Nieuwe Toyota C-HR behaalt maximale score in Euro NCAP

  • Nieuwe Toyota C-HR behaalt maximale score van vijf sterren
  • Hoge score voor volwassenenbescherming en actieve veiligheid
  • Effectiviteit Toyota New Global Architecture (TNGA) en standaard Toyota Safety Sense (TSS) bewezen

De nieuwe Toyota C-HR heeft tijdens een crashtest van de onafhankelijke crashtestinstantie Euro NCAP (New Car Assessment Programme) de maximale score van vijf sterren voor voertuigveiligheid behaald. De C-segment crossover blinkt vooral uit op het gebied van volwassenenbescherming en actieve veiligheid, met dank aan de standaard Toyota Safety Sense.

De Toyota C-HR scoort op het gebied van volwassenenbescherming een nagenoeg perfecte score van 95 procent. Op het gebied van kindbescherming (77 procent), voetgangersveiligheid (76 procent) en ‘Safety Assist’ (78 procent) overtuigt de nieuwe

C-HR eveneens.

Toyota New Global Architecture (TNGA)

Euro NCAP prijst de C-HR verder door de uitstekende bescherming bij een zijdelingse en frontale impact. Het bewijs dat het nieuwe platform Toyota New Global Architecture (TNGA) bijzonder effectief is. Het platform – met een zeer laag zwaartepunt voor een plezierig rijgedrag – is opgebouwd uit ultrasterke staalsoorten en voorzien van slimme absorptiezones, zodat inzittenden altijd goed beschermd zijn tijdens een aanrijding. Mede dankzij TNGA heeft ook de nieuwe Prius de maximale veiligheidsscore van vijf sterren behaald.

Rijhulpsystemen zeer effectief

Het testen van de effectiviteit van rijhulpsystemen is een recent toegevoegd testonderdeel van Euro NCAP. Het autonome noodremsysteem van de C-HR, onderdeel van het Pre-Collision System, krijgt van Euro NCAP de maximale score. Ook de Pedestrian Recognition-functie (voetgangersherkenning) scoorde bijzonder goed. Beide systemen zijn onderdeel van Toyota Safety Sense (TSS) dat op elke C-HR standaard aanwezig is. TSS bestaat verder uit radar-gestuurde Adaptive Cruise Control (ACC) met Full Speed Range Following Function, Lane Departure Alert (LDA) met automatische stuurcorrectie, Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait