GOODWOOD REVIVAL MEETING 2015


Meer dan 150.000 bezoekers werden weer drie dagen lang ondergedompeld in de magische tijd van toen, met alles erop en eraan. Het merendeel van de bezoekers en alle standhouders, cateringbedrijfjes, controleurs, hulpverleners en zelfs de politie is gekleed zoals in vervlogen tijden.
Races met peperdure auto’s vormen natuurlijk de hoofdschotel, maar de ontelbare nostalgische standjes, de verschillende muziekgroepen, danstenten, kermis , de fly-overs van Mustangs en Spitfires en natuurlijk de ongelooflijk succesrijke parking waar honderden privé verzamelaars hun mooiste auto’s (pré-64) schouwen. Tal van legendarische piloten waren ook weer op de afspraak en wijlen Bruce Mc Laren, verongelukt tijdens een testrit op Goodwood in 1970, werd dit jaar gehuldigd met auto’s uit zijn rijkgevulde carrière als piloot EN als constructeur.
Een unieke verzameling met alle zes overgebleven legendarische Shelby Daytona Coupés, de 75ste herdenking van de Battle Of Britain, een display met meer dan 50 verschillende Land Rover ‘50 series’, meer dan 25 stuks US-Dragsters en een unieke Ferrari show in het Earls Court gebouw, vormden andere hoogtepunten.
Het spektakel gebeurde natuurlijk op de piste met gevechten die een streling voor het oog waren en waarbij de soms zeer waardevolle bolides niet gespaard bleven. Elk jaar opnieuw zijn we verwonderd hoe men telkens weer hogere doelen nastreeft en ze ook bereikt. De veiling van Bonhams had een hoogtepunt met een bedrag van 763.000£ voor de Bentley ‘Blue Lena’ van Rolling Stone Keith Richards, een Aston Martin DB5 Convertible uit 1965 ging 1.087.900 £ en de prachtige Fiat Bartoletti Scarab/Cobra transporter uit 1956 werd op 656.700£ afgeklopt….
Een bijzonder dank gaat uit naar onze reisgezel P&O Ferries, 23 Calais-Dover overtochten per dag enkele reis. Voor inlichtingen en reservaties: 070/707771 – www.POferries.be
Guido Devreker – Michel Schauwers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait