Zoute Concours d’élégance 2015

Naar goede traditie was de Zoute Concours op zondag 11 oktober de kers op de taart van de vierdaagse Zoute Grand Prix.

Onder een aarzelend herfstzonnetje stonden de deelnemende oldtimers aan het elitaire concours s’ morgens mooi gelijnd op de grasmat van de Royal Zoute Golf Club. Ondanks de frisse wind was het echt genieten van al dat mooie metaal gepresenteerd in een uniek en prachtig kader.We kunnen ons voorstellen dat de organisatoren al blij waren dat het noodweer van de editie 2013 een verre herinnering leek…

Zoals je op bijgaande foto’s kan zien bestond de deelnemerslijst voornamelijk uit Duitse, Engelse en vooral Italiaanse oldtimers. Een uitgelezen aanbod weliswaar maar we misten dit jaar wat Franse en Amerikaanse klassiekers. Deze kanttekening even terzijde gaat alle lof naar de organisatie van de Zoute Grand Prix die zoals steeds puik werk afleverde wat zich duidelijk vertaalt in een jaarlijks stijgend bezoekersaantal voor het ganse evenement (2010: 5000, 2014: meer dan 100.000).

Graag geven we even een overzicht van die oldtimers die onze speciale aandacht trokken: de Mercedes-Benz 500K Roadster 1936, de elitaire Bugatti 57 Aravis Cabriolet uit 1939, de schitterende Bugatti 57 SC 1939 met koetswerk van Gangloff, de Lancia Aurelia B20 GT 1953, de puike Aston Martin DB2 DHC uit hetzelfde jaar, de flamboyant rode Alfa Romeo 1900 SS Ghia 1954, de zeldzame Triumph TR2 Francorchamps Coupé,  de steeds mooie Bentley Continental R Coupé 1955, de OSCA 1600 GT Touring 1961, de Ford GT 40 Mk II 1965, de sterk ‘gepatineerde’ Iso A3C uit hetzelfde jaar, de elegante DeTomaso Vallelunga 1968 en last but not least de intrigerende en zeldzame Alfa Romeo 1900 CSS uit 1959 met koetswerk van het Zwitserse Ghia Aigle. Naast dit persoonlijk lijstje waren er natuurlijk de andere verdienstelijke deelnemers zodat het totaal aantal te jureren auto’s meer dan zestig betrof. Well done!

 

Tekst en foto’s: ã Vincent Arpons.

 

Voor de uitslag ga naar

http://www.zoutegrandprix.be/nl/zoute_concours_d’elegance/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait