Knokke Zoute G.P. Concours Vincent Arpons

Zoute Concours d’élégance 2016

 

Voor de oldtimerliefhebbers zijn de Zoute GP en Concours d’élégance een vast item op de herfstkalender geworden en dit jaar temeer nu het prestigieuze evenement aan zijn zevende editie toe was.

Daarbij moet vermeld dat presentatie en organisatie weer eens van topniveau getuigden. Chapeau!

Vorige keren namen we foto’s op zondagvoormiddag (op de Royal Zoute Golf Club) maar voor de verandering trokken we ditmaal naar de Approach Golf waar de preview van de jury op zaterdagnamiddag plaats vond.

Zoals je op de fotogalerij zal zien viel op het plateau van de deelnemende wagens niets aan te merken. Eens te meer was het een bloemlezing van vooral Italiaanse klassiekers (verschillende Fiat 8V, Osca’s of Siata’s), mooi Duits materiaal, Engelse beauties en Franse juweeltjes. Het zou echter leuk zijn mochten bij de volgende uitgave ook enkele Amerikaanse oldtimers Knokke aandoen: waar blijven die eigenaars van de glimmende Cadillac’s , Lincoln’s, Duesenberg’s, Pierce Arrow’s of Packard’s? Come on!
Niet getreurd echter want de oldtimerliefhebber kwam hoe dan ook ruim aan zijn trekken.

In onze persoonlijke top tien vind je de Lancia Astura, de Voisin C23 met Graber- koetswerk (schitterend!), de Mercedes-Benz 320 Autobahnkurier, de Lancia Aprilia Convertibile of de Siata 208S 8V van Bertone. Bekijk het op de bijgaande fotoreeks en geniet ervan!

 

Tekst en foto’s: Vincent Arpons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait