De nieuwe BMW 4 Reeks

Met zijn geheel eigen esthetische aantrekkingskracht en dynamische flair viel de BMW 4 Reeks al sinds zijn marktintroductie op door zijn uiterst zelfverzekerde en stijlvolle uitstraling. Een totale verkoop van bijna 400.000 stuks wereldwijd (tot het einde van 2016) getuigt van de immense charme van de BMW 4 Reeks, die zijn succesverhaal in 2013 aanvatte met de komst van de BMW 4 Reeks Coupé. Het jaar daarop werd hij met de BMW 4 Reeks Cabrio en de BMW 4 Reeks Gran Coupé uitgebreid tot een volledige modellenfamilie. De wagens worden gefabriceerd in München (BMW 4 Reeks Coupé), Regensburg (BMW 4 Reeks Cabrio) en Dingolfing (BMW 4 Reeks Gran Coupé). De modellen van de nieuwe BMW 4 Reeks schrijven het volgende hoofdstuk in dit succesverhaal met een nog knappere vormgeving en een vernieuwde ophanging. Accent op het sportieve karakter.

P90245196_highRes_the-new-bmw-4-series

Gemoderniseerde LED-koplampen komen in de plaats van de vroegere xenonlampen van de wagen. En alle modellen van de reeks zijn standaard uitgerust met LED-mistlampen vooraan. De LED-achterlichten waarmee de BMW 4 Reeks voor het eerst is uitgerust, geven de krachtige looks van de wagen nog meer karakter. Gewijzigde luchtinlaten, specifieke sierelementen voor deze lijn en de nieuwe achterschort leggen extra opvallende accenten. In het interieur versterken de nieuwe gegalvaniseerde sierelementen, chroominleg en de middenconsole in Schwarz hochglänzend de exclusieve uitstraling en hoge kwaliteitsindruk. En andere blikvanger is de dubbele stiknaad op het instrumentenbord, terwijl drie nieuwe bekledingskleuren samen met drie nieuwe decoratieve lijsten nog meer keuze bieden om het interieurdesign een persoonlijke toets te verlenen.

De twee nieuwe koetswerkkleuren Snapper Rocks Blue en Sunset Orange zijn exclusief verkrijgbaar voor de modellen van de nieuwe BMW 4 Reeks, en er is ook telkens één nieuw velgendesign specifiek ontworpen voor elk van de uitrustingsversies Advantage, Sport, Luxury en M Sport. Talrijke extra uitrustingsopties bieden ruime mogelijkheden om de wagen naar eigen smaak aan te passen. Vernieuwde ophanging.

De nieuwe BMW 4 Reeks Coupé en BMW 4 Reeks Gran Coupé krijgen nu een stugger afgestelde ophanging met nog sportievere eigenschappen, zonder ook maar iets aan rijcomfort in te boeten. Zowel de dwars- als langsdynamiek werd verbeterd, ongeacht de belading van de wagen. Dit geldt niet alleen voor de BMW Group Belux Corporate Communications standaardophanging, maar ook voor de M sportophanging en de adaptieve ophanging. Alle modellen van de nieuwe BMW 4 Reeks kunnen bogen op een nog meer geruststellende rechtuitstabiliteit en een responsievere stuurinrichting. High-performancebanden zijn als af fabriek gemonteerde optie verkrijgbaar voor alle modellen, vanaf de BMW 430d en BMW 430i en hoger. 31 model- en aandrijflijnvarianten.

Alle benzinemotoren en de viercilinder dieselmotor in de nieuwe BMW 4 Reeks stammen af van de jongste BMW EfficientDynamics motorenfamilie en zijn uitgerust met BMW TwinPower Turbo-technologie. Voor elk model van de nieuwe BMW 4 Reeks zijn drie benzinemotoren (BMW 420i, BMW 430i en BMW 440i) en drie dieselopties (BMW 420d, BMW 430d, BMW 435d xDrive) beschikbaar. Het krachtige vermogen van de BMW 4 Reeks benzinemodellen varieert van 135 kW / 184 pk in de BMW 420i tot 240 kW / 326 pk in de BMW 440i (brandstofverbruik gecombineerd: 79 – 5,5 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 185 – 127 g/km).

Bij de reeks dieselmotoren reikt het vermogensspectrum van 140 kW / 190 pk in de BMW 420d tot 230 kW / 313 pk in de BMW 435d xDrive (brandstofverbruik gecombineerd: 5,9 – 4,0 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 155 – 106 g/km). De BMW 4 Reeks Gran Coupé is leverbaar met nog een andere dieselvariant – de BMW 418d met een vermogen van 110 kW / 150 pk (gecombineerd brandstofverbruik: 4,5 – 4,1 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 118 – 107 g/km). In totaal zijn 12 modelvarianten beschikbaar met de optie BMW xDrive, terwijl de BMW 435d xDrive standaard is uitgerust met de intelligente vierwielaandrijving – in de uitvoeringen Coupé, Cabrio en Gran Coupé.

Nieuwe displays voor navigatie en instrumenten. Het als optie verkrijgbare navigatiesysteem Professional voor de nieuwe BMW 4 Reeks heeft nu een interface met grote tegelachtige bedieningsvlakken, die nog gebruiksvriendelijker is. De bedieningsvlakken kunnen naar wens worden geschikt en geven een permanent bijgewerkte versie van de gelinkte menuinhoud weer, wat de bediening voor de gebruiker nog intuïtiever maakt. De BMW 4 Reeks kan als optie worden uitgerust met het multifunctionele instrumentendisplay, dat een bestuurder de keuze biedt uit verschillende weergave-opties voor alle displays, afhankelijk van de geselecteerde modus van de Driving Experience Control.

Ook een knapper design voor de BMW M4. De BMW M4 Coupé en BMW M4 Cabrio zijn nu standaard uitgerust met de adaptieve, volledig uit LED’s bestaande koplampen. En de nieuw ontworpen, volledig uit LED’s bestaande achterlichten zorgen voor een frisser voorkomen met een technisch karakter. Daarnaast werden nog een aantal designaccenten gelegd om het interieur van de sportiefste varianten van de BMW 4 Reeks een nog meer verfijnde look te verschaffen. En de twee M4 modellen zijn eveneens voorzien van de vernieuwde versie van het navigatiesysteem Professional en andere elementen van ConnectedDrive.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait