Vincent Verschueren – Skoda Fabia R5 BRC

Na zijn knappe derde plaats in de Rally van Walloniê, trekt Vincent Verschueren met vertrouwen en als leider in het Belgian Rally Championship naar de Sezoensrally. Samen met Veronique Hostens wil Vincent opnieuw belangrijke punten sprokkelen.

Na zijn zege in Tielt, mocht Vincent Verschueren afgelopen weekend opnieuw de champagne laten knallen. Deze keer zelfs voor 25.000 toeschouwers, want Vincent Verschueren won de finale van de SsangYong Rallycross Cup, verreden in het kader van het Wereldkampioenschap Rallycross in Mettet.
“Het was een toffe ervaring, maar racen met een pick-up met een dieselmotor van 225 pk is natuurlijk niet te vergelijken met onze Fabia R5 in de rallysport. Ik mocht de wagen besturen van Garage Bossaert uit Kemmel . In de finale was het nog spannend, want onze koppeling slipte en ik werd in de start verrast door de auto van Loris Cencetti Jr, een circuitpiloot die zijn SsangYong deelde met Hugo Arellano. Ik heb me wel geamuseerd met de SsangYong, maar als je dan die Supercars met 600 pk ziet knallen, dan had ik zin om die eens te proberen…,” lachte Vincent Verschueren.

In Bocholt zal de strijd feller zijn, want Kris Princen won er al in 2014. “Vroeger vond ik de Sezoensrally niet interessant, maar de voorbije jaren is het parcours veel mooier geworden en sinds mijn 2de  plaats met de DS 3 R5 in 2015 heb ik mijn draai gevonden. Vorig jaar stond ik voor Princen, maar op de laatste proef schoof ik even van de baan. Er zitten een paar mooie, uitdagende stukken in het parcours waar je het verschil kunt maken,” vertelt Verschueren, die zich niet in slaap zal laten wiegen door zijn voorsprong in het kampioenschap.

“Nee, we mogen ons niet verkijken op die leidersplaats. Princen heeft punten laten liggen in Spa en de Wallonie. Hij heeft in feite evenveel punten als wij, maar het grote verschil is dat Kris geen joker meer heeft en wij wel. Maar, ik moet hem zeker nog eens kloppen dit seizoen. Het is wel jammer dat Kevin Abbring er deze keer niet bij is,” besluit Vincent.

Aan concurrentie nochtans geen gebrek, want met Polle Geusens, Benoît Allart en vooral de Ier Stephen Wright staan er nog een paar snelle R5-piloten aan de start in Bocholt. Afspraak zaterdag vanaf 8h voor 15 uitdagende klassementsproeven in Noord-Limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait