Eén auto, twee verhalen te vertellen: Zagato en La Squadra zetten hun handtekening op nieuwe AGTZ Twin Tail

Een baanbrekende samenwerking tussen La Squadra en Zagato brengt de voortreffelijke kunst van het coachbouwen naar een gedurfd nieuw tijdperk. AGTZ Twin Tail, onthuld binnen de muren van Zagato’s historische atelier in Milaan, vertegenwoordigt een onverschrokken mix van kunst en techniek. Erfgoed en technologie. Geschiedenis en vooruitgang.

Nu er een nieuwe dageraad voor de auto aanbreekt, willen mensen zichzelf herinneren aan het verleden, en dus aan de epische auto’s van de jaren 1950 en ’60”, zegt Andrea Zagato, wiens grootvader Ugo in 1919 Carrozzeria Zagato oprichtte. “Verhalen over iconische auto’s uit de geschiedenis moeten vandaag de dag gewoon verteld worden. Het is een cruciale taak als we nieuwe generaties willen inspireren om hun eigen verhalen te creëren. Zonder het verleden te kennen, kun je de toekomst niet verzinnen.”

Onze inspiratie
Hoewel het geen mooie mislukking was, kwam het sportieve record van de A220 nooit helemaal overeen met het uiterlijk van een filmster. Maar één auto staat fier overeind. Toen de A220 eind jaren 1960 zijn verheven doel van de 24H Le Mans-overwinning miste, pleegden de ontwerpers een opzettelijke daad van vernietiging om iets moois uit te snijden, waarbij ze de carrosserie doorsneden om een 30 cm kortere staart te creëren.

Dit lichtere ontwerp richtte de aandacht van chassis #1731 opnieuw op kortere circuits en rallyetappes. Podiumplaatsen volgden snel en hoewel ze de levensduur van de auto niet echt konden verlengen, onderstreepten ze zijn plaats in de geschiedenisboeken. Een plek die we graag opnieuw bezoeken.

Onze auto
De A220 gaf het succes in de autosport niet op en zijn vasthoudende houding wordt nieuw leven ingeblazen door de carrosseriebouwautoriteit van Zagato. AGTZ Twin Tail is een door en door moderne GT-auto die niet bang is om het A220-verhaal in theatrale stijl voort te zetten. Het verenigt de collectieve kennis en multinationale culturen van La Squadra en Zagato door de A110 berlinette, een modern icoon met middenmotor, in een dramatisch nieuw pak te steken.

Alleen de hechte combinatie van onze verschillende talenten kon zo’n dynamisch ontwerp creëren, een kunstwerk dat sensationeel kan worden getransformeerd door zijn verwijderbare carrosserie aan de achterkant. De getailleerde elegantie van een longtail of de gespierde punch van een shorttail – met onze baanbrekende AGTZ Twin Tail is de keuze ondubbelzinnig aan u. Gelimiteerd tot slechts 19 echt bijzondere auto’s, de productie is al begonnen en het orderboek vult zich snel. Prijzen beginnen bij € 650.000 exclusief belastingen.

Onze innovatie
Dit eerbetoon van de 21e eeuw maakt op een provocerende en impactvolle manier gebruik van coachbuilding. AGTZ Twin Tail, die de erfenis van zijn voorouder in de raceauto viert door middel van verbluffende innovatie, is een eigentijdse GT-auto die twee ontwerpen samenvoegt tot één. Het prachtige profiel en de verbluffende aerodynamische intentie van de originele A220 longtail leven voort. Eronder, vol latent potentieel, zit een ode aan de gespierde A220 shorttail.

De transformatie is niet langer destructief. Tegenwoordig is het herhaalbaar in een opwelling van de eigenaar, met een uniek verwijderbare longtail, klaar om hun garage te verlevendigen als een stuk prachtige autosculptuur wanneer ze ervoor kiezen om in shorttail-modus te reizen. Onze baanbrekende visie stuwt de wondere wereld van de coachbuilding met hernieuwde kracht vooruit.

Andrea Zagato, CEO van Zagato: “Zagato was altijd een carrosseriebouwer van Grand Touring, die auto’s produceerde die in staat waren om te racen, maar die je elke dag op de weg kon gebruiken of waarmee je een Concours of Elegance-gazon kon sieren. Dit is de reden achter de naam ‘AGTZ’ en de missie van ons project.”

We wilden geen pure raceauto maken, want technologie, aerodynamica en vermogen zijn sinds de jaren zestig sterk veranderd. In plaats daarvan wilden we de inspiratie en designinnovatie van de A220 shorttail vastleggen en een authentieke Gran Turismo creëren in de ware Zagato-traditie.”

Het is de taak van carrosseriebouwers om de autowereld te provoceren met alternatieve ontwerptalen. Spelen met een ronde of afgeknotte staart zat altijd al in het ontwerpethos van Zagato voor zijn Gran Touring-modellen. Met AGTZ Twin Tail produceren we een auto waarvan we geloven dat deze in overeenstemming is met ons erfgoed.”

Jakub Pietrzak, oprichter van La Squadra: “De auto-industrie verandert sneller dan ooit tevoren. Met de voortschrijdende technologie worden we steeds nostalgischer, waardoor we inspiratie uit het verleden halen om nieuwe ideeën vooruit te helpen.”

We staan nog maar aan het begin van deze renaissance. Elektrificatie vergroot de concurrentie en het is moeilijker om producten te onderscheiden op het gebied van prestaties en rijprikkels. Design zal een grotere betekenis krijgen, waardoor ambachtelijke carrosseriebouwers het podium kunnen betreden en unieke projecten kunnen opleveren die onverschrokken merken zullen onderscheiden van de rest van het peloton.”

Hier brengen we hulde aan een iconisch merk dat rijk is aan erfgoed en dat met succes zijn legendarische A110 nieuw leven heeft ingeblazen. Nu sociale media een steeds belangrijkere rol spelen, droom ik ervan om deze auto te zien in de straten van Tokio, Le Mans en op het Britse platteland. Ik kan vooral niet wachten om het in mei aan de oevers van het Comomeer te zien.”

Lange en korte exemplaren van de klassieke A220 zullen op 23-24 februari 2024 te zien zijn in The I.C.E. St. Moritz. Het is de bedoeling dat AGTZ Twin Tail in mei 2024 zijn volledige publieke debuut maakt aan de oevers van het Comomeer, voorafgaand aan de leveringen aan klanten vanaf oktober 2024.

AGTZ Twin Staart.

Eén auto. Twee zielen.


Over La Squadra
Jakub Pietrzak richtte in 2013 La Squadra op in Katowice, Polen om mensen met een ongebreidelde passie voor auto’s samen te brengen. Het distribueert gewaardeerde merken zoals Ferrari, Pagani, Koenigsegg, Bugatti en Alpine en vervult de autodromen van zijn klanten door hen te verbinden met dynamische kunstwerken die een cruciaal onderdeel zullen vormen van hun toekomstige familiejaren. La Squadra zorgt niet alleen voor hun waardevolle onderhoudsgeschiedenis, maar moedigt haar klanten ook aan om het potentieel van hun auto’s te benutten tijdens unieke evenementen die een enthousiaste gemeenschap stimuleren.
www.lasquadra.pl
Facebook: @LaSquadraConcept
Instagram: @lasquadra

Over Zagato
Opgericht in Milaan, Italië in 1919, is het verhaal van Zagato al meer dan een eeuw oud. De unieke mix van technisch pragmatisme en ambachtelijk vakmanschap heeft ervoor gezorgd dat Carrozzeria Zagato resultaten heeft behaald die verder gaan dan het gebruikelijke begrip van auto-ontwerp. Cruciaal is dat het nooit reguliere modellen heeft ontworpen of geproduceerd, maar zich in plaats daarvan uitsluitend heeft gericht op op maat gemaakte creaties die slechts in strikt beperkte aantallen zijn vervaardigd. Zagato neemt een unieke positie in de autowereld in als specialist in auto’s in beperkte oplage en verzamelauto’s, waarbij het zijn eigen handtekening toepast op exotische prestatieauto’s die door andere bedrijven worden vervaardigd.
www.zagato.it
Facebook: @zagato1919
Instagram: @zagato1919

Over La Squadra x Zagato
Onze echt speciale samenwerking houdt in dat Zagato zich richt op het ontwerp en de productie van auto’s, terwijl La Squadra de verkoop en marketing verzorgt voor onze onmiskenbare samenwerkingen. Door uitsluitend in zeer beperkte productieaantallen te denken, brengen we de klassieke carrosseriebouwgeest rechtstreeks naar de moderne tijd, waarbij we inspelen op de behoeften van de klant met een ongeëvenaarde focus en een slimme, technologische ruggengraat. We komen tegemoet aan de wensen van veeleisende verzamelaars die op zoek zijn naar exclusieve en provocerende auto’s die de grenzen van het ontwerp verleggen; Auto’s met futuristische esthetiek en nieuwe designelementen om vorm en functie op verbluffende wijze te combineren.
www.agtztwintail.com
Facebook: @AGTZTwinTail
Instagram: @agtztwintail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait