Opel op het 87ste Internationale Autosalon van Genève

Opel-productoffensief:
alle ogen gericht op nieuwe Insignia en Crossland X

 

  • Opel Insignia van de tweede generatie: nieuwe Grand Sport en Sports Tourer in de schijnwerpers
  • Persoonlijke Assistent: hotelkamers boeken en een parking zoeken met Opel OnStar
  • Personaliseerbaar: nieuw programma Opel Exclusive met onbeperkte kleurenkeuze
  • Extra boeiende crossover: eerste openbare optreden voor nieuwe Opel Crossland X
  • 7 in 17: Opel-productoffensief met dit jaar zeven nieuwe modellen in volle gang

 

 

De nieuwe modellen die Opel dit jaar introduceert op het 87ste Internationale Autosalon van Genève hebben een hoge ‘X-factor’. Naast twee varianten van zijn vlaggenschip, de Opel Insignia Grand Sport en Sports Tourer, toont de autofabrikant uit Rüsselsheim ook de ‘X‑treem’ trendy en veelzijdige Crossland X voor het eerst aan het grote publiek. Het aanbod van Opel in Genève 2017 wordt afgerond met het debuut van de nieuwe ‘Persoonlijke Assistent’ van Opel OnStar en het nieuwe Opel Exclusive-programma, waarmee eigenaars van een Insignia exclusieve auto’s kunnen ontwerpen, volledig naar eigen smaak.

 

De volledig nieuwe Opel Insignia is in bijzonder goede vorm. Hij heeft de sportieve elegantie van een grote coupé en zijn volledig nieuwe voertuigarchitectuur maakt hem compromisloos ruim en zeer aangenaam om mee te rijden. Hij biedt toonaangevende veiligheid en comfortkenmerken zoals het een vlaggenschip betaamt. De Insignia van de tweede generatie maakt niet alleen indruk met zijn prachtige lijnen aan de buitenkant en zijn uiterst gezellige wellness-sfeer aan de binnenkant, hij biedt ook het breedste scala aan intelligente technologieën, van de trendsettende Opel IntelliLux LED® Matrix koplampen en het uiterst verfijnde vierwielaandrijvingssysteem met koppelvectoring, tot ultramoderne rijhulpsystemen en een geraffineerde Head-up Display. De actieve motorkap voor extra voetgangersbescherming vervolledigt de aanzienlijke verhoging van de veiligheid. Daarnaast is de Insignia uitgerust met de kenmerkende eersteklasconnectiviteit van Opel op basis van smartphone-integratie. Die biedt nu een nieuwe Opel OnStar-functie, de ‘Persoonlijke Assistent’, waarmee Insignia-passagiers hotelkamers[1] kunnen boeken of een parking zoeken[2] via een OnStar-adviseur, d.w.z. een persoon en geen computer. Globaal genomen weet de nieuwe Insignia te overtuigen met een grotere wendbaarheid en binnenruimte in combinatie met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij wordt daarmee een sterke uitdager, ook voor de modellen van de premiummerken.

 

Het nieuwe vlaggenschip is ook als eerste Opel beschikbaar met intelligente vierwielaandrijving met koppelvectoring, een automatische achtversnellingsbak en een camera van 360°. Samen met de efficiënte turbomotoren van de nieuwe generatie, het gewichtsverlies (tot 200 kg naargelang de variant) en de lagere zitpositie, zijn de nieuwe Opel Insignia Grand Sport en Sports Tourer wendbaarder dan ooit en verstrekken ze hun bestuurder een directe en dynamische rijervaring.

 

Durf opvallen met Opel Exclusive

 

Naast het debuut van de twee nieuwe Opel Insignia’s en de nieuwe Opel OnStar-diensten, zal Genève ook getuige zijn van de lancering van het nieuwe Opel Exclusive-programma. Daarmee kan de Insignia naar eigen smaak gepersonaliseerd worden. Klanten van Opel Exclusive zullen kunnen kiezen uit een onbeperkt kleurenpalet gebaseerd op hun persoonlijke voorkeur. Of ze nu een auto willen die bij hun lievelingsstropdas past of die dezelfde kleur heeft als de ogen van hun geliefde, voor het team van Opel Exclusive is niets onmogelijk.

 

Wanneer ze een kleur gekozen hebben, kunnen klanten van Opel Exclusive hun auto nog meer personaliseren. Opel biedt immers drie verschillende afwerkingen voor de lak. De afwerking tri-coat is een innovatieve mengeling. Het intensieve en gladde uitzicht is te danken aan de drielagige coating. De afwerking metallic reflecteert het licht meer, waardoor de lak extra schittert. Tenslotte weet de afwerking pearl de toeschouwer te verrassen met fijne lagen kristallen in de lak, die een buitengewone, natuurlijke paarlemoeren glans geven.

 

Opel Exclusive zal een groeiend aanbod van bijkomende personalisatiemogelijkheden bieden, zoals leren opties, een selectie van velgen en decoratieve designelementen die uitsluitend gereserveerd zullen zijn voor Exclusive-klanten.

 

Binnen het Exclusive-programma zal Opel ook nieuwe digitale oplossingen verkennen, zoals showroombeelden in ultrahoge 4K-resolutie en toegevoegde realiteit (‘Augmented Reality’), zodat klanten hun nieuwe voertuig gemakkelijk kunnen ervaren met een uiterste precisie tijdens een immersieve ervaring.

 

Coole crossover met ultramoderne technologieën

 

Ook de stijlvolle Opel Crossland X maakt zijn debuut in Genève. De auto heeft het stoere design en de voordelen van een SUV en alle attributen die het stadsleven aangenamer maken. De veelzijdige stedelijke crossover heeft een koffer van 520 liter, ook wanneer er vijf passagiers aan boord zijn. Geen enkele andere auto in dit segment doet het beter. Verder heeft hij een verhoogde zitpositie, wat een uitstekend uitzicht biedt. Zowel de bestuurder als de copiloot halen voordeel uit de bekroonde ergonomische zetels met AGR‑label (Actie Gezonde Rug). Opel is de enige fabrikant die dergelijk comfort aanbiedt in dit segment (zowel in de Crossland X als in de Mokka X). De passagiers achterin kunnen hun zitpositie aanpassen door hun zetel over 150 millimeter naar achteren of naar voren te schuiven. Dat maakt de Crossland X nog veelzijdiger.

 

Het nieuwe crossovermodel van Opel is uitgerust met ultramoderne technologieën die het dagelijkse leven veiliger, eenvoudiger en aangenamer maken. Optionele innovatieve integrale ledkoplampen, Head‑up Display en panoramische achteruitrijcamera met geavanceerde parkeerassistent (Advanced Park Assist), vooraanrijdingsassistent (Forward Collision Alert) met voetgangersdetectie en automatische noodrem (Automatic Emergency Braking), rijstrookassistent (Lane Keep Assist), verkeersbordassistent (Speed Sign Recognition), waarschuwing voor slaperige bestuurders (Driver Drowsiness System) en zijdelingse dodehoekwaarschuwing (Side Blind Spot Alert): het zijn maar enkele voorbeelden. Opel OnStar en de moderne IntelliLink-infotainmentsystemen, die naargelang het toestel compatibel zijn met Apple CarPlay en Android Auto (Android Auto nog niet beschikbaar in België), staan garant voor uitmuntende digitale connectiviteit.

 

‘7 in 17’

 

De volledig nieuwe Opel Insignia Grand Sport en Sports Tourer spelen samen met de Opel Crossland X een sleutelrol in het productoffensief ‘7 in 17’ van de fabrikant, waarbij in de loop van het jaar zeven nieuwe modellen gelanceerd worden. Zij zullen aangevuld worden met de revolutionaire Opel Ampera-e, die al zijn elektrische rivalen de loef afsteekt met een NEDC-gecertificeerd rijbereik van 520 kilometer (gemeten volgens de New European Driving Cycle). Ook de avontuurlijke Opel Insignia Country Tourer en een nog meer comfortabele en flexibele Opel Vivaro zijn in aantocht. Verder zal Opel de Grandland X op de markt brengen. De Crossland X komt de Mokka X vervoegen in het bloeiende CUV/SUV B‑segment, terwijl de Grandland X zich zal richten tot klanten die een crossover in het C‑segment zoeken.

 

 

[1] Via booking.com. E-mailadres en kredietkaart vereist.

[2] Via Parkopedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait