TAC rally Tielt 2016 Guy Baudot

Mooi startveld voor 43ste TAC-Rally

Naar jaarlijkse gewoonte wordt begin april in en rond Tielt de TAC-Rally verreden en dit al voor de 43ste keer. Dit jaar komen er 136 teams aan de start. Nationaal zijn er 97 teams ingeschreven en voor het criteriumgedeelte 39. Met 8 R5-wagens , 1 WRC en 1 S2000 kan men van een geslaagd startveld spreken. Reken daar dan nog eens de Celica van Melissa Debackere erbij en de BMW’s van de Mcup en de Fords van de Pinto-cup. Ook een groot aantal Historics zijn van de partij en nog heel wat andere wagens zullen hopelijk voor een mooie editie zorgen.

Nationaal:

Bij de moderne wagens is de top 3 van het kampioenschap aanwezig. Wat hopelijk zal resulteren in een spannende strijd voor de overwinning. Loix (Skoda R5) en Princen (Peugeot 208 T16) zullen mogen scherp staan want Verschueren (Skoda R5) zou het hen wel eens moeilijk kunnen maken op een voor hem toch wel een van zijn favoriete parcours. Verder zien we ook nog Demaerschalk (DS 3 R5) die aan de start komt na zijn vroege opgave in Spa en zo wat ervaring kan opdoen. Laatstgenoemde zal een mooie strijd kunnen aangaan met de andere R5-wagens. De Fiësta’s van Claudie Tanghe, Van Rompuy en Parmentier en de DS 3 van Serderidis. Voor een top-10 plaats zal het drummen worden zoals het er nu uitziet. Ondermeer Cornelis met de Polo S2000 (ex Verschueren) zou misschien ook wel eens voor de verrassing kunnen zorgen voor een top 5-plaats. Guino Kenis met de Mini WRC , Melissa Debackere (Celica), de Porsches GT3 van Claerchout en Schmelcher en zeker niet te vergeten de Lancers van Coene,Vanden Abeele en Becaert zullen hopelijk een mooie strijd uitvechten voor een top 10 plaats. In het nationale gedeelte vinden we ook nog een paar cups terug. O. a. de BMW Mcup en de Ford Pintocup die voor het nodige spektakel  zullen zorgen. De Mcup is voorzien van een mooi aantal deelnemers en ze zullen de harde concurrentie krijgen van Hans Weijs die met de top BMW 130 van Schmidt – Racing aan de start komt. Natuurlijk zijn er nog een aantal lokale rijders die het klassement zullen vorm geven. De Historics zijn ook talrijk aanwezig in Tielt. Er zijn maar liefst 36 teams ingeschreven. Met een groot aantal favorieten zoals Lietaer (Legacy) ,Janssens en Stouf met de Porsche. De Opels van Prinzie en Jens Maes en Tobi Vandenberghe die zijn moderne wagen eventjes heeft ingeruild voor de Transeurope. Ook de BMW’s van Robin Maes en Vanwynsberghe zullen een grote rol spelen. En niet te vergeten het grote aantal Escorts die van start gaan met de kampioen van vorig jaar PJ Maeyaert die zeker en vast voor het beter glijwerk zal zorgen.

# Genummerde deelnemerslijst nationaal

 

Criterium:

In het criteriumgedeelte starten er 39 teams waaronder een groot aantal BMW’s. Ondermeer Lootens, Algoedt , Ceename , Lommers , Alliet en De Reu zijn met hun BMW van de partij alsook Brecht Hoorne die voor het nodige spektakel zal zorgen. Ook is er nog Chris Dobbelaere met de Kadett die voor een eventuele podiumplaats kan meestrijden. De winnaar van de vorige editie Bjorn Renier is ook weer van de partij met de Clio R3. Een andere Clio R3 is die van Vincent Verstraete die meestal ook wel een mooi klassement rijd in zijn achtertuin.

# Genummerde deelnemerslijst criterium

 

Parcours:

Nationaal word er dit jaar 162,5 km tegen de klok gereden en dit over 14 kp’s in plaats van 16 kp’s de voorgaande jaren. Dit is aangepast naar aanleiding van een nieuw BRC-reglement. Het criterium rijd 93,3 km en dit over 8 kp’s. De 4 proeven behouden hun gekende namen. Er zijn wel een paar wijzigingen doorgevoerd. Dit is ondermeer het geval voor de KP Schuiferskapelle. Die word voor 90% in tegenovergestelde richting gereden ten opzichte van andere jaren. Deze werd aangepast naar aanleiding van werken die gepland waren aan de Ring van Tielt. Men start dus aan de FF van vorig jaar en op het einde gaat men links i.p.v rechts naar de jump toe. Ook rijden ze KP Oosthoek in de andere richting en dit voor de volle 100%. Wat wil zeggen dat de Start van vorig jaar FF word en omgekeerd. Er is wel een mogelijkheid dat de start verplaatst word naar aanleiding van werken die bezig zijn in de straat naar de huidige start. Moesten die niet afgerond zijn zal de start verplaatst worden naar post 4 (Oosthoekstraat) beter gekend als Aveve. De kp’s Ondank en Poelberg blijven onverandert.

# KP De Ratte (Shakedown)

# KP Schuiferskapelle

# KP Ondank

# KP Oosthoek

# KP Poelberg

 

Timing:

Woensdag 6 april 2016 is er een shakedown voorzien en deze gaat door op de welgekende     KP De Ratte en dit van 19u tot 22u.

Vrijdag 8 april 2016 is er verkenning en ook technische controle in de Europahal.

Zaterdag 9 april 2016 gaat de eerste wagen over het podium in de Europahal om 7u45 en de eerste proef start om 8u13. De criteriumrijders starten dit jaar aansluitend op de nationale wedstrijd ook van KP 1 t.e.m. KP 8. Einde van de criteriumwedstrijd is voorzien rond 16u30. Voor de nationale wedstrijd word de winnaar rond 20u53 op het podium in de Europahal verwacht.

#Timing wedstrijd

 

Praktische info:

-Het rallycentrum is gelegen aan de Europahal.

-Inkomprijs is 20 Euro (toegang tot alle proeven)

-Inkomprijs shakedown is 10 Euro

-Meer info vind je hier

Verslag Baudot Guy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait