LAMBORGHINI HURACÁN PERFORMANTE

Lamborghini heeft op het salon van Genève de Huracán Performante onthuld.

Vrijdag 10 maart 2017 — Deze variant levert topprestaties en linkt lichtgewichttechnologieën aan actieve aerodynamica met het oog op uitzonderlijke circuitcapaciteiten.

Het vermogen van de 5,2 l grote V10-motor werd opgetrokken tot 640 pk. De Lamborghini Huracán Performante kreeg ook een specifieke afstelling voor het onderstel en de vierwielaandrijving. Met die specificaties is hij in staat om op circuit recordtijden neer te zetten, maar ook op de weg staat hij garant voor een dynamisch en overtuigend rijgedrag. Het beste bewijs hiervan is de tijd van 6:52:01 minuten die in oktober op de legendarische Nordschleife van de Nürburgring werd afgeklokt. Dit is een nieuw record voor een productiewagen!

Dergelijke resultaten werden mogelijk gemaakt door het gewicht van deze Lamborghini Huracán Performante met 40 kg te drukken (1.382 kg). Diverse structurele onderdelen en koetswerkelementen – voor- en achterspoiler, motorkap, achterbumper, diffusor – werden uit composietmateriaal van de jongste generatie vervaardigd.

Het design van de Huracán Performante is niet alleen een knipoog naar de racerij, hij krijgt ook actieve koetswerkelementen die toelaten om de aerodynamische druk of de luchtstroom te beïnvloeden. Deze technologie werd Aerodinamica Lamborghini Attiva of ALA (Italiaans voor ‘vleugel’) genoemd. In de voorbumper zitten luchtkleppen die in 500 milliseconden kunnen openen of sluiten. Bij de achtervleugel wordt de luchtstroming gestuurd door elektrisch bediende vinnen. Dit systeem is 80 % lichter dan een klassieke hydraulische bediening. Wanneer het ALA-systeem wordt uitgeschakeld, werkt de achtervleugel zoals een conventionele vaste spoiler. Hij biedt tot 750 % bijkomende druk in vergelijking met de Huracán coupé.

Ook binnenin is de link met de competitie duidelijk want tal van onderdelen zijn van composietmateriaal en het volledige interieur is met donker alcantara bekleed, ook de standaard geleverde sportzetels. De bestuurder kan de digitale schermen personaliseren in functie van de gekozen rijmodus (Strada, Sport en Corsa).

Ook het onderstel werd grondig gemodificeerd. Zo werd de demping 10 % stugger waardoor de rolneiging van de Huracán met 15 % verminderde. Ook de variabele stuurbekrachtiging (Lamborghini Dynamic Steering) werd opnieuw gekalibreerd om een directer stuurgevoel te creëren. De 20-duims aluminium velgen zijn voorzien van Pirelli P-Zero Corsa-banden. Deze werden specifiek ontwikkeld voor de Huracán Performante. Optioneel worden gehomologeerde Pirelli Trofeo-R-banden gemonteerd.

Al deze ingrepen zorgen ervoor dat de Huracán Performante uitzonderlijke prestaties neerzet. De sprint van 0 tot 100 km/u realiseert hij in 2,9 seconden en 6 seconden extra volstaan om 200 km/u te halen. De topsnelheid ligt boven de 325 km/u! Het remsysteem is even efficiënt want deze Huracán Performante stopt in amper 31 meter van 100 tot 0 km/u.

De Lamborghini Huracán Performante zal vanaf deze zomer beschikbaar zijn en kost 237.160,00 € incl. btw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait