Porsche Museum De. Vincent Arpons

Even binnenwippen bij Porsche
 
Op de terugweg van de Retro Classics beurs in Stuttgart maakten we een boogje langs Zuffenhausen om nog eens het Porsche museum aan te doen. De organisatoren daar houden het vuur onder de pan met wisselende thematentoonstellingen en ditmaal was dat rond de figuur van Udo Lindenberg, een notoire Porsche-rijder. Van het ‘enfant terrible’ van de Duitse schilderkunst en rockmuziek hingen heel wat schilderijen verdeeld over de wanden van het museum. Niet meteen ons ‘kopje thee’ maar feit is wel dat de man in eigen land razend populair is en zijn schilderijen voor een aardige euro kan verkopen. Wij waren meer geboeid door de vierwielige exemplaren en meer bepaald door de P1 oldtimer uit 1898 die recent aan de tentoonstelling werd toegevoegd. Je kan alles mee bekijken op bijgaande foto’s, je zal merken dat de Porsche-collectie steeds een bezoek waard is.
Tekst: Vincent Arpons.
Written By
More from Alain Mervilde

Titelduel tussen Arthur Kerkhove en Dirk Deveux

Nadat Dirk Deveux met een vierde plaats zijn achterstand kon verkleinen in...
Read More

Geef een reactie