Een BMW i8 wint de Tour de Belgique New Energy 2016

Een BMW i8 wint de Tour de Belgique New Energy 2016 dankzij het duo Julien Libioul – Eric Chapa. De derde editie van de Tour de Belgique New Energy is na drie intensieve rallydagen beslist in het voordeel van een BMW i8 die bestuurd werd door Julien Libioul en zijn co-piloot Eric Chapa. Nu reeds voor het derde jaar op rij kunnen teams met hybride sportwagens zich meten in de Tour de Belgique New Energy, die dit jaar startte op 18 november in Nijvel en tot Malmedy ging. Op het programma stonden proeven op het circuit en navigatie-opdrachten op verraderlijke landwegen. Het was dus een veeleisend parcours voor de piloten op het vlak van stuurkunde en navigatie. Julien Libioul en Eric Chapa hebben geen enkele fout begaan en eindigden ver voor de concurrentie. Julien Libioul behaalde dit jaar zijn tweede overwinning, maar dit jaar voor het eerst met een BMW i8. Het team wist met de BMW i8 zowel het algemene klassement als het hybrideklassement te leiden, wat getuigt van het sportieve vermogen en van de energetische kracht van de in zijn segment meest verkochte sportieve plug-in hybride ter wereld. Jean-Philippe Parain, President & CEO van BMW Group Belux, feliciteerde de winnaars na de ontknoping: « Julien Libioul en Eric Chapa hebben een ongelofelijke prestatie neergezet. Hoewel de BMW i8 niet ontworpen is voor dit soort beproevingen, bewijst de wagen op dit evenement toch zijn kwaliteiten in moeilijke omstandigheden. Sinds de lancering in 2015 heeft de BMW i8 wereldwijd al meer dan 10.000 klanten overtuigd. Dat maakt het de best verkopende plug-in hybride sportwagen ter wereld. ».


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait