Museum Speyer De. Vincent Arpons

Auto & Technik Museum Speyer
 

Terwijl we het museumterrein in Sinsheim oprijden flitst plots de slogan ‘Nur fliegen ist schöner’ door mijn hoofd. We zijn met zijn vijven onderweg naar de Retro Classics beurs in Stuttgart en profiteren van een interessante halte langs de Autobahn A6. Vanop de snelweg zie je de ‘tweeling’ Concorde en Tupolev boven de daken van het Auto & Technik Museum Sinsheim uitsteken, het is een veelbelovend signaal.
‘Nur fliegen ist schöner’ was de slogan waarmee Opel zijn GT in 1968 op de markt bracht. Deze compacte slagzin is na al die jaren een begrip geworden maar eerlijk gezegd blijven de ‘vierwielers’ toch het ware doel van onze stop.
Het museum is opgedeeld in twee hoofdgebouwen en op de daken en op pijlers is een grote keus aan vliegtuigen tentoongesteld waaronder bijvoorbeeld een Junkers en dus ook de Concorde en de Tupolev.
Zoals je op de foto’s kan merken worden we in het eerste gebouw op een plejade van Amerikaanse auto’s getracteerd, gaande van een flamboyante Thunderbird ‘Squarebird’ met Continental Kit tot de klassieker bij uitstek, de Cord 812. Mooi, mooi,mooi. Ook binnen het gebouw zijn her en der vliegtuigen opgehangen terwijl de aansluitende ruimte een groot aanbod aan militaire voertuigen, stermotoren, costuums enz. toont, alles mooi en levensecht in scène gebracht. Via een wenteltrap kan je ook naar een op het dak geplaatst Canadair blusvliegtuig, indrukwekkend!
Het tweede gebouw biedt een uitgebreide collectie oldtimers (onder andere de mysterieuze Alfa Romeo Jankovits) maar ook diverse spectaculaire items: enkele enorme locomotieven en tevens verschillende racewagens (F1) en de fameuze Blue Flame snelheidsrecordwagen van Gary Gabelich. Vanuit dit gebouw kan je naar het dak klimmen en een bezoekje brengen aan de ‘inwendige’ ruimtes van de Concorde of de Tupolev.
Wie van het museum volop wil genieten vermijdt liefst de fout die wij maakten en trekt er meteen een volledige dag voor uit.
Bekijk het allemaal op de aansluitende fotoreportage en vergeet niet om bij je volgende reis door Zuid-Duitsland een bezoek aan Sinsheim in te plannen, het loont de moeite!
Museum Sinsheim
Museumsplatz
D-74889 Sinsheim
+49/726192990
Open iedere dag van 9-18u
Tekst: Vincent Arpons.
Foto’s: Stephen Sarre en Annelies Van Belleghem (collagedimages.be)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait