ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY COLLECTION: MET DS AUTOMOBILES WORDT ELKE REIS EEN DROOM

  • Humanist, verhalenverteller, vliegenier, wetenschapper en kunstenaar, Antoine de Saint Exupéry leent zijn naam aan de collectie 2024 die door DS Automobiles is geïntroduceerd. Het is een eerbetoon aan hem op de 80e verjaardag van zijn dood.
  • De collectie van Antoine de Saint Exupéry bestaat uit drie modellen: DS 3, DS 4 en DS 7.
  • Geïnspireerd door de reizen en verhalen van Antoine de Saint Exupéry, toont elk model de inspanningen van het team van DS DESIGN STUDIO PARIS met verwijzingen naar het werk van de auteur.
  • Het aanbod is beschikbaar op alle krachtbronnen die beschikbaar zijn op elk model: 100% elektrisch, plug-in hybride, hybride, benzine en diesel. Bestellingen openen op 14 meiÞ.

 

“Met de Antoine de Saint Exupéry-collectie hebben we het over waar het merk DS Automobiles voor staat, een beetje extra ziel die het verschil maakt. Dit verschil wordt bereikt door immateriële zaken: poëzie, verbinding door gedeelde waarden, een gemeenschappelijke verbeelding. Het is in de eerste plaats Frankrijk, zijn cultuur van eten, zijn smaak voor schoonheid, oog voor detail en, toepasselijk, de geest van Antoine de St Exupéry; Een geest van reizen, verkennen, avant-garde. Dit alles wordt vertegenwoordigd door de Concorde, de TGV en de DS uit 1955 met zijn innovatieve cocktail van comfort, design en technologie. Deze nieuwe collectie “Antoine de Saint Exupéry” deelt al deze conventies.”
Olivier François, CEO van DS Automobiles

DS Automobiles blijft elk jaar zijn collecties introduceren, net als in de wereld van de haute couture. Dit unieke aanbod is een sterke uitdrukking van een erkende expertise die de waarden van DS Automobiles belichaamt.

De 2024 Collection is een rijke samenwerking met een symbool van de Franse geschiedenis; een man die zowel dichter als reiziger was, schrijver en held: Antoine de Saint Exupéry.

Zijn verhalen, die in meer dan één opzicht inspirerend zijn, geven aanleiding tot drie modellen met onderscheidende kenmerken, gekoppeld aan vier van zijn werken: De Kleine Prins, Southern Mail, Citadel en Night Flight.

“Onze collecties zijn een duidelijke verwijzing naar de wereld van high fashion. Elk jaar is het een gelegenheid om onze waarden uit te drukken en onze beste expertise te illustreren door een speciaal inspiratiepunt toe te passen in de vorm van een exclusief assortiment.”
Agnès Tesson-Faget, productdirecteur van DS Automobiles

Antoine de Saint Exupéry: veelzijdige held die een legende werd

 

Humanist, verhalenverteller, vliegenier, wetenschapper en kunstenaar… Antoine de Saint Exupéry is in meer dan één opzicht een legende geworden. Sinds het midden van de 20Þ eeuw belichaamde hij de geest van avontuur, creativiteit en mededogen door zijn literaire werk en luchthelden.

Vanaf zijn vroege jeugd werd Antoine de Saint Exupéry verliefd op de hemel en hun sterrenbeelden.

Antoine de Saint Exupéry breidde vervolgens zijn vliegcarrière uit als lijnpiloot voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zijn solo-omzwervingen, waarbij hij met nachtvluchten door de immense Sahara-woestijn navigeert, waren een vruchtbare bron van inspiratie voor zijn literaire werk. Zijn reizen door de lucht voedden zijn verbeelding en leidden tot veel van zijn meest opmerkelijke verhalen, waaronder “Southern Mail” en “Night Flight”.

Het was met de geboorte van “De Kleine Prins” in 1943 dat Antoine de Saint Exupéry echt harten veroverde op wereldschaal. Dit poëtische verhaal, verfraaid met zijn eigen illustraties, vertelt het epische verhaal van een jonge prins van een verre planeet, die een vliegenier ontmoet die is gestrand in het verzengende zand van de woestijn. Aan de hand van de avonturen van de Kleine Prins onderzoekt Antoine de Saint Exupéry universele thema’s als liefde, vriendschap, eenzaamheid en de zoektocht naar zingeving en betovert zo miljoenen lezers over de hele wereld. “De Kleine Prins” is het meest vertaalde literaire werk ter wereld geworden.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij betrokken bij de Franse geallieerde troepen onder Amerikaans bevel en kwam op 31 juli 1944 om het leven tijdens een luchtverkenningsmissie, waarbij zijn vliegtuig zonk voor de Middellandse Zeekust.

Hoewel zijn lot op tragische wijze werd afgebroken, leeft de nalatenschap van Antoine de Saint Exupéry voort in zijn tijdloze werk. Als schrijver legt hij de essentie van de mensheid en de menselijke conditie met finesse vast, terwijl hij als vliegenier de geest van avontuur en moed belichaamt. Zijn levensfilosofie, afkomstig uit de pagina’s van “De Kleine Prins”, resoneert vandaag de dag nog steeds met lezers uit alle lagen van de bevolking en blijft daarmee een herinnering aan het belang van liefde, vriendschap en de pracht van de wereld om ons heen. Antoine de Saint Exupéry blijft zonder twijfel het onsterfelijke symbool van het verlangen van de mensheid om de sterren aan te raken.

DS Automobiles, de vrucht van de inspiratie die hij heeft laten putten uit deze Franse legende, zijn wereldwijde creatie en een gemeenschappelijke passie voor escapisme, heeft de krachten gebundeld met het landgoed Saint Exupéry – d’Agay, dat de erfgenamen en rechthebbenden van Antoine de Saint Exupéry vertegenwoordigt, om de Antoine de Saint Exupéry-collectie te ontwerpen. Uit een samenwerking ontstonden drie modellen, die elk een verhaal vertellen onder de handtekening van Antoine de Saint Exupéry.

Antoine de Saint Exupéry Collection: drie geïnspireerde modellen

 

De Antoine de Saint Exupéry-collectie, die wordt aangeboden op de DS 3, DS 4 en DS 7, introduceert een exclusieve gemeenschappelijke signatuur, die nauw verbonden is met het verhaal van de avonturier. Het is een eerbetoon aan hem op de 80e verjaardag van zijn dood.

Elk model wordt geleverd met een nieuwe speciale “Night Flight”-kleur. Deze parelmoerverf is gemaakt van pigmenten die subtiele gouden reflecties creëren zoals een sterrenhemel bij zonsopgang.

De sfeer binnenin doet de taal van vliegeniers uit de eerste helft van de 20 herleven.Þ eeuw met een warm en duurzaam Criollo Brown nappaleer, dat een unieke expertise en het gebruik van de prachtige materialen illustreert die DS Automobiles dierbaar zijn. Het leer gaat vergezeld van een gloednieuwe borduurtechniek op de dashboardbekleding om het dampspoor van een vliegtuig op te roepen.

Verschillende insignes aan de binnen- en buitenkant en plaatjes op de dorpels vervolledigen de signatuur van de exclusieve collectie Antoine de Saint Exupéry. Deze borden zijn voorzien van citaten en tekeningen, afkomstig uit de inspirerende werken, en de handtekening van Antoine de Saint Exupéry, aangevuld met een speedform-logo. De schets doet denken aan de romp van een vliegtuig. De propeller in het midden doet denken aan een ster die gebruikt zou kunnen worden als gids voor piloten en meer in het algemeen reizigers.

“Als we aan Antoine de Saint Exupéry denken, denken we aan De Kleine Prins. We hebben allemaal het beeld van een ster. We lieten ons erdoor inspireren en integreerden het in onze graphics, op de badges aan de binnen- en buitenkant. Tegelijkertijd werkten we aan de interpretatie en het herstel van de tekeningen van Antoine de Saint Exupéry.”
Thierry Metroz, Design Director van DS Automobiles

Om de lancering van deze collectie te vieren, wordt een certificaat met de naam van een ster aangeboden aan de eerste tachtig Europese klanten.

DS 3 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: “Voor wie reist, zijn de sterren gidsen”, De Kleine Prins

 

Het eerste model in het gamma, de DS 3 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY, is voorzien van een citaat uit het boek “De Kleine Prins”, een alomtegenwoordig en humanistisch werk, erkend als het meest vertaalde ter wereld.

Voor allround comfort is de DS 3 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY voorzien van een OPERA-interieur in Criollo bruin nappaleder met speciaal dashboard en deurbekleding. Satijnen stiksels trekken lijnen als een vallende ster en de iconische parelstiksels zijn Terre de Cassel gekleurd. De verfijning van het interieur wordt benadrukt door een lederen airbaghoes.

Op de dorpels van de voordeur staat het citaat “For those who travel, the stars are guides”, ontleend aan “The Little Prince”, evenals een tekening van de auteur.

Aan de buitenkant vallen de modellen van ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY op met elegante badges op de voorportieren en ‘Night Flight’-kleurige naafdoppen op 18-inch NICE-wielen.

De uitrusting wordt afgewerkt met Proximity Keyless Entry & Start, stoelverwarming en geconnecteerde navigatie met DS IRIS-SYSTEEM en ChatGPT-toegang.

De DS 3 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY is een multi-energiemodel en is verkrijgbaar in E-TENSE 100% elektrisch, HYBRID, PureTech 130 benzine en BlueHDi 130 diesel.

Er zijn drie kleuren met zwarte daken beschikbaar: Night Flight, Crystal Pearl en Perla Nera Black.

Prijzen
DS 3 E-TENSE ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: 47.800 euro
DS 3 HYBRID ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: 40.700 euro
DS 3 PureTech 130 Automatic ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: 39.200 euro
DS 3 BlueHDi 130 Automatic ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: 40.800 euro

DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: “De sterren bepalen voor ons de ware afstanden”, Southern Mail

 

Avontuurlijk en dynamisch, DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY pikt een citaat op uit “Southern Mail”, het eerste gepubliceerde boek van de auteur. Het symboliseert de moed, vrijheid en trouw van een man van letters en de hemel.

Met zijn interieur Criollo Brown OPÉRA, verfraaid met exclusieve afwerkingen, demonstreert de DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY het beste van de expertise van DS Automobiles. Op het dashboard is het leder afgewerkt met Criollo en Terre de Cassel dubbele stiksels. Op de deurbekleding wordt gebruik gemaakt van de Terre de Cassel-stiksels. De voorstoelen zijn verwarmd, masserend en gekoeld.

Net als bij de rest van het assortiment is er een “Antoine de Saint Exupéry”-badge op het dashboard aangebracht. Het citaat “De sterren bepalen voor ons de ware afstanden” en een tekening van een vliegtuig staan op de dorpels van de voordeur.

De 19-inch SEVILLA-velgen met diamantgeslepen effect zijn voorzien van een nieuwe “Night Flight” naafdop.

De vier soorten krachtbronnen van de DS 4 worden aangeboden: E-TENSE 225 plug-in hybride, HYBRID, PureTech 130 benzine en BlueHDi 130 diesel.

Er zijn drie kleuren met zwarte daken beschikbaar: Night Flight, Crystal Pearl en Perla Nera Black.

Prijzen
DS 4 E-TENSE 225 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY : 53.800 euro
DS 4 HYBRID ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: 47.350 euro
DS 4 PureTech 130 Automatic ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: 45.850 euro
DS 4 BlueHDi 130 Automatic ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: 46.800 euro

DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: “Het is de weg van de dialoog tussen de sterren en ons”, De wijsheid van het zand

 

DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY bevat een citaat uit “The Wisdom of the Sands”, een verzameling reflecties over de menselijke conditie, postuum aan de auteur. De kracht van het werk wordt gecombineerd met die van het model, waarvan de vorm comfort en veiligheid oproept.

Voor meer comfort voor de inzittenden onthult de DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY een nieuw interieur van de Criollo Brown OPÉRA. Het nappaleer wordt vergezeld van Tramontane-borduursels en Terre de Cassel-parelstiksels. Een badge “Antoine de Saint Exupéry” maakt het dashboard af en voegt toe aan het citaat “Het is het pad van dialoog tussen de sterren en ons” en de schets van sterren op de dorpels van de voordeur.

Andere stiksels en de Criollo Brown armleuning geven een extra vleugje elegantie. Het stuurwiel is volledig bekleed met Basalt Black leder, inclusief de airbaghoes. De voorstoelen zijn verwarmd, masserend en gekoeld en het is afgewerkt met akoestische ramen voor maximaal comfort.

Aan de buitenkant verwijzen een nieuw ‘Antoine de Saint Exupéry’-embleem op de deuren en een nieuwe ‘Night Flight’-gekleurde wieldop naar de exclusiviteit van deze collectie. De 21-inch NEW YORK-wielen zijn ook een speciaal ontwerp voor de DS 7 E-TENSE 4×4 360.

De DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY is leverbaar met plug-in hybride motoren van 360, 300 en 225 pk en de BlueHDi 130-dieselmotor.

Er zijn vier kleuren beschikbaar: de speciale Night Flight-kleur en Crystal Pearl, Perla Nera Black en Sapphire Blue.

Prijzen
DS 7 E-TENSE 4×4 360 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: 74.050 euro
DS 7 E-TENSE 4×4 300 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: 68.850 euro
DS 7 E-TENSE 225 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: 62.650 euro
DS 7 BlueHDi 130 Automaat ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: 53.850 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait