De BMW M3 Art Car, ontworpen door Jeff Koons, te bewonderen in Brussel.

De zeventiende BMW Art Car, een BMW M3 ontworpen door de Amerikaanse artiest Jeff Koons, is momenteel te bezichtigen in de BMW Brand Store in Brussel. Het is ondertussen al de vierde BMW Art Car die de bezoekers van de BMW Brand Store kunnen bewonderen.

Jeff Koons 17. BMW Art Car, 2010 (BMW M3 GT2) (05/2010)

Zeventiende BMW Art Car.

In 1975 werd, onder initiatief van Hervé Poulain, de eerste BMW Art Car onthuld. Deze BMW 3.0 CSL, ontworpen door kunstenaar Alexander Calder, nam vervolgens deel aan de 24 uur van Le Mans in datzelfde jaar. Ook drie andere BMW Art Cars namen deel aan de beroemde race. Frank Stella, Roy Lichtenstein en Andy Warhol brachten op die manier moderne kunst naar het circuit. De unieke collectie BMW Art Cars werd later nog uitgebreid door verschillende kunstenaars zoals David Hockney, Ken Done, Robert Rauschenberg, César Manrique, … Het duurde echter tot 1999 voor we opnieuw een BMW Art Car op het circuit zagen toen de wagen, ontworpen door Jenny Holzer, deelnam aan de testen van de 24 uur van Le Mans.

 

BMW M3 GT2 ontworpen door Jeff Koons.

Elf jaar na de laatste onthulling van een BMW Art Car op het legendarische circuit van Le Mansknoopt BMW Motorsport, die aan de oorsprong zit van het project, opnieuw aan met de traditie. De Amerikaan Jeff Koons, een van de grootste hedendaagse kunstenaars, had de opdracht gekregen om de BMW M3 GT2 te ontwerpen. Nadat de wagen onthuld werd in Centre Pompidou, hét museum voor hedendaagse kunst in Parijs, nam de wagen deel aan de 24 uur van Le Mans in 2010. Vervolgens werd de BMW Art Car opgenomen in de BMW collectie in München. Dergelijke kunstobjecten, zoals de BMW Art Cars, worden voornamelijk tentoongesteld in musea voor hedendaagse kunst over de hele wereld. Nadat zo’n vijf jaar geleden de BMW Art Cars ontworpen door Roy Lichtenstein, Frank Stella en Jenny Holzer in de BMW Brand Store in Brussel te bewonderen waren, kan men nu de BMW Art Car van Jeff Koons bezichtigen.

Het verhaal gaat verder.

De aanwezigheid van de 17e BMW Art Car valt samen met de onthulling van de negentiende en achttiende BMW Art Car. De negentiende BMW Art Car werd ontworpen door John Baldessari. Nadat de wagen vorig jaar in november werd voorgesteld nam hij begin 2017 deel aan de 24 uur van Daytona. Het is de BMW M6 GTLM die diende al basis voor dit nieuwe kunstwerk. Ook de Chinese artieste Cao Fei zal haar interpretatie brengen en binnenkort aan het grote publiek voorstellen.

Tentoonstelling gratis te bezoeken van 10 tot 29 april 2017.

Van maandag tot zaterdag van 10 tot 18 uur.

BMW Brand Store, Waterloolaan, 23-24 à 1000 Brussel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait