De ex-McRae Subaru, wereldkampioen 1997, in geschreven in Demo

De ex-McRae Subaru, wereldkampioen 1997, in geschreven in Demo

Nu de rally naar het eerste weekend van februari verschoven is, is het begin van het nieuwe jaar meteen een goed moment om een eerste blik op het startveld van de Legend Boucles te werpen, een editie die zich bijzonder goed aankondigt.

Op vier weken voor de start van het evenement, een evenement dat de rallyliefhebbers absoluut niet willen missen, en minder dan twee weken voor het sluiten van de inschrijvingen (19 januari), is de kaap van de 250 deelnemers overschreden.

“Door het systeem van de lussen in onze rally, moeten wij ons tot 300 wagens beperken”, legt de organisator Pierre Delettre uit. “Met de wagens van de organsiatie, de tijd die deelnemers hebben om te laat te komen en het klaaar stomen van de RT voor de volgende passage, is er minimaal 6 uur tussen de passages nodig.”

Het is nog niet te laat, maar wel hoog tijd om het inschrijvingsfiormulier op te sturen. Het succes van de Legend is er één dat jaar na jaar bevestigd wordt. De zondag op onverhard heeft daar nog eens een schepje bovenop gedaan en is een aantrekkingskracht voor rijders en toeschouwers.

Het is een schitterende manier voor de mensen om zich te amuseren en dat een hele dag lang”, vertelt Fred Bouvy die zeker weer van de partij zal zijn. “We kijken er nu al naar uit. We amuseren ons in de wagen en ook de ambiance langs het parcours is geweldig. De Legend, dat is drie dagen plezier.”

Met de lanncering van de nieuwe categorie Challenger aan 80 km/u en de comeback van de Demo, staan er in Bastogne op 3 februari maar liefst vier categorieën aan de start.

De kwantiteit is er al en de kwaliteit volgt nog”, glimlacht Pierre Delettre, die groot nieuws voor ons heeft. “We wachten nog op de offiicële inschrijving van enkele grote, Belgische namen, maar het gevecht voor de opvolging van

Thierry Neuville zal intens zijn. Ik denk dat de strijd om de zege heel open zal zijn.”

Ook in Demo zijn er al mooie wagens, met de Subaru Impreza WRC 97 (PWRC12) die mee de constructeurstitel aan het Japanse merk bezorgde, toen onder meer met de legendarische Colin McRae aan het stuur. Hij won dat jaar overigens vijfmaal. Het is een zeer mooie WRC waarmee de Engelse eigenaar Martyn Spurrell met plezier naar hier komt. Alvast een wagen die de fotografen graag zullen zien komen. Maar er zijn nog verassingen voor de persconferentie van 23 januari.

Pierre Delettre houdt er graag de spanning in en telt samen met u de dagen naar de schitterende rally af, hoogst waarschijnlijk de mooiste en grootste in ons land!