Ladbrokes SRX Cup round #2

Een constant gevecht !

Ondanks het slechte weer blikt de Ladbrokes SRX Cup terug op een geslaagd weekend met veel gepassioneerde bezoekers en toeschouwers. Op het Jules Tacheny circuit in Mettet geniet iedereen van een prachtig uitzicht en biedt het circuit veel spektakel dankzij de 60/40 verhouding tussen modder en asfalt. Lémeret en De Ridder dachten dit weekend een rustig weekend door te brengen maar het was Raf Van Belle die met de zege aan de haal ging ! Hij gaf SMS & RUMESM een eerste overwinning en bleef zo Ladbrokes (Farinaux-Léonard) en Media Cup Duitsland (Patrick Hein) voor. Maar het werd hem niet op een schoteltje aangereikt, wel integendeel !
De vijf verschillende klassen in het Belgisch Kampioenschap tekenden vandaag present te Mettet maar het was de Ladbrokes SRX Cup, die met tien Koreaanse pick-ups met verschillende piloten en co-piloten, de show stal. Guillaume de Ridder kwam zijn koppositie in het klassement verdedigen in Mettet. Maar met gastpiloten als Stéphane Lémeret en Dries Vanthoor wist hij bij voorbaat dat het een zwaar weekend voor hem zou worden. Zeker toen Guillaume in de derde manche vast kwam te zitten onder een stapel banden leek de dagoverwinning ver weg. Lémeret verloor eveneens wat tijd bij het incident maar kon toch zijn weg vervolgen. Beiden leken reeds verslagen maar  journalist-piloot Lémeret wist alsnog de finale te halen. De Ridder kon helaas geen revanche nemen tijdens de semifinale en greep zo naast een finaleplaats.  In die ultieme confrontatie strandde Lémeret op een zucht van het podium, hij moest vrede nemen met een vierde stek. Ongetwijfeld een ontgoocheling na een sterke kwalificatie ! Uiteindelijk was het Raf Van Belle die zich kon bewijzen in de massa en met de overwinning huiswaarts keren. Ladbrokes (Farinaux-Léonard) en Media Cup Duitsland (Patrick Hein) vervolledigden het podium.
En De Ridder ? Niet gekwalificeerd voor de finale, verspeelt hij de leiding in het klassement. Niettemin keert hij met een goed gevoel huiswaarts want dankzij de steun van SRX Cup-promotor Zelos kan de man uit Nijvel dit seizoen immers aan de slag in het RX2 kampioenschap.Liefst vijf (Europese) manches in dit hoogstaande wereldkampioenschap zijn zijn deel! Geen zorgen dus voor Guillaume !
Deze tweede race van het seizoen was er echt eentje om in te kaderen: veel inhaalactie’s, meer dan twintig co-piloten die meereden en een onverwacht podium ! Dat maakt de Ladbrokes SRX Cup zo leuk. Het is een unieke formule die iedereen de kans biedt om deel te nemen. Voor de jonge piloten die zich nog moeten bewijzen in de grote massa, is er geen betere formule waar mannen en vrouwen het verschil maken en nièt de auto en het materiaal. Dat was ook de filosofie van SsangYong die aan alle deelnemers dezelfde kansen wou geven.
In Mettet is er ook gesproken over het hoogste klasse in het rallycross met wereldtoppers als Sébastien Loeb, Petter Solberg, Mattias Ekström, Ken Block …. Zij tekenen van 12 tot 14 mei present in Mettet. Deze meeting waaraan ook de SRX Cup deelneemt, wordt het event van het jaar voor Mettet & de Ladbrokes SRX Cup !
Resultaten van de finale :
01. SMS (Nr.10). Piloot : Raf Van Belle
02. Ladbrokes (Nr.8). Piloten : Jérôme Farinaux & Laurent Leonard
03. Media Germany (Nr.2). Piloot : Patrick Hein
04. Sudpresse (Nr.4). Piloot : Stéphane Lémeret
05. Het Laatste Nieuws (Nr.9). Piloot : Dries Vanthoor
06. Autodis (Nr7). Piloot : Loris Cencetti Jr.
07. Media Belgium (La Dernière Heure) (Nr.1). Piloot : Angélique Detavernier
08. Dealer SsangYong PGO-Brussels North (Nr.3). Piloten : Hughes Detrain & Grégory Latache
09. GDRX (Nr.5). Piloot : Guillaume De Ridder
10. Lauwers. Piloot : Ludo De Vocht
Afspraak op 12-13-14 mei
in Mettet in het kader van de World RX of Belgium
voor Round #3 van de Ladbrokes SRX Cup !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait