Lancering van de nieuwe Fiat 500L City Cross

  • Cross-over look voor opwindende stadsavonturen.
  • Zwarte details benadrukken het Cross-karakter van de 500L en versterken zijn dynamische stadskarakter.
  • Uitgebreide standaarduitrusting: 17″ lichtmetalen velgen, manuele klimaatregeling, snelheidsregelaar en Uconnect™ HD LIVE-radio met aanraakscherm.
  • Het motorgamma bestaat uit de benzinemotoren 1.4 16V met 95 pk, 0.9 TwinAir met 105 pk en 1.4 T-Jet met 120 pk. Aan dieselzijde wordt het gamma vervolledigd door de 1.3 16V MultiJet 95 pk, ook verkrijgbaar met Dualogic-transmissie, en de 1.6 16V MultiJet 120 pk.
  • De 500L City Cross vult het gamma van de nieuwe 500L aan, dat nauwelijks enkele maanden na de lancering al uitermate succesvol blijkt.
  • Het gamme Fiat 500L City Cross start vanaf €18.600 BTW incl.

Vandaag openen de Fiat-showrooms, in België en het Groothertogdom Luxemburg, de bestellingen voor de nieuwe Fiat 500L City Cross, de ideale auto om te ontsnappen aan de dagdagelijkse sleur en zich te verliezen in opwindende stadsavonturen. Het model bouwt voort op het nieuwe 500L-gamma, dat recent werd opgefrist om het nog dichter te laten aanleunen bij de 500 en het dynamisme en de connectiviteit naar een nog hoger niveau te tillen. Met zijn unieke combinatie van een doorgedreven connectiviteit, extra ruimte en persoonlijkheid zal de nieuwkomer een vervolg breien aan het succes van het model, dat sinds zijn lancering vijf jaar geleden gestaag is uitgegroeid. Eind september 2017 staat de Fiat 500L op de eerste plaats van zijn marktsegment in Europa, met 25% marktaandeel en meer dan 52.000 verkochte exemplaren.

Nauwelijks enkele maanden na de lancering van de nieuwe 500L, die nu al uiterst succesvol blijkt, wordt het gamma dus aangevuld met de nieuwe City Cross-versie. Deze wagen is ontworpen om te voldoen aan de eisen van klanten die een cross-over voor de stad zoeken.

Zijn cross-over karakter komt tot uiting in diverse opvallende exterieurkenmerken, zoals de specifieke bumper met beschermplaat, het gedurfde radiatorrooster en de 25 millimeter verhoogde ophanging. Globaal gesproken oogt hij nog sportiever dankzij de aantrekkelijke nieuwe zwarte accenten, zoals de 17″ lichtmetalen velgen, de buitenspiegelkappen, het optionele contrasterende dak en de sierlijsten op de flanken en de achterkant.

De nieuwe 500L City Cross is verkrijgbaar in negen pastel- en metaalkleuren. De nieuwe lak in ‘Silica Orange’, met een geraffineerd zwart dak en tal van andere elementen in dezelfde kleur, is de combinatie die zijn look maximaal tot uiting laat komen.

De interieurs zijn jeugdig en functioneel, met een omhullend dashboard afgewerkt in zwart of wit en ergonomische zetels in zwarte stof met witte stiknaden en een 500-logo.

De gespierde look van de auto wordt ondersteund door de uitgebreide standaarduitrusting: ABS, ESP, zes airbags, manuele klimaatregeling, snelheidsregelaar, multifunctioneel stuurwiel in technoleder, een 3,5″ TFT-kleurenscherm, UconnectTM HD Live met Bluetooth, 5” aanraakscherm en spraakbediening, 60:40 neerklapbare achterbank en led-dagrijlichten. Klanten kunnen hun 500L City Cross uitrusten met het optionele, innovatieve UconnectTM HD Live-systeem met 7″-aanraakscherm, dat compatibel is met Apple CarPlay en Android AutoTM.

Het motorgamma van de nieuwe 500L City Cross omvat de benzinemotoren 1.4 16V met 95 pk, de 0.9 TwinAir met 105 pk en de 1.4 16V T-Jet met 120 pk. Aan dieselzijde wordt het gamma vervolledigd door de 1.3 16V MultiJet 95 pk, optioneel verkrijgbaar met Dualogic-transmissie, en de 1.6 16V MultiJet 120 pk. Alle motoren voldoen aan de Euro 6-normen en combineren als geen ander sprankelende prestaties met zuinigheid.

Tot slot werden er exclusieve uitrustingspakketten samengesteld die de nadruk leggen op connectiviteits-, comfort- en veiligheidsuitrusting en zo kopers van de 500L City Cross nog meer personaliseringsmogelijkheden bieden.