Benoît Allart wint Spa Rally na diskwalificatie Cédric Cherain en Armand Fumal

Niet Cédric Cherain, maar Benoît Allart is de winnaar van de Spa Rally. Na de technische keuring, werd het klassement onder voorbehoud geofficialiseerd, want de banden van Cédric Cherain en Armand Fumal werden, op de velg, voor verder onderzoek meegenomen. Dat onderzoek heeft uitgewezen dat de banden niet conform artikel 60.1.1 van het Sportreglement van het Belgian Rally Championship zijn. De Sportcommissie heeft op 22 maart beslist dat zowel Cédric Cherain als Armand Fumal gediskwalificeerd worden.

De discussie betreft regenbanden van Pirelli, die door de FIA gehomologeerd werden voor het Wereldkampioenschap, maar die niet gehomologeerd zijn door de FIA voor gebruik in regionale kampioenschappen. Die lijst banden die gebruikt mogen worden in regionale kampioenschappen is de basis voor Bijlage V bij het technisch reglement.

De uitgesproken diskwalificatie wegens het rijden met niet-reglementaire banden heeft als gevolg dat Benoît Allart uitgeroepen wordt tot winnaar, voor Vincent Verschueren en Frédéric Bouvy, die met zijn Porsche op het podium eindigt.

Voor alle duidelijkheid: de beslissing van de Sportcommissie heeft niets te maken met de klacht die Vincent Verschueren in de loop van de wedstrijd indiende tegen Cédric Cherain, Armand Fumal en Pieter-Jan Maeyaert, want die klacht werd onontvankelijk verklaard omdat de klacht tegen 3 teams tegelijkertijd was ingediend. De klacht werd dus niet ten gronde behandeld. Op het moment van het indienen van de klacht, waren de technische commissarissen trouwens al bezig met een onderzoek naar de conformiteit van de Pirelli’s, wat uiteindelijk geleid heeft tot deze beslissing.

De gediskwalificeerde teams kunnen nog in beroep gaan tegen deze beslissing…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait