TAC Rally Kris Princen en BMA al terug op het podium

TAC Rally

De begrijpelijke teleurstelling na de Spa Rally was amper verteerd toen BMA, het team van Bernard Munster, begon aan de voorbereiding van de derde manche van het Belgian Rally Championship 2017, de TAC Rally, in de buurt van Tielt. Maar, Kris Princen had een gebroken rib na zijn ongeval op de Clémentine. De dokter zette uiteindelijk het licht op groen, waardoor Kris samen met copiloot Peter Kaspers deel kon nemen aan de West-Vlaamse klassieker. Een verre van ideale situatie…

“We wisten dat deze TAC Rally erg moeilijk zou worden voor Kris,” vertelt Bernard Munster. “Afgelopen woensdag brachten we een Skoda Fabia R5 naar een testbasis voor één enkele run, in de letterlijke zin van het woord. Niet om een afstelling te verfijnen, maar enkel om te zien of de piloot in staat zou zijn om de wedstrijd te rijden. Met een corset en plaatselijke verdoving voelde Kris geen pijn tijdens het rijden. Het moeilijkste was het in- en uitstappen…”

De strijd in de TAC Rally werd beslist op de eerste proeven. Het duo Princen-Kaspers werd in de achtervolging gedwongen door een Vincent Verschueren in grootse vorm. “Ik ga mijn blessure zeker niet gebruiken als excuus voor deze situatie,” vertelde Kris Princen. “Ik ben deze ochtend gestart met banden die niet ideaal bleken. De temperatuur steeg minder snel dan we verwacht hadden. Ik wist dat het niet zo simpel zou zijn op de eerste twee proeven, maar het was zelfs op het einde van de eerste ronde nog niet optimaal. Bovendien was mijn vertrouwen nog niet optimaal na onze sortie in Spa. Ik moest terug op dreef komen en Verschueren heeft niet gewacht. Maar, ik heb me de ganse dag wel enorm geamuseerd…”

Vanaf de tweede ronde verhoogde de Skoda Fabia R5 het ritme, waardoor hij naderde op de leider. Omdat hij de leider onder druk wilde houden op een proef waar hij telkens sneller was dan Verschueren, maakte Princen een foutje op KP 14, waar hij een strobaal raakte. De beslissing was definitief gevallen, maar voor het kampioenschap is deze tweede plaats in Tielt, amper een handvol seconden achter Vincent Verschueren, die zijn zege niet gestolen heeft, een goede zaak.

“We gaan nu even de kat uit de boom kijken in het BRC, want Kris en Peter hebben besloten om de Rally van Wallonië niet te rijden. Ze gebruiken daar hun voorgeschreven joker,” vervolgt Bernard Munster. “Ze zullen niet aan de start komen in Jambes. Ze zullen er terug bij zijn in de Sezoensrally in Bocholt. BMA zal wel van de partij zijn in Namen, met de Skoda Fabia R5 van Ghislain de Mevius, de Porsche 997 GT3 van Patrick Snijers, de Ford Escort Mk2 van Vincent Prégardien en de Opel Adam Cup van mijn zoon Grégoire. En dat lijstje is nog niet definitief…”

Mooi debuut voor Grégoire Munster in de ADAC Opel Rallye Cup

Dit weekend ging de ADAC Opel Rallye Cup ook van start in Duitsland. De zoon van Bernard, Grégoire Munster, kwam er aan de start, met Johan Jalet als copiloot. De merkencup i s erg sterk bezet, met een 24-tal Opel Adam Cup’s en piloten uit 14 verschillende landen, waaronder piloten met heel wat meer ervaring!

Voor Grégoire Munster, was het nog maar zijn derde wedstrijd. Het was een totale kennismaking. “Alles was nieuw voor mij,” vertelt het jonge talent van de BMA-clan. “De wegen van de Hessen Rallye Vogelsberg zijn redelijk verschillend van de proeven bij ons. De grip is er veel groter. Maar, het parcours bevatte ook een aantal stroken onverhard. Met twee passages in de verkenningen, was deze eerste wedstrijd van de sterk bezette Opel Rallye Cup in de eerste plaats een leerschool voor mij. Ik moest de voetjes op de grond houden en zoveel mogelijk ervaring opdoen. Mijn chrono’s situeerden zich tussen de 11de en de 16de plaats, waardoor ik op de 12de plaats eindigde op 24 deelnemers. Een goede eerste ervaring, want in dit soort wedstrijden moet je voortdurend aanvallen. Er staat altijd wel iemand net voor of achter je in het klassement. Je moet het maximum blijven geven. Ik ga nu deelnemen aan de Rally van Wallonië, ook met deze Opel Adam Cup, om ervaring op te doen. Die ervaring zal me van pas komen begin mei in de Rallye Rund um die Sulinger Bärenklaue. »

(Einde)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait