Knokke Zoute GP 2016 Programma Alain Mervilde

PROGRAMMA: 4 DAGEN, 5 EVENEMENTEN

Het programma van de ZOUTE GRAND PRIX® presenteert vijf evenementen: de ZOUTE TOP MARQUES®, de ZOUTE RALLY® by Chubb, de ZOUTE SALE® by Bonhams, het ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam en de afsluitende ZOUTE GT TOUR® by EY.
ZOUTE TOP MARQUES®
Donderdag 6 t/m zondag 9 oktober 2016
Kustlaan – Albertplein – Zeedijk (Het Zoute)
14 podia met de nieuwste modellen van 14 premium automerken De Zeedijk, de Kustlaan, de exclusieve en hippe winkelstraat van Knokke-Heist, en het Albertplein, het kloppend hart van Het
Zoute, zijn tijdens de vier dagen van de ZOUTE GRAND PRIX® opnieuw het decor van een autoshow in de openlucht van ‘s werelds meest prestigieuze merken. De permanente ZOUTE TOP MARQUES® exhibitie toont de nieuwste creaties en Belgische premières van 14 prestigieuze internationale automerken. Verspreid over 14 podia presenteren Alfa Romeo, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, Maserati, McLaren, Mercedes-Benz, Porsche, Rolls-Royce en Tesla hun meest tot de verbeelding sprekende premium modellen in het stijlvolle kader van de Kustlaan in Knokke Het Zoute. Verschillende autopartners hebben een expoplaats op de Zeedijk in Het Zoute of beschikken over een eigen paviljoen aan het strand. Kortom, de ZOUTE TOP MARQUES® exhibitie heeft alle troeven om het publiek te laten proeven van het mooiste en meest recente autodesign.
ZOUTE RALLY® by Chubb
Donderdag 6 t/m zaterdag 8 oktober 2016
Start & aankomst: Zeedijk t.h.v. het Albertplein (Het Zoute)
Regelmatigheidscriterium en balade voor klassieke wagens
De ZOUTE RALLY® by Chubb is een regelmatigheidsrally en een balade voorbehouden voor 195 exclusieve oldtimers met eerste inschrijvingsdatum in het verkeer vóór 1965 (pre- & post-war). De ZOUTE RALLY® by Chubb start en komt aan op de Zeedijk ter hoogte van het Albertplein (Het Zoute). Op vrijdag komen de deelnemers via de Zandstraat de dijk opgereden. Zaterdag rijden de wagens via de River Woods Beach Club tot aan het podium.De regelmatigheidsrally wordt gereden over twee dagen met gemiddelde snelheden en regularity tests (RT’s). Per dag leggen
de wagens zo’n 250 kilometer af, vooral op de openbare weg, met onderweg de behendigheids- en snelheidsproeven. Het parcours strekt zich uit van Knokke-Heist over de polders tot enkele pittoreske plaatsen in het hinterland. Het precieze traject wordt vrijgegeven bij de start. Op dat moment ontvangen de piloten een roadbook met alle nodige inlichtingen over de route,
de controles en de neutralisatieperiodes. Op vrijdag is er in de Graaf d’Ursellaan, vlak bij de Elizabetlaan in Heist, ook een spectaculaire snelheidsproef voorzien: de FLYING ¼ MILE®.
Naast het regelmatigheidscriterium nemen ook heel wat oldtimers deel aan een balade. Deze niet-gechronometreerde ‘autowandeling met roadbook’ volgt in dezelfde streek een kortere route. De balade is voor de deelnemers een waardige afsluiter van zowel het zomerseizoen als de kalender van oldtimer-evenementen.
Met een totaal deelnemersveld van 195 klassieke wagens zit de ZOUTE RALLY® by Chubb aan het maximum aantal deelnemers
ZOUTE SALE® by Bonhams
Preview op donderdag 6 oktober 2016
Sale op vrijdag 7 oktober 2016
VIP Marquee Zeedijk (Albertplein – Het Zoute)
Vorig jaar klopte de ZOUTE SALE® by Bonhams af op een recordbedrag. Daarmee zag het Britse veilinghuis de opbrengst verdubbeld tegenover de editie van 2014. De ZOUTE SALE® behoort voor Bonhams vandaag samen met de Grand Palais Sale in Parijs tot de absolute top in Europa en haalt het niveau van de Quail Lodge Auction tijdens de Pebble Beach Concours d’Élégance
in Carmel (USA). Het aanbod aan classic cars is dan ook bijzonder kwalitatief en gevarieerd. De ZOUTE SALE® by Bonhams wordt dit jaar gehouden in de VIP Marquee op de Zeedijk aan het Albertplein in hartje Het Zoute. De hoogstaande catalogus zal ongetwijfeld weer op een ruime belangstelling kunnen rekenen bij een nationaal en internationaal publiek van kopers en verzamelaars. De ‘loten’ kunnen op donderdag, van 10 tot 17 uur, worden bezichtigd. Op vrijdag loopt de expositie van de te veilen wagens van 10 tot 17 uur. De veiling zelf start aansluitend om 18 uur. Het einde is voorzien omstreeks 21 uur.
Meer informatie over het aanbod van de ZOUTE SALE® by Bonhams is tijdens de ZOUTE GRAND PRIX® zelf te verkrijgen in de Press Lounge in de ZOUTE DRIVERS CLUB® by Lebeau-Courally (Zeedijk – naast de VIP Marquee aan het Albertplein Het Zoute).
ZOUTE GT TOUR® by EY
Zondag 9 oktober 2016
Tour en parade van GT’s in en rond Knokke-Heist
De ZOUTE GT TOUR® by EY sluit op zondag 9 oktober de ZOUTE GRAND PRIX® al voor de vijfde keer af. Aan deze balade van zo’n 120 km nemen een honderdtal exclusieve en moderne GT’s (jonger dan 20 jaar) deel. De tocht start ‘s morgens tussen 9.30 uur aan de VIP Marquee (naast de ZOUTE DRIVERS CLUB® by Lebeau-Courally op de Zeedijk aan het Albertplein in Het Zoute). Tussen 9.45 en 10.45 uur vindt de ZOUTE GT SLALOM® plaats op een gesloten parcours. Daarna wordt er op een afgesloten locatie van het VOC trainingcenter in Brugge tussen 10.45 en 11.45 uur de FLYING ½ MILE® gereden. Van 11.45 tot 12.30 uur kan het publiek ten slotte aan de Graaf d’Ursellaan in Heist naar de ZOUTE GT SPRINT® gaan kijken. Na deze snelheidsproeven
gaat het in parade en onder politie-escorte terug naar Het Zoute. In de VIP Marquee op de Zeedijk aan het Albertplein is er tussen 13.30 en 16 uur nog een receptie en lunch voor genodigden, met de prijsuitreiking van de ZOUTE GT TOUR® by EY.
Van 16 tot 17 uur wordt de ZOUTE GRAND PRIX® dan officieel afgesloten met de presentatie van de deelnemende wagens van het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Bank Degroof Petercam (open voor publiek).
NIEUW: Extra aandacht voor veiligheid De organisatie van de ZOUTE GRAND PRIX® doet er elk jaar alles aan om de veiligheid van deelnemers en publiek te garanderen en de evenementen in optimale omstandigheden te laten verlopen. De proeven vinden plaats op afgesloten circuits en de deelnemende wagens aan de ZOUTE RALLY® by Chubb zijn uitgerust met een track&trace systeem. Daarmee wordt hun snelheid tijdens de regelmatigheidsrally en balade strikt gecontroleerd. Sinds dit jaar zijn ook de wagens die deelnemen aan de ZOUTE GT TOUR® by EY voorzien van zo’n systeem. Een extra garantie op een leuke en veilige tour.
ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam
Zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2016
Approach Golf & Royal Zoute Golf Club
Het ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam presenteert in het weekend naar goede gewoonte een gelimiteerd aantal uitzonderlijke wagens. Zo was vorig jaar de 1930 Bentley ‘Speed Six’ Blue Train nog een van de opmerkelijke winnaars. De schoonheidswedstrijd, die ondertussen ook in het buitenland een uitstekende reputatie geniet, vindt plaats op de
twee vertrouwde locaties: de Approach Golf en de Fairway 1 van de Royal Zoute Golf Club. Het ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam legt dit jaar de lat nog hoger dan bij de vorige edities. De organisatie van de ZOUTE GRAND PRIX® heeft de ambitie om internationaal nog sterker te scoren en past daarom voortaan de richtlijnen van de International Chief Judge Advisory Group (ICJAG) toe zoals die gelden voor alle topconcours wereldwijd.
De wedstrijd staat onder leiding van Philip Kantor van het veilinghuis Bonhams. Het organiserend comité deelt de auto’s in een pre- en post-war categorie in. De internationale jury van experten (vorig jaar was Sandra Button van de partij) verzorgt de beoordeling en is samengesteld uit een aantal klinkende namen zoals Lorenzo Ramaciotti, de voorzitter van het Concorso
d’Eleganza Villa d’Este, de bekende carrosseriebouwer Andrea Zagato, Louis de Fabribeckers, Head of Design bij Carrozzeria Touring Superleggera, Adolfo Orsi, historicus en voorzitter van Historica Selecta, en Quirina Louwman, Nederlands verzamelaar en racer van historische wagens. Voor de volledige jury, kijk op www.zoutegrandprix.be.
Het publiek kan de meer dan 50 unieke, bijzondere en exclusieve classic cars bewonderen op zaterdag van 12 tot 18 uur op de Approach Golf aan de Prins Filiplaan in Het Zoute. Op zondag wordt de schitterende selectie tentoongesteld tussen 9.30 en 15 uur op de Fairway 1 van de Royal Zoute Golf Club. Toegangstickets zijn te koop via de website. Een ticket voor zaterdag of zondag kost € 25. Meer info: www.zoutegrandprix.be of op de Facebookpagina van de ZOUTE GRAND PRIX®.
Na de jurering op zondag volgt dan ‘s middags, van 12.30 tot 15.30 uur, de prijsuitreiking. De prijsuitreiking bijwonen kan enkel op uitnodiging. Tussen 16 en 17 uur worden alle deelnemende wagens nogmaals aan het publiek gepresenteerd mét bijhorende uitleg. Dat defilé vindt plaats aan de VIP Marquee op de Zeedijk ter hoogte van het Albertplein (Het Zoute) en is vrij toegankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait