Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!

139 teams op de inschrijvingslijst!

Ardeca Ypres Rally – 21-22 juni 

 

Morgen begint de zogenaamde “Heilige Week” van de Ardeca Ypres Rally 2024. De 59ste editie van de topwedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap, kan rekenen op een sterk startveld met 93 teams in Divisie 1 en maar liefst 46 inschrijvingen in de Divisie2-wedstrijd die enkel op zaterdag, over de eerste acht klassementsproeven, goed voor 102 km tegen de tijd, verreden wordt.

De Ardeca Ypres Rally opent vrijdag met een signeersessie om 12h op de Grote Markt, gevolgd door de ceremoniële start op het podium om 15h05. Om 15h56 gaat de openingsproef van start, de 11,97 km lange proef van Vleteren. Daarna volgen Westouter (7,32 km), Menen-Wijtschate (15,12 km) en Zonnebeke (10,18 km). Na twee lussen van deze vier proeven, arriveert de eerste auto rond 22h terug op het podium in Ieper. Op zaterdag staan nog 10 proeven op het programma. Twee ronden van vier proeven met Kemmelberg (13,72 km), Dikkebus (13,65 km), Watou (13,17 km) en Zillebeke (12,47 km). In de slotronde worden de proeven Kemmelberg en Dikkebus nog een derde keer afgewerkt. De proef van Dikkebus zal dus de BRC Powerstage zijn.

Enkele toppers hebben gisteren al ritme opgedaan en getest in Wervik. Een geslaagde test voor Jos Verstappen, die de snelste was met zijn Skoda Fabia RS. Het zal de Nederlander vertrouwen geven. Teamgenoot Roger Hodenius had te veel kleine problemen. Met twee lekke banden beseft hij alvast dat hij heel precies zal moeten sturen om een leegloper te vermijden in Ieper.

Iedereen keek uit naar de eerste meters van Freddy Loix en Pieter Tsjoen met de Toyota Yaris GR. Ondanks een schuiver aan hoge snelheid door het wegvallen van de remmen, was Freddy hoopvol na de eerste kennismaking: “Dit is een auto die meteen goed aanvoelt. Hij is duidelijk sterk verbeterd tegenover mijn eerste test met de Yaris in april. We moeten de afstellingen nog wat verfijnen, wat logisch is. Ik zal wel klaar zin voor de start!”

Bernd Casier klokte ook knappe tijden bij zijn kennismaking met de Skoda Fabia RS: “In vergelijking met mijn Ford, is dit een Rally2 van de nieuwe generatie. Een enorme stap vooruit. Ik zit nog ver van de limiet van de auto, want ik heb er vandaag voor de eerste keer mee gereden. Gelukkig kreeg ik hier bijstand van Yannick Willocx, die me als ingenieur goed geholpen heeft bij het analyseren van de data. Zo kon ik snel progressie maken.

Davy Vanneste had wat meer moeite om zijn draai te vinden aan het stuur van de Hyundai i20 N Rally2. Ook een reeks Porsche-piloten, waaronder Tim Van Parijs, Glenn Janssens, Melissa Debackere en Tuur Vanden Abeele, kwamen zich voorbereiden op de grote afspraak in Ieper volgende week.

Het aftellen is begonnen. Zorg dat je erbij bent vanaf woensdagavond in Boezinge voor de Noël Franklin Shakedown (ruim 80 deelnemers) en op donderdag voor de Clarebout Potatoes Qualifying Stage en Shakedown in Nieuwkerke, waar je de unieke kans krijgt om Thierry Neuville nog eens in actie te zien in eigen land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait