Meteen winst voor Kris Princen en Peter Kaspers met de Skoda Fabia R5 BMA !

Legend Boucles in Bastenaken met het duo Neuville-Gilsoul en de Rally van Haspengouw met Princen-Kaspers! Het seizoensbegin van team BMA is ronduit perfect, met twee algemene overwinningen. Zaterdag werd de openingsmanche van het Belgian Rally Championship 2017 verreden in Haspengouw. Zoals aangekondigd werd het een spannende strijd tussen Kris Princen, Vincent Verschueren en de Nederlander Kevin Abbring. Door meteen de eerste vier snelste tijden te rijden, sloeg Kris Princen een kleine kloof. Hij bewees dat hij zich goed voelde aan het stuur van de Skoda Fabia R5 die hij enkele dagen eerder ontdekte…

« En we hebben nochtans niet geforceerd, vertelde Kris bij zijn terugkeer in het servicepark in Landen. Ik heb getracht zo zuiver mogelijk te rijden door in de sporen te blijven, want buiten die sporen was het erg glad. Met team BMA maakten we vooral een prima bandenkeuze, in tegenstelling tot mijn tegenstanders. Ik begrijp nu waarom het de voorbije twee jaar zo moeilijk was voor ons. Met deze Skoda Fabia R5 is het niet nodig om overdreven veel risico’s te nemen om vooraan mee te draaien. Hij is gewoon erg efficiënt in de hernemingen en dat is heel belangrijk op dit soort parcours… »

In de laatste ronde lichtte Kris het voetje, terwijl zijn concurrenten nog voluit gingen voor de zilveren medaille. Maar, Princen en Kaspers stelden hun zege veilig, meteen bij de eerste samenwerking met het team van Bernard Munster… « De omstandigheden waren niet makkelijk voor ons vandaag, zeker niet in het begin van de dag, maar we kenden niet het minste probleem, genoten piloot en copiloot op het podium in Landen. Onze voorsprong is niet enorm, want door te temporiseren met deze wagen, verlies je snel meer tijd dan je verwacht. Opdracht volbracht! Dit is een prachtig begin van de samenwerking met BMA. We kijken uit naar het vervolg… »

« Deze eerste zege van Kris en Peter geeft veel voldoening, want ze ontdekten het team en de wagen, vertelt een gelukkige Bernard Munster. In totaal had Kris een vijftigtal km gereden voor de start. Hij moest dus nog heel wat ontdekken. We hebben hem een wagen ter beschikking gesteld die vooral makkelijk te besturen was, een wagen die heel stabiel was. Kris had meteen vertrouwen en dat was te zien aan zijn eerste tijden. Bovendien bleef hij foutloos en was onze bandenkeuze de juiste. In het slot van de rally ontweek hij de koorden om zeker niet lek te rijden, waardoor hij wat seconden liet liggen, terwijl Verschueren en Abbring fel streden voor de tweede plaats. Maar, uiteindelijk kwam onze overwinning niet in gevaar. Perfect! »

Goed nieuws komt nooit alleen. De BMA-familie was ook blij met de eerste rally van een zekere… Grégoire Munster, de zoon van Bernard, die met een Opel Adam Cup reed als voorbereiding op de Duitse promotieformule voorbehouden voor deze wagens. In zijn eerste wedstrijd was het enige doel van Grégoire het opdoen van ervaring. Maar, hij reed zich ook in de kijker… « Het was een moeilijk parcours en op deze proeven speelt het vermogen van de wagens een grote rol. Dat was niet in het voordeel van onze Adam Cup, die in dezelfde categorie werd ingedeeld als de snellere R2’s, terwijl we niet met een echte R2 rijden, maar een minder snelle versie van de Adam, vertelt Grégoire. Nochtans reden we op de eerste proef een 3de tijd in de klasse, mede dankzij de ervaring van mijn copiloot Johan Jalet. Een aangename verrassing. Toen het parcours droger werd, waren de krachtigere R2’s maar afgezien van een of andere schuiver rechtdoor, hebben we onze opdracht perfect vervuld. We hadden als opdracht te finishen en ervaring op te doen op dit lastige parcours. De volgende wedstrijd wordt de Spa Rally, met onder andere een doortocht op de Clémentine. Een andere uitdaging… die we zonder druk zullen aangaan, want de Duitse Opel Adam Cup gaat pas officieel van start in april in de Hessen Rally Vogelsberg. »

Na deze succesvolle dubbel, zal team BMA de rest van het seizoen voorbereiden, met de tweede grote afspraak voor Kris Princen en Peter Kaspers in de Spa Rally op 17 en 18 maart. Geen twee zonder drie?

(Einde)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait