Loix wint de 56ste ConXion Omloop van Vlaanderen,op zucht van titel. GUY BAUDOT

Vorig weekend werd de 56ste ConXion Omloop van Vlaanderen verreden en het beloofde een mooie strijd te worden tussen Loix met de Skoda R5 en Princen met de Peugeot 208 T16. Op vrijdagavond werden er 3 proeven verreden. Op de eerste proef werd het al meteen duidelijk dat het spannend zou worden tussen Loix en Princen. Princen reed de scratch en Loix volgde op een halve seconde. Tweede proef was voor Loix met 1,3 sec t.o.v. Princen. Maar de derde was dan weer voor Princen met 3,1 sec op Loix en sloot zo de eerste dag af met 2,3 sec voorsprong. Derde plaats was voorlopig voor Verschueren met de DS 3 R5 op 19,5 sec van Princen.
Zaterdagmorgen gingen we dus van start met een mooie strijd in het vooruitzicht. Op KP Passendale werd het duel gewoon verdergezet met een scratch van Loix. Princen werd tweede op 1,3 sec en de voorsprong van werd gereduceerd tot 1 sec. De eerste boucle van de dag werd afgesloten met Loix als leider met 5 sec voorsprong op Princen. We mochten ook 2 scratches noteren van Verschueren tijdens de eerste boucle. Spijtig genoeg moesten we na de middag twee opgaves noteren. Als eerste moest Verschueren de strijd staken in KP 9 door olieverlies uit de motor en op KP 10 was het spijtig genoeg de beurt aan Princen door aanhoudende motorproblemen. Wat dus betekende dat Loix op safe kon beginnen rijden. Zijn dichtste achtervolger was Duquesne met de Fiësta R5 op meer dan 2 minuten. Maar achter dit duo werd er wel nog een mooie strijd geleverd en dit om de derde plaats. Serderidis die met de DS3 WRC op vrijdagavond op plaats 20 stond had een mooie remonte gemaakt en ging de strijd aan met de EVO’s van Bert Coene en Filip Pyck. Na een lekke band werd Coene uitgeschakeld in de strijd.
Toen het begon te regenen werd het wat moeilijk voor Serderidis maar kon op de laatste proef toch nog de derde plaats veroveren t.o.v. Pyck die vierde werd. De top 5 werd afgesloten met Guillaume Dilly in de DS3 R3T en werd hierdoor ook eerste voorwielaangedreven wagen. Op plaats zes vinden we Kevin Demaerschalk terug met zijn DS3 R3T. Tom Van Rompuy die debuteerde met de Fiësta R5 heeft een prachtige wedstrijd gereden en werd zevende Voor Bert Coene en Tobi Vandenberghe die de Mcup won. Bij de Juniors was de overwinning voor Polle Geusens die voor de eerste maal aan de start kwam met de Fiësta Ecoboost R2 en daar zeer tevreden over was.
Bij de Historics werd er uitgekeken naar het duel tussen Lietaer en Stouf. Op vrijdagavond was Lietaer de sterkste en nam zo de leiding bij de historics en stond zelfs zesde algemeen. Maar na een gebroken koppeling kon hij de zaterdagmorgen niet meer starten en zo na Stouf met de Porsche de leiding over en stond die niet meer af. Met een overwinning bij de historics en een tiende plaats algemeen kon men terugkijken op een geslaagd weekend. Met die overwinning blijft hij leider in het kampioenschap maar zal het niet gemakkelijk worden om deze te kunnen verzilveren omdat hij moet starten in de East Belgian en/of de Condroz. Beroepsmatig zou het moeilijk worden om zich te kunnen vrijmaken. Eén van de smaakmakers van de rally, Pieter-Jan Maeyaert met Vicky Van de Walle als co stuurden hun Escort op spectaculaire wijze naar een tweede plaats. De derde plaats was voor Christophe Merlevede met de BMW M3. Het Criterium dat op zaterdagmorgen startte werd onverwacht gewonnen door Wim Dereu. Wim Lootens die de beste start nam werd halverwege de wedstrijd uit koers genomen omdat hij op vrijdagavond niet over het podium was gereden. Zo kwam Cris Algoedt aan de leiding met de Daneels BMW-M1. Op de voorlaatste proef ging De Reu over Algoedt naar de leiding en stond die niet meer af. Na de laatste proef ging Tjoens ook nog over de BMW-rijder naar de tweede plaats en werd Cris Algoedt derde. In het kampioenschap Komt Chris Dobbelaere tot op drie punten van leider Bjorn Renier,die spijtig genoeg uitviel.
Verslag Baudot Guy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait