Meteen verschillende podiumplaatsen voor Honda en Boutsen Ginion Racing!

Het voorbije weekend van 21 tot 23 april ging op het circuit van Spa-Francorchamps het TCR Benelux 2017 kampioenschap van start en het leek wel een internationale manche! In een bijzonder mooi deelnemersveld reden Honda en Boutsen Ginion Racing zich meer dan ooit in de kijker want ze verzekerden zich meteen van enkele podiumplaatsen!

Het ernstige werk startte op zaterdag met de Qualifying Long Race. Op de startgrid vertrok de Honda Civic TCR #2  van Enzo Guibbert vanop de derde plaats en Tom Coronel – die met de Civic van de regerende kampioen rijdt – startte op de vijfde stek. De “vliegende Hollander” deed zijn bijnaam alle eer aan want binnen de kortste keren rukte hij op naar de tweede positie. Na de pilotenwissel ging de kampioen Stéphane Lémeret op hetzelfde elan verder en miste op een haar na de overwinning. De start was iets complexer voor de tweede auto van Boutsen Ginion Racing. Benjamin Lessennes liet zich van zijn beste kant zien en hij schoof door van de vijfde naar de derde plaats voor hij zijn verplichte pitstop maakte. Zo boekte Honda een fraai resultaat want beide Honda’s haalden een podiumplaats! ​​​​

Zondagmorgen ging het er tijdens de sprint 1 & 2 pittiger aan toe voor de Civic #1. Een lichte aanrijding met een andere deelnemer betekende meteen de opgave voor de wagen van Stéphane Lémeret. De schade bleek groter dan verwacht en de Civic van de kampioen moest jammer genoeg in de box blijven gedurende de rest van deze eerste TCR BeNeLux meeting van seizoen 2017. We konden gelukkig op Benjamin Lessennes rekenen om enige vreugde in de stand te brengen met een 2de en een 3de plaats tijdens Sprints 1 & 2.

De eerste TCR BeNeLux-meeting werd afgerond met Sprints 3 & 4. Deze keer zat Enzo Guibbert aan het stuur van de enige overblijvende Honda. De piloot – die vooral ervaring heeft in de endurance – realiseerde een mooie 5de plaats in Sprint 3 en in de vierde Sprint moest hij jammer genoeg enkele minuten voor het einde opgeven.
De algemene resultaten zijn nog niet gekend…

http://www.boutsenginion.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait