Volvo Cars onthult nieuwe XC60 premium SUV

De nieuwe wagen vervangt Volvo’s erg succesvolle originele XC60, die sinds zijn lancering negen jaar geleden de bestverkopende premium middelgrote SUV in Europa werd met wereldwijd bijna een miljoen verkochte auto’s. De XC60 vertegenwoordigt ongeveer 30 procent van Volvo’s totale wereldwijde verkoop.

 “We hebben een rijke traditie in het ontwerpen van stijlvolle en dynamische SUV’s met de nieuwste technologie. De nieuwe XC60 zal daar geen uitzondering op vormen. Het is de perfecte wagen voor een actieve levensstijl en hij vertegenwoordigt de volgende stap in ons transformatieplan”, zei Håkan Samuelsson, President & Chief Executive Officer van Volvo Car Group.

Nieuwe technologie voor comfort en veiligheid

De nieuwe XC60, een van de veiligste wagens ooit gebouwd, is volledig uitgerust met de nieuwste technologie. Aan het baanbrekende City Safety-systeem werd Steer Assist toegevoegd. Het nieuwe veiligheidssysteem Oncoming Lane Mitigation maakt gebruik van de Steer Assist-functie om de gevolgen van een frontale aanrijding te beperken, terwijl Volvo’s Blind Spot Indication System (BLIS) het gebruikt om het risico op aanrijding bij het wisselen van rijstrook te beperken.

“We wilden een wagen ontwerpen die een genot is voor al uw zintuigen – van een indrukwekkend zicht op de weg vanuit een prachtig ingericht en rustig interieur tot een veilige, geïnspireerde en zorgeloze rit,” zei Henrik Green, Senior Vice President Product & Quality bij de Volvo Car Group. “We hopen onze klanten het leven gemakkelijker te maken via comfort en diensten die het dagelijks leven verlichten.

Volvo’s geavanceerde semiautonome rijhulpfunctie Pilot Assist, die zorgt voor het sturen, versnellen en afremmen op goed gemarkeerde wegen bij snelheden tot 130 km/u, is optioneel beschikbaar in de nieuwe XC60.

Prestaties

De nieuwe XC60 is verkrijgbaar met als krachtigste motor Volvo’s bekroonde T8 Twin Engine plug-in-hybride-benzinemotor, die tot 407 pk levert en van 0 naar 100 km/u gaat in slechts 5,3 seconden.

 “We hebben een ruim assortiment motoren. De nieuwe XC60 zal gelanceerd worden met de D4-dieselmotor met 190 pk en de D5-motor met PowerPulse-technologie die 235 pk haalt. Ook de benzinemotoren T5 met 254 pk en T6, met turbo- en supercompressor en een vermogen van 320 pk en een koppel van 400 Nm, zijn verkrijgbaar”, voegde Henrik Green daaraan toe.

Maar het is niet alleen onder de motorkap dat de nieuwe XC60 goede resultaten neerzet. De nieuwe klimaatregeling met vier zones CleanZone filtert de schadelijke vervuilende stoffen en deeltjes uit de buitenlucht voor Scandinavisch frisse lucht in de wagen.

Sensus, Volvo Cars’ aanbod voor infotainment voor de bestuurder en geconnecteerde diensten, en de Volvo On Call-app hebben een facelift gekregen waardoor ze nu gebruikersvriendelijker zijn. Net als in de 90-modellen is er ook smartphone-integratie beschikbaar met CarPlay en Android Auto.

Unieke feel

“De XC60-SUV werd niet ontworpen om neer te kijken op anderen, maar om te rijden. De buitenkant beschikt over een atletische vormgeving die subtiel en tijdloos aandoet. Het interieur combineert op meesterlijke wijze een goed uitgedachte architectuur, prachtige materialen en de nieuwste technologieën. De XC60 zorgt voor een authentieke Scandinavische beleving die onze klanten een uniek gevoel zal geven”, zegt Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design bij Volvo Car Group.

De productie van het nieuwe XC60-model van Volvo Cars gaat midden april van start in de Torslanda-fabriek in Zweden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait