Nieuwe Insignia Country Tourer: Opel-vlaggenschip met 4×4-karakter

  • Voor avonturiers: sportieve topversie in Insignia-gamma met stoere looks en premium­kwaliteit
  • Voor alle terreinen: vierwielaandrijving met koppelvectoring, 20 mm meer bodem­speling
  • Voor prestatiegerichte chauffeurs: krachtig motoraanbod voor gegarandeerd rijplezier
  • Voor veeleisende chauffeurs: uitstekende technologieën, nieuwe Opel OnStar-diensten
  • Voor elk wat wils: onbeperkte kleurenkeuze met Opel Exclusive
  • Voor het IAA: wereldpremière in Frankfurt in september, kort daarna bij de dealers

 

Hoewel de Insignia Grand Sport en de Insignia Sports Tourer – de nieuwe topmodellen van Opel – nog maar net hun wereldpremière in Genève gevierd hebben, staat het droomduo al op het punt een winnend trio te worden. Net als bij de vorige generatie, zal de Insignia verkrijgbaar zijn in een avontuurlijke versie met offroad-karakter en mogelijkheid tot vierwielaandrijving. Zijn naam: de nieuwe Opel Insignia Country Tourer. Hij kan vanaf juni worden besteld en maakt zijn debuut op het Autosalon van Frankfurt IAA (van 14 tot 24 september). Kort daarna wordt hij bij de dealers verwacht. De allrounder is de ideale keuze voor iedereen die houdt van landelijke gebieden of wintersport, maar ook voor liefhebbers van unieke looks.

 

De nieuwe Opel Insignia Country Tourer maakt indruk met dezelfde troeven als zijn broers de Grand Sport en Sports Tourer. Hij is ruim en aanzienlijk lichter dan de vorige versie dankzij een gloednieuwe voertuigarchitectuur. En zoals het een echt vlaggenschip betaamt, is hij verkrijgbaar met een ruime waaier aan innovatieve technologieën. Bovendien bekoort hij met zijn eigen landelijke stijl: zwarte beschermende bekleding rondom en zilveren beschermplaten voor- en achteraan geven de nieuwkomer een stoere 4×4-look. Klanten die hun wagen graag nog individueler willen, kunnen hem dankzij het Opel Exclusive-programma aan de persoonlijke wensen aanpassen met bijvoorbeeld hun favoriete kleur.

 

Klaar voor avontuur: toonaangevende motor- en chassistechnologie

 

De Opel Insignia Country Tourer kan voor zijn prestaties beschikken over een ruim motoraanbod – inclusief een gloednieuwe topdieselmotor. Bovendien zal de nieuwkomer ook verkrijgbaar zijn met de nieuwe automatische achtversnellingsbak en baanbrekende vierwielaandrijvingstechnologie. Twintig millimeter extra bodemspeling samen met de innovatieve vierwielaandrijving met koppelvectoring en de nieuwe achterophanging met vijf ophangpunten zetten aan om het asfalt achter zich te laten en geven de Insignia Country Tourer het meest geavanceerde systeem in zijn klasse. In plaats van de traditionele differentieel achteraan, die evenveel koppel aan beide achterwielen doorgeeft, gaat de Opel Insignia Country Tourer prat op twee elektrisch bediende meervoudige plaatkoppelingen die een meer individuele en nauwkeurige vermogensoverdracht naar elk wiel mogelijk maken – ongeacht de weg- of weersomstandigheden. Om de neiging tot onderstuur tegen te gaan in snel genomen krappe bochten, stuurt het systeem naargelang de werking van het gaspedaal en de stuurbeweging meer koppel naar het buitenste achterwiel. Dit gebeurt in een fractie van een seconde, zonder verdere tussenkomst van de bestuurder. Zo wordt de wagen gestabiliseerd. Bovendien draait de Insignia nauwkeuriger in en reageert hij spontaner op de input van de bestuurder. Dit leidt tot een neutraal voertuiggedrag, waardoor de auto stabieler en stuurbaarder is, ongeacht de situatie.

 

Het verder verbeterde FlexRide-chassis legt de basis voor een optimaal rijgedrag naargelang de situatie. Het past de schokdempers, de stuurinrichting, de gaspedaalreactie en de schakelpunten (bij automaten) aan, onafhankelijk of op basis van de modi ‘Standard’, ‘Sport’ of ‘Tour’ waaruit de bestuurder kan kiezen. De nieuwe centrale ‘Drive Mode Control’-software die de rijmodus regelt, vormt het hart van het adaptieve chassis. Hij analyseert constant de informatie afkomstig van de sensoren en de instelling en herkent zo de persoonlijke rijstijl.

 

“De Country Tourer is de perfecte keuze voor iedereen die hypermoderne connectiviteit en rijhulpsystemen en de ruimte van de nieuwe Insignia wil combineren met een individuele styling en 4×4-kwaliteiten. De avontuurlijk ogende break is de ideale wagen voor alle sportieve Insignia-fans die bovendien van een stoerdere look houden”, aldus Peter Christian Küspert, Vice President Sales & Aftersales van Opel.

 

Robuuste buitenkant, ruime binnenkant: de Insignia voor liefhebbers van een landelijk omgeving

 

De nieuwe Insignia Sports Tourer bevindt zich al in bijzonder goede vorm: hij tilt Opels designfilosofie naar een hoger niveau met zijn sportieve en toch elegante styling en adembenemende lijnen. De gloednieuwe lichtgewicht voertuigbouw is een van de voornaamste redenen voor zijn pittige en wendbare prestaties. De Country Tourer heeft al deze kwaliteiten en meer. Zijn stoerdere en meer individuele uitstraling maakt van hem de topvariant van het Insignia-modellengamma. Van bij het prille begin van het ontwikkelings­proces hadden de ontwerpers en ingenieurs een aparte derde Insignia-variant voor ogen.

 

De voorpartij van de nieuwe Insignia Country Tourer oogt nog meer vastberaden dan die van zijn broer, de Sports Tourer. De prominente brede grille en slanke koplampen bieden een brede horizontale indruk, terwijl de zilverkleurige beschermplaten de auto naar beneden trekken om zijn stevige postuur te benadrukken. Geprofileerde zwarte beschermende bekleding op het onderste deel van de voorpartij, de wielbogen en langs het onderste gedeelte van de zijkant, versterken de stoere looks. Net als de voorkant hint ook de achterkant naar avontuur, bijvoorbeeld met de zilverkleurige beschermplaat en dubbele uitlaatgroeven die de lagere en bredere indruk versterken.

 

“Wij wilden dat onze nieuwe Insignia Country Tourer in elk opzicht robuust is en toch Opels elegante filosofie van sculpturale vormgeving met Duitse precisie weerspiegelt”, aldus Mark Adams, Vice President Design. “Hij heeft de looks van een onvervalst vlaggenschip, en combineert een verfijnd, sportief silhouet met stoere 4×4-details.”

 

Wie op zoek is naar een volkomen unieke Insignia heeft binnenkort een onbeperkt aantal opties ter beschikking. Opel lanceert met de Insignia Country Tourer namelijk het Opel Exclusive-concept. Naast de gebruikelijke kleuren kunnen klanten een keuze maken uit 15 extra kleuren die alleen beschikbaar zijn voor Exclusive-klanten. Maar dat is nog lang niet alles. De experts van Opel Exclusive kunnen zelfs elke gewenste lakkleur reproduceren op vertoon van een staal of een afbeelding. Bovendien kunnen Exclusive-klanten hun wagen nog verder personaliseren dankzij extra velgdesigns en lederen interieuropties.

 

Zoals het een stoere allrounder betaamt, is de nieuwe Insignia Country Tourer vooral uitermate praktisch. Om het laden zo gemakkelijk mogelijk te maken, kan de achterklep geopend worden zonder de auto aan te raken. In combinatie met het standaard aanwezige sleutelloze open- en startsysteem ‘Open & Start (Keyless Entry)’ volstaat een lichte schopbeweging onder de achterbumper om de achterklep te openen (een voertuigsilhouet wordt geprojecteerd op de grond om de correcte zone aan te gevenn). Bij een tweede beweging onder de bumper gaat de klep weer dicht. Om de laadruimte te vergroten naar 1.665 liter, 130 liter meer dan zijn voorganger, en nog flexibeler in te richten, is de Insignia Country Tourer voorzien van 40/20/40-neerklapbare zetels. Het is mogelijk de achterbank neer te klappen door op een knop in de bagageruimte te drukken. En de standaarddakrails benadrukken niet alleen de avontuurlijke looks, maar vergroten ook de gebruiks­mogelijkheden van de nieuwe Insignia Country Tourer: de stoere break kan dakladingen tot 100 kilogram dragen.

 

De verlenging van de wielbasis van de nieuwe Insignia-generatie met 92 mm zorgt voor een veel ruimer interieur dat vooral de passagiers achteraan ten goede komt. De wellnesssfeer wordt benadrukt door een bestuurdersgerichte cockpit, de ergonomische premiumzetels met AGR-label (Actie Gezonde Rug) vooraan en de verwarmde buitenste achterzetels. De verwarmde voorruit en het verwarmde stuurwiel staan respectievelijk garant voor goede zichtbaarheid en warme handen op koude dagen.

 

Uitstekende technologie aan boord: veilig, comfortabel, uitmuntende connectiviteit

 

Net als zijn broers de Grand Sport en Sports Tourer, is de Country Tourer uitgerust met talloze ultramoderne technologieën en rijhulpsystemen die een nieuw veiligheids- en comfortniveau mogelijk maken. Een van de hoogtepunten is de tweede generatie van Opels innovatieve en bekroonde adaptieve IntelliLux LED® Matrix verlichting. Deze telt nu 16 geïntegreerde ledsegmenten in elk van de ultraslanke koplampen en is voorzien van innovatieve actieve bochtverlichting en een speciale ledspot met een bereik tot 400 meter. Verder is hij beschikbaar met head-up display, 360°-camera, adaptieve cruisecontrol (ACC) met automatische noodrem, rijstrookassistent met automatische stuurcorrectie bij het ongewild verlaten van de rijstrook en een waarschuwing voor achteraan langskomend verkeer.

 

De nieuwste IntelliLink-systemen, die compatibel zijn met Apple CarPlay en Android Auto, bieden uitstekend entertainment en een connectiviteit van de hoog niveau (Android Auto nog niet beschikbaar in België). En draadloos opladen voor de smartphone is naadloos in het infotainmentsysteem geïntegreerd. Ook de baanbrekende persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar is aan boord. Hij omvat een uitgebreid serviceaanbod gaande van automatische respons bij botsing tot bijstand na diefstal. Twee nieuwkomers in de OnStar-portfolio zijn de reservatiedienst[1] en het zoeken naar een parkeerplaats[2]. Beide diensten doen een beroep op adviseurs van OnStar die hotelkamers kunnen reserveren en/of een geschikte parking zoeken.

 

[1] Via booking.com. E-mailadres en kredietkaart vereist.

[2] Via Parkopedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait