• De SRX Cup Ssang Yong

• De SRX Cup klaar voor officiële start op 5 maart in Maasmechelen
• Bevestigd: de SRX Cup in het voorprogramma van de Belgische manche
van het WK Rallycross (12-14 mei te Mettet) !

DSC_5395
Op minder dan één maand voor de start van de eerste wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Rallycross, is de nieuwe SRX-serie (die revolutionair voor de Belgische autosportsector) volledig klaar. Nu al zijn er 10 auto’s verhuurd. Dit is een groot succes voor de organisatie. Bovendien zijn er nog enkele andere potentiële deelnemers die op het punt staan te bevestigen.
SRX Cup tijdens het FIA RX-WK
We zijn trots om aan te kondigen dat de 3de wedstrijd van de SRX Cup zal plaats vinden tijdens het weekend van 12 tot 14 mei in Mettet, tijdens het FIA Wereld Kampioenschap RX. Aangezien er meer dan 25.000 bezoekers verwacht worden in Mettet is dit een enorme mogelijkheid voor de organisatoren om de SRX Cup te promoten.
De nieuwe reeks start officieel op 5 maart op de Duivelsberg in Maasmechelen, tijdens de eerste manche van het Belgisch Kampioenschap Rallycross. Voor dit jaar staan er in totaal 8 wedstrijden gepland.
Een innovatief idee dat zijn publiek vindt
Autosport is geen goedkope sport. Daarom hebben SsangYong en Zelos met de SRX Cup een formule bedacht die een zo groot mogelijk publiek de mogelijkheid wil bieden om aan autosport te doen.
Aannemelijke prijzen, plezier en toegankelijkheid zijn de sleutelwoorden.
De SRX Cup biedt aan iedereen de mogelijkheid om zijn autsportpassie uit te oefenen. Dankzij de formule “arrive & drive” is het niet nodig voor de deelnemers om een eigen team op te zetten. De promotor (Zelos) voorziet alles: banden, benzine, transport, onderhoud, zelfs de race overall is inbegrepen. De deelnemers kunnen desgewenst met verschillende piloten aantreden.
De Ssangyong Actyon Sports RX, race klaar gemaakt door Pauwels Motorsport, heeft reeds verschillende piloten verleid.

DSC_5413
Tal van gerenommeerde ambassadeurs
Marc Duez en Koen Pauwels: zij hebben aanvaard om hun deskundige kennis ter beschikking te stellen van de deelnemers.
Het is écht een plezier om deel uit te maken van zo’n uniek project. Dankzij de SRX, zullen er verschillende mensen de mogelijkheid krijgen om hun droom en passie te realiseren. Ik ben blij dat ik hen met al mijn ervaring kan bijstaan. De SRX-auto is echt geweldig: de wagen rijdt zeer soepel en zorgt voor veel rijplezier. Ik ben ervan overtuigd dat we prachtige races gaan zien vanaf 5 maart!” –
Marc Duez, sportief raadgever SRX
Met mijn twintig jaar ervaring in de rallycross, was ik goed geplaatst om deze nieuwe racewagen te ontwikkelen. Groot voordeel was dat we konden starten van op een zeer bruikbare basis. Ik ben ervan overtuigd dat dit kampioenschap alles heeft om een succes te worden, ik wacht vol ongeduld
op de start op 5 maart!” – Koen Pauwels, technisch en mechanisch raadgever van de SRX
Stéphane Lemeret en Vanina Ickx zijn twee van de eerste SRX supporters. Het was dan ook met plezier dat zij de uitnodiging accepteerden om de SRX te komen testen op het Jules Tacheny circuit van Mettet.
“Het is net zo fantastisch als ik had gehoopt. De auto rijdt zeer leuk, maakt een mooi geluid en heeft zeker genoeg vermogen om veel plezier te beleven. Het dynamisch gedrag is uitstekend en de wagen glijdt spectaculair doorheen de bochten. Ik kan niet wachten om de zeer zeker geanimeerde wedstrijden te zien! Ik hoop ook aan enkele wedstrijden deel te kunnen nemen – Stéphane Lemeret
“Ik ben overtuigd! Het is een discipline die ik nog niet kende. Veiligheid en rijplezier zijn twee kenmerken die ik onmiddellijk terug vond achter het stuur van de Ssangyong RX. De wagen is makkelijk controleerbaar, je kan veilig driften en plaatsen waar je het wil. De wagen heeft veel koppel en de perfecte ophanging. Kort samengevat: enorm veel plezier met deze racewagen!” –
Vanina Ickx
Afspraak 5 maart te Maasmechelen voor de opening van het kampioenschap!

DSC_5396

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait