BMW opnieuw leider in het premiumsegment in België in 2016.

Met 40.227 inschrijvingen eind december 2016, staat BMW opnieuw op nummer 1 in het segment van premium wagens in België. Daarnaast vervolledigt BMW ook de top drie in het algemene overzicht van inschrijvingen. MINI ziet de inschrijvingen met maar liefst 27% toenemen. BMW Motorrad verstevigt zijn leiderspositie in het segment van motoren met meer dan 500 cc én staat op een algemene tweede plaats.

dsc_0050

In 2016 werden maar liefst 40.227 BMW’s ingeschreven in België. Dat maakt dat BMW in het algemene segment op de derde plaats staat. In vergelijking met vorig jaar werd er een stijging van 8% genoteerd, dat zorgt ervoor dat BMW niet minder dan 7,5% marktaandeel haalt.

 

Dat resultaat is te danken aan een uitstekend dealnetwerk en aan een steeds breder gamma van wagens, zowel voor zakelijke vloten als particulier. Naast de echte fans van het BMW rijplezier heeft BMW een cliënteel kunnen aanspreken die een hoogwaardige kwaliteit willen combineren met een kleine ecologische voetafdruk – een proces dat zijn ingang vindt in het in 2007 gestarte BMW EfficentDynamics-programma. BMW ConnectedDrive zorgt met zijn hoogwaardige connectiviteit voor de perfecte invulling van de consumentennoden om permanent in verbinding te staan met de buitenwereld. Bovendien biedt het gamma van BMW ook meer en meer elektrische alternatieven aan. Met een aanbod van zeven modellen variërend van de volledig elektrische BMW i3 tot de BMW 740e iPerformance plug-in hybride wordt het gamma steeds breder.

 

MINI heeft op zijn beurt ook een uitzonderlijk jaar achter de rug met een marktaandeel dat groeide tot 27% met 7.480 inschrijvingen in 2016. De komst van de MINI Clubman heeft zeker bijgedragen aan het succesvolle jaar van MINI. Het gamma zal daarbovenop ook volledig vernieuwd worden met de komst van de tweede generatie MINI Countryman in februari 2017.

 

Ten slotte sluit ook BMW Motorrad het jaar 2016 af met uitzonderlijke cijfers. 2.765 ingeschreven motoren en maxi-scooters zorgen voor een stijging van 6%. Dat met dank aan een steeds diverser gamma, gaande van een hele familie aan retro-bikes met een traditionele BMW boxermotor tot elektrisch rijplezier. De nieuwe 100% elektrische maxi scooter C evolution zal dit jaar zijn rijbereik met 50% vergroten, wat zorgt voor 160 km autonomie.

 

Het jaar 2017 gaat alvast van start met de presentatie en Europese lancering van de zevende generatie van de BMW 5 Reeks op het Autosalon in Brussel. Deze nieuwe BMW 5 Reeks zal binnenkort ook in plug-in hybride versie beschikbaar zijn, net als de nieuwe MINI Countryman. Ook bij BMW Motorrad zijn er heel wat nieuwigheden te ontdekken, waaronder de nieuwe R 1200 GS, R nineT Pure en de R nineT Racer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait