Porsche – Drive by Dreams:

Autoworld sloot op zondag 25 februari feestelijk de tentoonstelling ‘Porsche – Driven By Dreams’ af met een speciale ‘Cars & Coffee’. Honderden Porsches en andere klassieke auto’s verzamelden zich in het Jubelpark om de ongekende collectie unieke Porsches uit te zwaaien. De tentoonstelling behaalde een opmerkelijk record met meer dan 73.500 bezoekers.

Gelanceerd op 8 december 2023, presenteerde ‘Porsche – Driven By Dreams’ een nooit eerder vertoonde collectie van 60 Porsches in een aparte en sfeervolle setting, waarmee het meteen de aandacht van het publiek trok.

Deze expositie was meer dan een unieke verzameling van speciale wagens, maar een totaalbeleving. Het aspect story-telling stond centraal, de interactie met de bezoekers werd constant opgezocht via het concept ‘Driven by dreams’.
Aan de hand van enkele internationale en nationale ‘Dreamers’, mensen met een bijzondere link met het merk Porsche, werd het concept  uitgelicht.
Legendes zoals onze Belgische trots Jacky Ickx maar ook de Brusselse street Artist Vexx die een Live art-performance ten beste bracht tijdens één van de events en fotoartiest Bart Kuykens die ter gelegenheid van deze expositie een selectie maakte van zijn 20 meest iconische foto’s in een ware art gallery

Diverse speciale evenementen, waaronder de ‘Preview Night,’ waar Porsches tot leven kwamen, en ‘A Journey of Expertise’ door Brussels Expertise Labels (BEL), voegden extra allure toe. Autoworld is nu ook trots lid van de BEL-vereniging

De traditionele ‘Love Bugs Parade‘ op 11 februari bracht honderden Volkswagen Kevers samen, met als thema ‘Driven By Love,’ waarbij de familieband tussen Porsche en zijn VW Kever-voorganger werd benadrukt. Het werd een groot succes.
Zo ook de afsluitende Cars & Coffee op 25 februari. Meer dan 420 Porsches en andere klassieker gaven de laatste dag van ‘Porsche – Driven By Dreams’ een feestelijk tintje mee.

Ook de Kids Corner was een succes. Tijdens de weekends en vakantieperiodes konden de jongste bezoekers zich creatief uitleven door hun droom-Porsches te bouwen met Lego-steentjes of in te kleuren en met een aparte projector tot leven te brengen.

Bezoekers werd ook gevraagd hun meest creatieve kant te tonen door deel te nemen aan de Photo Contest en Photo Workshop. De foto’s werden massaal gedeeld op social media en de drie beste fotografen werden beloond tijdens de Cars & Coffee door hun foto vereeuwigd te zien op groot formaat.

En ‘Porsche – Driven By Dreams’ was allesbehalve een statisch gebeuren. Op de race simulator van ‘Born2Drive’ werd gezocht naar de snelste virtuele Porsche-racer. In totaal beproefden 972 kandidaten hun geluk op een digitale versie van het mythische Spa-Francorchamps. Tijdens een zinderende finale op 17 februari toonde Calogero Lopez zich het snelst van de negen finalisten.

‘Porsche – Driven By Dreams’ haalde in total meer dan 73.500 bezoekers naar Autoworld. Nooit eerder deed een expositie beter, waarmee Autoworld 2024 alvast met een knaller van formaat heeft ingezet. Uiteraard wordt er niet stilgezeten, want op 1 maart start alweer een nieuwe tijdelijke expo. Met ‘VW Golf 50th Anniversary’ verzamelt Autoworld een vijftiental VW Golfs om deze verjaardag te vieren. Daarbij staan ook weer events gepland, zoals een Cars & Coffee op 24 maart, waarmee Autoworld andermaal ‘more than a museum’ wil zijn.
Autoworld bedankt Porsche Belgium, het Porsche Museum, onze partners, de eigenaars van tentoongestelde Porsches, de ‘Dreamers,’ al wie rechtstreeks of onrechtstreeks een bijdrage heeft geleverd en uiteraard de talrijke bezoekers die van ‘Porsche – Driven By Dreams’ zo’n geweldig succes hebben gemaakt.
Autoworld Museum Brussels
Jubelpark 11, 1000 Brussel
Metro Merode

Openingsuren :
Alle dagen geopen 7/7 van 10u tot 17u
Week-end  en feestdagen : van 10u tot 18u

Info bezoekers : 
www.autoworld.be of +32 2 736 41 65

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait