SPA 6 Hours 2015 Wilfried Geerts

SPA 6 Hours
 
Onder wisselende weersomstandigheden kon een zeer talrijk opgekomen publiek genieten van een memorabele driedaagse ! 650 racebolides vulden een overvolle timetabel !
Koninginnestuk van het weekend was ongetwijfeld de zesuursrace op zaterdag tussen 16 en 22 uur.
Niet minder dan 12 Ford 40 GT 40’s vulden de eerste startrijen van meer dan honderd wagens en de overwinning kon dan ook moeilijk aan één van deze monsters ontsnappen. De twee eerste plaatsen werden opgeëist door de GT 40 ’s van WILLS/LITTLEJOHN en Graf/FUNKE. Derde werd een al even imposante Ford Cobra Shelby van HART/PASTORELLI/VAN DERLOF.
Weinig Belgen aan de start van dit vooral Brits getint evenement. Uitzondering op de regel was de FIA F1 race waar vier Belgen aan de start verschenen. Loic Deman kwam er zijn jacht op de titel wat kracht bij zetten en won weer op overtuigende wijze de wedstrijd. Zowel Christophe D’Ansembourg (derde) , J.M. Martin (vijfde) als Marc Devis (zeventiende) wisten hun F1 op een
verdienstelijke manier aan de meet te brengen.
Naast de piste was er naar goeie gewoonte de bijeenkomst van oldtimers op de parking aan La Source.
Alle aangesloten leden bij de BFOV werden uitgenodigd op een tas heerlijke koffie en kregen het speciale 6 Hours Tshirt aangeboden.
Afspraak in 2016 !!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait