Goodyear introduceert het IntelliGrip Urban

Concept: een slimme band voor het stedelijke wagenpark van de toekomst

  • Genève, 7 maart 2017: Op de Internationale Motorshow van Geneva 2017 heeft Goodyear onthuld hoe de band van de nabije toekomst eruit zou kunnen gaan zien. De IntelliGrip Urban is een conceptband ontwikkeld voor de toekomstige generatie elektrische, zelfrijdende deelauto’s in stedelijke gebieden.De Goodyear IntelliGrip Urban conceptband wil meer veiligheid en efficiëntie bieden met fleetoplossingen voor zelfrijdende elektrische auto’s van de toekomst

Transport op aanvraag – of ride-sharing (rit-delen) – als een alternatief voor taxi’s, huurauto’s of het huidige autorijden is niet langer enkel voor millenials weggelegd. Het gemak van een onmiddellijke beschikbaarheid, locatie en betaling is aantrekkelijk voor alle bevolkingsgroepen en maakt ride-sharingdiensten alledaags. De tendens om in de stad te gaan wonen, schept een ideale omgeving voor het omarmen van deze nieuwe transportmogelijkheden.

“De technische eigenschappen van de IntelliGrip Urban conceptband leggen de nadruk op voertuigen voor de steden van de toekomst en willen hun inzetbaarheid en energie-efficiëntie maximaliseren. Dit is van cruciaal belang voor aanbieders van ‘Mobility as a Service’- Mobiliteit als een dienst – zodat ze hun klanten een betere mobiliteit kunnen bieden”, zo zei Jean-Claude Kihn, president van Goodyear Europa, Midden-Oosten en Afrika.

De Goodyear IntelliGrip Urban met zijn geavanceerde Sensor-in-Tire-technologie (met sensoren in de band) is een slimme band die kan samenwerken met de controlesystemen van zelfstandige auto’s en die de veiligheid van de passagiers kan vergroten. De conceptband voelt de weg- en de weersomstandigheden aan. Door deze belangrijke data te verzamelen en rechtstreeks naar het computersysteem van het voertuig door te sturen, kan de auto zijn snelheid, rem- en rijgedrag en stabiliteit verbeteren.

Zelfstandig rijdende auto’s van de toekomst zullen moeten functioneren in een complexe omgeving, met andere voertuigen, bestuurders, voetgangers en data van alle elementen van het Internet of Things (Internet der Dingen). Banden zoals de Goodyear IntelliGrip Urban zouden een belangrijke rol kunnen spelen in dit veranderende ecosysteem.

Bovendien zullen fleetoperatoren voordeel halen uit de hoge en smalle vorm van de band, die de rolweerstand vermindert om de energie-efficiëntie en het rijbereik van elektrische auto’s in een stedelijke omgeving te vergroten. De sensortechnologie in de IntelliGrip Urban maakt bovendien dat operatoren bandenproblemen zouden kunnen herkennen en oplossen voor ze gebeuren.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

De IntelliGrip Urban zou het voor vloten mogelijk maken om hun voertuigen en banden in real-time op te volgen, zodat ze een voorsprong hebben op de concurrentie en tegelijk hun rendement vergroten dankzij de volgende hoofdeigenschappen:

  • De Sensor-in-Tire-technologie (sensor in de band) helpt zelfrijdende voertuigen om de wegomstandigheden beter in te schatten en ondersteunt en verbetert op die manier de veiligheid en de gemoedsrust van de passagiers. De hele vloot haalt voordeel uit de belangrijke informatie-uitwisseling via de cloud tussen de banden en de voertuigen.
  • Dankzij proactief onderhoud kunnen fleetoperatoren bandengerelateerde problemen exact identificeren en verhelpen, zodat potentiële gevaren kunnen worden uitgeschakeld nog voor ze gebeuren. Deze gebruiksvriendelijke one-stop-oplossing maximaliseert de prestatie van de band en plant proactief onderhoud, waardoor de totale gebruikskost daalt en de inzetbaarheid, de efficiëntie en de duurzaamheid van de vloot wordt verbeterd.
  • De hoge en smalle vorm van de band vermindert de rolweerstand zodat het energierendement en het rijbereik van de elektrische vloot in de stad vergroot. De vorm van de conceptband geeft hem ook een betere weerstand tegen aquaplaning, waardoor het aantal groeven in de band kon worden verminderd, wat dan weer het verbruik en de lawaaiproductie vermindert.

Het specifiek ontwikkelde loopvlak van de band biedt zowel in zomer- als winterse omstandigheden grip op de weg in een stedelijke omgeving, wat de inzetbaarheid vergroot en de efficiëntie voor vloten optimaliseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait