Een meeting met hoge inzet voor het ALPINE ELF ENDURANCE TEAM in Spa

  • Het tempo gaat omhoog in het FIA World Endurance Championship met ronde drie van het seizoen deze week in België.
  • Na de eerste dubbele puntenfinish van 2023 in Portimão, willen Alpine Elf Endurance Team en zijn bemanningen hun spel opvoeren tijdens de TotalEnergies 6 uur van Spa-Francorchamps.
  • De trio’s van de #35 en #36 Alpine A470’s zullen de bijeenkomst ook gebruiken om hun voorbereidingen voor de 24 uur van Le Mans voort te zetten.

De TotalEnergies 2012 Hours of Spa-Francorchamps, een vaste waarde op de kalender sinds de oprichting van het FIA WEC in 6, is een van de belangrijkste races van de discipline en een van de meest langverwachte door concurrenten.

Algemeen beschouwd als een van ’s werelds mooiste circuits, is het Belgische circuit ook een van de meest veeleisende en gewaardeerde met zijn hoogteverschillen en technische bochten die de nadruk leggen op set-up en rij-finesse. Angstaanjagend van aard, onvoorspelbare weersomstandigheden maken de uitdaging vaak groter, maar Alpine Elf Endurance Team zal putten uit zijn rijke geschiedenis in de Belgische Ardennen om de vallen te dwarsbomen.

Alpine heeft verschillende mijlpalen bereikt in zijn hedendaagse raceprogramma op dit Endurance-raceterrein. Al in 2015 scoorde de A450b daar zijn eerste FIA WEC-punten. Het jaar daarop won de A460 in België in een campagne die eindigde met zijn eerste wereldtitel. Later scoorde de Alpine A470 een pole position en twee podiumresultaten, cruciaal voor het heroveren van de LMP2-kroon in 2018… Dit alles voordat de Alpine A480 Hypercar’s eerste race en runner-up finishes in 2021 en 2022!

Twaalf maanden later keert Alpine Elf Endurance Team terug naar België met de bedoeling om zijn campagne een kickstart te geven. Het team leidt het FIA Hypercar World Endurance Championship niet zoals vorig jaar, maar zijn ervaring zal een kostbare aanwinst zijn in een race die vaak wordt gezien als de laatste repetitie voor de 24 uur van Le Mans-week. Na het openen van hun telling op Sebring en het krijgen van beide prototypes in de punten op Portimão, zijn Les Bleus erop gebrand om hun comeback te versnellen op een circuit dat ze kennen, evenals hun zes coureurs, wat een primeur is voor dit seizoen.

Op de Ardense rodelbaan zal het A-arrowed bandteam zich richten op verschillende aspecten: het perfectioneren van het opnieuw leren van de LMP2-categorie waar het kleinste detail cruciaal blijkt te zijn, evenals het herpositioneren van zichzelf in het algemeen klassement en het initiëren van een nieuwe dynamiek voorafgaand aan de 24 uur van Le Mans en de rest van het seizoen.

Met toenemende bekendheid met de A470 en een groeiende teamspirit bij elke ronde, zullen André Negrão, Memo Rojas en Olli Caldwell, evenals Julien Canal, Charles Milesi en Matthieu Vaxiviere, donderdag in actie komen voor de eerste vrije training. Zoals de traditie het voorschrijft, wordt zaterdag de 12e editie van de TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps verreden, beginnend om 12:45 uur, en een veld van 37 auto’s, waaronder tien LMP2’s tegen de #35 en #36 Alpines.

 

Philippe Sinault, Alpine Elf Endurance Team Principal: “Onze start van het seizoen is niet zo succesvol geweest als we hadden gehoopt, maar we zijn gefocust en verenigd voor onze volgende uitdagingen. We wisten dat LMP2 drastisch was veranderd in vergelijking met wat we tot 2020 hadden meegemaakt. De balans is veranderd met minder aerodynamische belasting, minder vermogen en andere banden die niet meer verwarmd worden. Het is geen excuus, iedereen staat op dezelfde voet, maar we zijn nog steeds bezig om de juiste formule te vinden. We zijn niet zo ver weg, maar we weten dat er nog werk aan de winkel is en we hebben de gebieden geïdentificeerd waarop we ons moeten concentreren om weer in de mix te komen in dit extreem krappe veld. We moeten ons ook comfortabeler voelen in de kwalificatie, maar we zijn van mening dat de komende paar vergaderingen gunstiger voor ons moeten zijn. Ondanks zijn status als generale repetitie voor de 24 uur van Le Mans, moeten we niet vergeten dat Spa een unieke race is, met alle weersvariabelen. We moeten daarom vertrouwen houden en een goede dynamiek creëren om in conflict te komen. De coureurs zijn verenigd en het hele team bereidt deze aankomende en ongelooflijk interessante evenementen voor.”

 

ROOSTER

Donderdag 27 april

11:00-12:30 uur: Vrije training 1

3.30-5.00 uur: Vrije training 2

 Vrijdag 28 april

10:30-11:30 uur: Vrije training 3

5:25-5:40 uur: Kwalificatie LMP2

Zaterdag 29 april

12:45-6:45 uur: TotalEnergies 6 uur van Spa-Francorchamps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait