Vincent Verschueren – Skoda Fabia R5

“Op 4″ finishen, dan had ik ook kunnen winnen…”

Het was een bijzonder geslaagde Rally van Haspengouw voor Vincent Verschueren, Veronique Hostens en het voltallige team van GoDrive. De knalrode Skoda Fabia R5 was tijdens de openingsmanche van het Belgian Rally Championship de ganse dag in strijd voor de tweede plaats en uiteindelijk strandde Vincent op amper 4″8 van de winnaar. Slechts enkele tellen na 140 km tegen de chrono. Dat belooft voor de rest van de titelstrijd!

De zon scheen toen de 54 bolides zaterdagochtend aan de eerste van 12 klassementsproeven begonnen, maar het parcours lag er bijzonder nat en modderig bij, met hier en daar zelfs een rijmplek. Het was uitermate glibberig. Na 4 proeven keerden Vincent en Veronique terug naar het servicepark op de tweede plaats met 14″3 achterstand op leider en merkgenoot Kris Princen, terwijl Kevin Abbring met de officiële Peugeot op 22″ volgde.
“We hadden niet de juiste bandenkeuze voor de openingsronde. Ik dacht dat er minder modder zou liggen, waardoor we de banden te weinig bijgesneden hadden om de modder te evacueren. Ik vond gewoon geen tractie bij het uitkomen van de bochten. Maar, we hebben de schade kunnen beperken,” vertelde Vincent, die in de tweede ronde zijn banden wat meer profiel gaf.

Op de volgende vier proeven liep Kris Princen nog een beetje meer uit, tot 21″7, terwijl Kevin Abbring zijn achterstand verkleinde tot 2″4  op de Godrive Skoda.
“Het parcours droogde op. Voor deze omstandigheden had ik de banden beter niet extra bijgesneden,” aldus Vincent. “We gaan nog heel hard moeten trappen om Kevin Abbring af te houden, want hij is en blijft een piloot met WK-talent.

Bescheidenheid die Vincent siert, maar het was de Godrive piloot die de snelste van het pak was in de slotronde. Met een kanontijd op de allerlaatste proef, stelde hij niet alleen zijn tweede plaats veilig, maar kwam hij zelfs nog terug tot op… 4″8 van winnaar Kris Princen. 4″8 verschil na 140 km tegen de chrono…
“Dan heb je natuurlijk gemengde gevoelens,” aldus Vincent. “Een tweede plaats hier is een prima begin van het seizoen, zeker omdat het de thuisrally is van Kris Princen. Maar, op dit parcours is een seconde niets. In elke bocht kan je een beetje te ver schuiven en een paar tienden verliezen. Als ik dan zie hoeveel we verloren door onze slechte bandenkeuze deze ochtend, dan hadden we ook kunnen winnen… Het belooft in elk geval een heel spannend kampioenschap te worden, want we zijn duidelijk met drie aan elkaar gewaagd…”

De volgende afspraak van de GoDrive-formatie is de Spa Rally op 17 en 18 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait