Evoluties 2024 van Sandero, Sandero Stepway en Jogger

  • De kernmodellen Sandero, Sandero Stepway en Jogger zetten hun succesverhaal voort.
  • Het trio neemt de verplichte omschakeling naar de GSR2-verordening te baat om klanten enkele nieuwigheden en meer comfort te bieden door het design en de productinhoud op te waarderen.
  • SUCCESVERHAAL IN ENKELE CIJFERS
    • in Europa is Sandero al sinds 2017 de meest verkochte wagen in het particuliere verkoopkanaal en was hij in 2023 zelfs het op een na meest verkochte model alle kanalen bij elkaar genomen. Sinds 2008 vonden al 3 miljoen exemplaren een eigenaar.
    • Sandero Stepway neemt twee derden van de Sandero-mix voor zijn rekening.
    • Van Jogger werden al meer dan 100.000 stuks verkocht. Het model eist daarmee de eerste plaats in het C-segment (excl. SUV’s) op bij de verkoop aan particulieren in Europa. De HYBRID 140-versie is goed voor een kwart van de mix.

    GSR2: GLOBAL SAFETY REGULATION NR. 2

    Deze nieuwe algemene veiligheidsverordening actualiseert de veiligheidseisen voor voertuigen in de Europese Unie. GSR2 omvat maatregelen die de verkeersveiligheid voor iedereen verbeteren, ook voor voetgangers en fietsers.

    Wanneer de GSR2-verordening in juli 2024 van kracht wordt, worden bepaalde veiligheidsvoorzieningen verplicht.

    Het volledige Dacia-gamma zal aan deze nieuwe regelgeving voldoen. De opening van de bestellingen voor de modellen Sandero, Sandero Stepway en Jogger is voorzien vanaf april 2024.

    DESIGN EN PRODUCTINHOUD EVOLUEREN

    Modeljaar 2024 introduceert een aantal productevoluties, waarvan er sommige noodzakelijk zijn om aan de GSR2-verordening te voldoen.

    Meer versies

    Sandero krijgt de nieuwe Journey-afwerking als tegenhanger van de Extreme-afwerking van Sandero Stepway. Deze versie beschikt standaard over een haaienvinantenne, de gediamanteerde lichtmetalen velgen ‘Randia’, drempelbeschermers, boventapijtjes en tal van andere voorzieningen: een handenvrije contactkaart, automatische airconditioning, achteruitrijcamera, kofferverdeling en uitneembare smartphonehouder.

    Meer design

    Het gamma omvat voortaan meer velgen: nieuwe tweekleurige Flexwheel-velgen ‘Atara’ voor Sandero, tweekleurige Flexwheel-velgen ‘Atara Dark’ voor Sandero Stepway en Jogger en nieuwe gediamanteerde lichtmetalen velgen ‘Randia’ en ‘Randia Dark’.

    Nieuwe kleuren: de nieuwe kleur Safari Beige wordt de exclusieve kleur van Sandero Stepway om het model nog meer outdoorkarakter te geven. De kleur Schalie Grijs, die tot nog toe was voorbehouden aan Jogger, en het emblematische Ceder Groen van de Extremeversie, zijn nu op alle modellen verkrijgbaar.

    Voor een modernere look en meer informatie voor de bestuurder beschikt Jogger HYBRID 140 voortaan over het gloednieuwe 7″-instrumentenbord dat werd ingewijd door All-New Duster.

    Nieuwe sticker: Jogger en Sandero Stepway Expression hebben een nieuwe sticker onder de buitenspiegels. Deze sticker draagt het Dacia Link-logo en de gps-coördinaten die overeenkomen met de ligging van de iconische Transfagarașan-weg in Roemenië.

    Meer veiligheid

    Om te beantwoorden aan de nieuwe GSR2-verordening, maken nieuwe veiligheidssystemen hun opwachting op het hele gamma, vanaf het niveau Essential:

    • Datalogger voor ongevallen
    • Vooruitrusting voor alcoholslot
    • Verkeersbordherkenning met waarschuwing bij overdreven snelheid
    • Rijstrookwaarschuwing
    • Rijstrookassistent
    • Vermoeidheidsdetectie voor de bestuurder
    • Parkeerhulpsysteem achteraan
    • Licht- en regensensoren
    • Automatisch noodremsysteem met voetgangers- en fietsersdetectie
    • Noodstopsignaal

    Met de ‘My Safety’-knop op het dashboard kunt u bepaalde rijhulpsystemen uitschakelen tijdens het rijden en bij het vertrekken.

    Als aanvulling op de items omvat het hele gamma de Rescue-code: deze QR-code in de vorm van een sticker bevindt zich op de voor- en achterruit. Ze maakt het mogelijk om de reddingsfiche van Dacia te raadplegen via een speciale en gratis app. Zo hebben brandweerlieden toegang tot alle informatie die nodig is voor een veilige en efficiënte interventie en kunnen ze kostbare minuten winnen.

    Meer comfort

    • USB-C-aansluiting vooraan
    • USB-C-aansluiting achteraan
    • Manuele airconditioning vanaf de versie Essential op Jogger

    Meer efficiëntie

    De nieuwe praktische gids 

    Samen met de afschaffing van chroom en dierenleder wordt ook de jacht op papier versneld in modeljaar 2024. De praktische gids (een basisdocument van 32 pagina’s), die alle nieuwe en belangrijke functies van de auto voorstelt, vormt een aanvulling op de traditionele gebruikershandleiding (~400 pagina’s). De klant krijgt gemakkelijk toegang tot de gedetailleerde en gedigitaliseerde versie via de QR-codes die zijn afgedrukt in de praktische gids of via de ‘My Dacia’-app. Via het netwerk kan de gedetailleerde gids nog wel op papier worden besteld.

    Nieuwe E-SAVE-functie voor Jogger HYBRID 140

    Met deze nieuwe configuratie kan men de aandrijfbatterij op een laadniveau van ongeveer 70 procent houden, om voldoende energie te voorzien voor een later deel van de rit. Als de bestuurder weet dat hij een specifieke rijsituatie (helling) zal tegenkomen, kan hij de modus enkele kilometers op voorhand (< 5 km) inschakelen en deze na de helling weer uitschakelen. De activering van de E-SAVE-modus is een proactieve keuze van de bestuurder. De E-SAVE-modus wordt dan ook uitgeschakeld telkens de motor opnieuw wordt gestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait