Techno Classica Essen 2015

Oldtimerbeurzen blijven boeien ook al volgen ze mekaar snel op.
Soms zie je auto’s die op een vorig evenement stonden maar dat deert niet want iedere beurs heeft zijn eigen karakter en biedt daarnaast natuurlijk ook verrassende ontdekkingen. Essen mag dan op de kalender na Stuttgart komen, het blijft zeker een niet te missen rendez-vous!
Wat we evenwel merken is dat bijna alle organisatoren (ook Rétromobile Parijs, Retro Classics Stuttgart of Interclassics & Topmobiel Maastricht) overschakelen van een of maximum een paar thema’s naar een veelvoud daarvan. Dit leidt tot verwarring en overdaad maar heeft tevens als gevolg dat de thema’s minder diep uigespit worden.
Enkele jaren geleden scoorde Essen nog duidelijk met zijn onvergetelijke en adembenemende Pegaso-tentoonstelling terwijl het feest nu onderging in een tsunami van highlights: 60 jaar Citroën DS, Sonderschau Tourist Trophy 1929, Mercedes Sternstunden der Stromlinien-Kultur, 80 jaar Jaguar, 40 jaar Jaguar XJ-S, 45 jaar Range Rover, 3 jaar BMW M3, 40 jaar BMW 3-Serie, 60 jaar BMW Isetta, 90 jarig bestaan Rolls-Royce Phantom, 40 jaar VW Polo, 65 jaar VW Transporter, 30 jaar Porsche 959, 85ste jubileum van de Bentley Speed Six ‘Blue Train’, 10 jaar Bugatti Veyron, 120 jaar bestaan van Škoda en 40 jaar Škoda 130 RS, 50 jaar Opel Experimental GT, 50 jaar Ford Transit + Ford GT40 + Mustang Shelby, 125 jaar Peugeot automobielen, Volvos von Bertone.
Geef toe, het wordt toch ‘een beetje veel voor Corneel’…
We willen evenwel niet pedant doen en vooral ook niet je pret bederven! Daarom loodsen we je mee naar onze fotoreeks: ‘guten Appetit’!
Tekst: Vincent Arpons.
Foto’s: Stephen Sarre en Annelies Van Belleghem (www.collagedimages.be)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait