ADAC Opel Rallye Cup 2017: jong talent klaar voor de start

  • Vijfde seizoen van zwaarste Europese rallycup begint op 7-8 april
  • Groot deelnemersveld met 24 piloten uit 12 landen en heel wat nieuwkomers, waaronder ook enkele Belgische teams

Het nieuwe seizoen van de ADAC Opel Rallye Cup start op 7-8 april met de ADAC Hessen Rallye Vogelsberg rond Schlitz nabij Fulda. De Cup is al aan zijn vijfde editie toe, maar heeft nog niets van zijn aantrekkingskracht verloren. Integendeel, het deelnemersveld in 2017 is groter en internationaler dan ooit tevoren. In technisch identieke Opel ADAM Cup-voertuigen zullen 24 piloten uit 12 landen het tegen elkaar opnemen voor punten, prijzengeld en de buitengewone kans om promotie te maken naar het ADAC Opel Rallye Junior Team, het officiële fabrieksteam van Opel dat sinds 2015 voor furore zorgt op het FIA ERC Junior met de bliksemsnelle Opel ADAM R2.

 

Het was van meet af aan een spannende rit: Emil Bergkvist (2015) en Marijan Griebel (2016), de cupwinnaars van 2014 en 2013, sleepten de laatste twee ERC Junior-titels in de wacht, ondanks de bikkelharde Europese concurrentie. Dat legt de lat hoog voor de ADAC Opel Rallye Cup-kampioen van 2016: de zeer talentvolle Fin Jari Huttunen (23) start dit seizoen aan de zijde van de Britse Christopher Ingram (22) en de 19-jarige Italiaanse Tamara Molinaro in het fabrieksteam van Opel.

 

Naast de unieke doorgroeikans is de ADAC Opel Rallye Cup ook aantrekkelijk om zijn coherente concept en grootschalig pakket voor de veeleisende motorsport. Ambitieuze rallypiloten vinden in de Opel ADAM Cup met 140 pk een betrouwbare, snelle en competitieve machine waarmee de beste juniorpiloten regelmatig meer krachtige concurrenten – al dan niet met vierwielaandrijving – enerveren tijdens de Duitse rallykampioenschappen. Het pakket omvat ook professionele technische ondersteuning door Opel Motorsport, een stijlvolle locatie voor alle deelnemers in het servicepark met de ‘Cup Village’, evenals een efficiënte structuur voor mediarelaties en marketing tijdens de acht evenementen, aan een betaalbare prijs. Het hoogtepunt van het seizoen bestaat zoals steeds uit de twee evenementen in het kader van de ADAC Rallye Deutschland, de Duitse ronde van het wereldkampioenschap rally in augustus.

 

Dat dit concept nog niets van zijn aantrekkingskracht verloren heeft, blijkt uit het feit dat maar liefst 12 nieuwkomers deelnemen aan de internationale 2017 Cup, waaronder Tom Kässer (piloot) en Stephanie Voigtländer (copiloot), de winnaars van de ADAC Opel Rallye Academy van vorig jaar. Christoph Hilmes, Maximilian Schmidt en Thomas Weirather, de jongere broer van alpineskiester Tina Weirather, zijn nog drie ‘afgestudeerden’ die besloten deel te nemen aan de ADAC Opel Rallye Cup.

 

Favorieten noemen is moeilijk. Jacob Lund Madsen uit Denemarken is niet aan zijn proefstuk toe en bewees reeds talent te hebben in de Cup van 2014 en 2015. Hij is beslist een van de toprivalen, net als de Zweed Tom Kristensson, die vorig jaar als tweede eindigde in de Cup. Verder maken Frederic Field (Engeland), Grégoire Munster (Luxemburg) en Frederic Hauswald (Frankrijk) hun debuut in de ADAC Opel Rallye Cup. De drie zijn door experts getipt als kansmakers. En dan is er nog het aanstormende talent onder de jonge Duitse piloten. In maart won Nico Knacker de testronde van de Cup tijdens de ADAC Saarland-Pfalz Rallye, net een seconde voor Johannes Dambach.

 

Fans kunnen uitkijken naar een verbeten strijd om elke milliseconde en heel wat meeslepende actie op de rallypistes. De kenners in het publiek zullen een klassements­proef niet verlaten vooraleer het voltallige energieke ADAM-team aangekomen is.

 

Lijst van deelnemers aan de ADAC Opel Rallye Cup 2017

 

Nr.       Piloot                                         Copiloot       

30        Tobias Pohlner (D)                   Jasmin Santos (D)

31        Nino Weiland (D)                      Ann-Kathrin Mergen (D)

32        Frederic Field (GB)                  Janice Moore (GB)

33        Frédéric Hauswald (F)              Romain Garrel (F)

34        Jacob Lund Madsen (DK)        Line Lykke Jensen (DK)

35        Ricardo Sobkowski (D)            Philipp Sommermann (D)

36        Grégoire Munster (L)              Johan Jalet (B)

37        Philipp Hetz (D)                        Silvia Dartsch (D)

38        Tim Wacker (D)                        Christian Kugler (D)

39        Nico Knacker (D)                      Ella Kremer (D)

40        Calvin Beattie (IRL)                  Jack Morton (GB)

41        Fabian Rotter (D)                     Enrico Flores-Trigo (D)

42        Christoph Hilmes (D)                Maximilian Plum (D)

43        Romain Delhez (B)                 Gerome Bollette (B)         

44        Tom Kässer (D)                        Sebastian Glatzel (D)

45        Thomas Weirather (FL)            Matthias Schlosser (A)

46        Lukas Hein (D)                         Andreas Bergmann (D)

47        Johannes Dambach (D)           Thomas Fuchs (D)

48        Tim Novak (SLO)                     Lisa Stengl (D)

49        Nicola Sartor (I)                        Pietro Elia Ometto (I)

50        Tom Kristensson (S)                Henrik Appelskog (S)

51        David Stefan (CZ)                    Josef Král (CZ)

52        Simon Habran (B)                   Léonid Wojzehowsky (B)

53        Maximilian Schmidt (D)          Stephanie Voigtländer (D)

 

 

Kalender van de ADAC Opel Rallye Cup 2017

 

7-8 april                    ADAC Hessen Rallye Vogelsberg

5-6 mei                     ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue“

26-27 mei                 AvD-Sachsen-Rallye

23-24 juni                 ADAC Rallye Stemweder Berg

17-20 augustus        ADAC Rallye Deutschland (twee etappes)

8-9 september          ADAC Rallye Niedersachsen

20-21 oktober           ADAC 3-Städte Rallye

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait