Cinema Mondial Paris

Moteur! L’automobile fait son cinéma

 

 

Traditioneel verbinden de organisatoren een speciale thema-tentoonstelling aan de show van de Mondial de l’Automobile.

Dit jaar draait alles rond de auto in de film, een uitgebreid programma.

Op de foto’s kan je de tentoonstelling zo wat mee volgen maar we vermelden toch enkele gekende vedetten.

Zo is er de Renault Estafette uit ‘Le Gendarme se marie’, de vliegende DS 19 uit ‘Fantômas se déchaîne’, de gekke Peugeot Limovian (met elementen van een 404) bekend van ‘L’écume des jours’, de terroriserende Plymouth Fury in de hoofdrol als ‘Christine’, de overbekende DeLorean DMC 12 van ‘Back to the future’, de gele Chevrolet Camaro SS uit ‘Transformers’, de imposante Berliet GBC 8 Gazelle die figureert in ‘100.000 dollars au soleil’, de onvolprezen Porsche 908/2 Spyder uit ‘Le Mans’, de Mustang GT 390 van ‘Bullitt’, de toeterende Lancia B24 S Convertibile van Vittorio Gassman in ‘Il Sorpasso’ en de ‘gehalveerde’ Renault 11 Taxi uit ‘Dangereusement vôtre’.

That’s all, folks!

 

Tekst en foto’s: Vincent Arpons.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait