Ladbrokes SRX Cup round #3 Rallyman Vincent Verschueren imponeerde in Mettet

Persbericht – 14/05/2017

Ladbrokes SRX Cup round #3


Rallyman Vincent Verschueren imponeerde in Mettet

Ambiance verzekerd !

In het kader van de Coyote World RX of Belgium, dat zich dit weekend afspeelde in Mettet, werkte de Ladbrokes SsangYong RX Cup zijn derde race van het kampioenschap af. Terwijl sommige piloten, waaronder enkele amateurs, streden om de eer en uiteraard ook om een podiumplaats stonden de sfeer en de fun weer centraal. En het is net deze spirit die het team van Zelos en SsangYong willen creëren met deze nieuwe race formule.
Acht auto’s tekenden present voor de derde race van de Ladbrokes SRX Cup, die vrijdag en zaterdag zijn manches afwerkte in het voorprogramma van het Wereld Kampioenschap Rallycross.

Uiteindelijk ging rallypiloot Vincent Verschueren, vertegenwoordigd door garage Bossaert, met de eer en de grootste beker naar huis. Ondanks de zware concurrentie kwam de positie van Bossaert nauwelijks in het gedrang. Hij was dé terechte winnaar na een dominant weekend. Loris Cencetti Jr. en Hugo Arellano van het team Autodis wisten hem regelmatig het vuur aan de schenen te leggen maar moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met een tweede plaats. Team Ladbrokes met Jérôme Farinaux en Jeremy Peclers, vervolledigden na een zuiver en constant weekend het podium. Marc Duez sloot zijn weekend af met een vierde plaats. Daarna werd het tijd voor de sterren van het weekend zoals Sébastien Loeb, Petter Solberg en François Duval.

De mening van Marc Duez, raadgever van SsangYong

Al 40 jaar is Marc wereldwijd een vaste waarde op de circuits. De alom gekende professionele piloot, zowel in  rally als op circuit, is niet enkel gekend om zijn aangeboren stuurtalent : Winnaar van de 24uren van Spa, viervoudig laureaat van de 24uren van de Nürgburgring, winnaar van de 24uren van Zolder, eerste in zijn categorie tijdens de 24uren van Le Mans, officieel piloot voor diverse merken, zelfs op wedstrijden op ijs is hij niet te houden. Met de jaren (hij wordt binnenkort 60 jaar) heeft Marc een beetje afstand genomen van de grote races. Maar hij blijft nauw in het contact met het milieu, vaak als wedstrijdleider maar ook als coach bij de RACB om jonge talenten te helpen zich volledig te ontplooien en uiteraard als sportief manager bij de Ladbrokes SRX Cup.
Ik geef raad aan iedereen die het wenst en ik ben alle race weekends beschikbaar voor iedereen. Maar naast de piloot is het de auto die de vedette van het kampioenschap is. Want terwijl de toekomstige kampioenen zich klaar stomen is het SsangYong dat zijn rol als opvoeder perfect opneemt. De auto’s zijn technisch identiek, de winnaars zijn telkens andere piloten, de adrenaline is hoog bij alle piloten en het team heeft de touwtjes mooi in handen … De mayonaise pakt ! Voor hen die de autosport niet echt kennen is deze formule werkelijk perfect. Er is ten eerste al de combinatie tussen verhard en onverhard op het circuit. Bovendien is de SsangYong die we gebruiken geen race auto. Uiteraard is de wagen aangepast aan de noden van het circuit en beantwoordt hij volledig aan de FIA normen. Het is voor 90% een wagen die je morgen bij je concessiehouder kan kopen. Dit drukt niet alleen de kosten, maar  zorgt er ook voor dat hij makkelijk te besturen is door iedereen.  Last but not least, de wagen is enorm betrouwbaar.
Marc Duez staat ter beschikking voor alle piloten en mecaniciens, heeft ervaring zat, kent de autosport door en door en zit boordevol humor en is niet vies van een vleugje zelfspot !

De mening van Herman Claes, Managing Director SsangYong Motors Middle Europe

Herman Claes, CEO van de invoerder van  SsangYong voor de benelux, Duitsland, Polen en Zwitserland was zéér geïnteresseerd om zijn merk te introduceren in de autosport, met in het achterhoofd dat het budget laag moest blijven. Samen met Zelos, de organisator van diverse sport events, hebben zij snel een prachtig idee vorm gegeven: de Ladbrokes SRX Cup.

Deze formule kadert perfect binnen ons DNA, legt Herman Claes uit. De auto is een SUV die gebruikt kan worden op de weg maar ernaast. En rallycross past dan ook perfect bij ons idee. Bovendien ben ik fier te mogen stellen dat de Ladbrokes SRX Cup een leuke opstap-formule is in de autosport met een beperkt budget. Deze formule is de goedkoopste formule die ik ken, ondanks het feit dat we met splinternieuwe auto’s rijden ! Sinds het begin van het jaar krijgen we zeer veel positieve reacties binnen en we zijn nog maar aan onze derde race toe. Het contract met Zelos loopt over drie jaar en we zijn absoluut van plan om de drie seizoenen volledig uit te rijden. Ik ben eveneens zeer tevreden dat de dealers van SsangYong betrokken worden in het concept. Acht dealers zijn reeds van de partij en ik hoop dit aantal volgend jaar te verdubbelen.”
Herman Claes is een tevreden man !

Resultaten van de finale :

01. Dealer SsangYong Bossaert (Nr.3). Piloot : Vincent Verschueren
02. Autodis (Nr7). Piloot : Loris Cencetti Jr. et Hugo Arellano
03. Ladbrokes (Nr.8). Piloten : Jérôme Farinaux & Jeremy Peclers
04. Het Laatste Nieuws (Nr.9). Piloot : Marc Duez
05. Media Auto Trends (Nr.1). Piloten : Samuel Lay & Mathieu Detry
06. Lauwers (Nr.6). Piloot: Marc Lauwers

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN

KLIK HIER VOOR DE TOTALE RANGSCHIKKING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait