Vincent Verschueren – Skoda Fabia R5 Als leider geveld door een steen.

In de 41ste Sezoensrally hebben Vincent Verschueren en Gert Broeckaert opnieuw bewezen dat de GoDrive-formatie dit seizoen een serieuze gooi doet naar de Belgische rallytitel. Vincent Verschueren stond met zijn Skoda Fabia R5 aan de leiding, nadat hij 8 keer de snelste tijd had gereden, maar toen schoof hij van de baan in Peer. Afspraak in Ieper voor het vervolg van de titelstrijd.

Als leider in het BRC mochten Vincent en Gert het parcours openen in de Sezoensrally. De Skoda Fabia R5 met nummer 46 op de deuren knalde meteen 4 keer een snelste tijd op de tabellen, maar na de eerste lus van 5 proeven bleef de voorsprong op titelconcurrent Kris Princen beperkt tot 4,1 seconde.
“Ik ben nog niet helemaal tevreden over de remmen. Na een paar kilometer vermindert het gevoel in de remmen,” vertelde Vincent. “Maar, we zullen heel hard moeten blijven aanvallen, want Kris Princen gaat ook niets laten liggen.”

In de tweede lus klokte de rode Skoda opnieuw vier keer de snelste tijd op vijf chronoritten, maar toch kon de voorsprong slechts met 7 tienden worden uitgebouwd tot 4,8 seconde. Het bleef razend spannend voor het ingaan van de slotronde.
“In het kampioenschap heb ik nog een joker, dus ik ga niet lossen. Ik blijf maximaal aanvallen, want in principe mag ik iets meer risico’s nemen. Ik ga maximaal voor de overwinning. De remproblemen zijn in elk geval opgelost,” vertelde Vincent strijdlustig.

Verschueren bleef leider, al realiseerde Princen twee snelste tijden op rij. In Peer kwam de GoDrive Skoda echter niet aan de finish. In een snelle linkse op asfalt was de ophanging gebroken na een zware klap op een steen die onder het gras in de koord lag…

“Er lag enorm veel grind in die bocht. Ik moest met de buitenste wielen in het spoor blijven, want anders schoven we zeker van de baan. De 10 wagens die daar voor ons passeerden, waren echter wagens met een smaller spoor. Ik was de eerste met een breed spoor en daardoor zat ik aan de binnenkant, in het gras, misschien een centimeter dieper dan bij de vorige passage. Daardoor raakten we die grote steen… Het was een enorme klap. De schokdemper stak door de motorkap. Brute pech. Even later reden ook Allart en Boxoen hun Skoda stuk op die steen.”

De overwinning was duidelijk in zicht en Vincent reed 12 proeven aan de leiding, hoewel Princen op korte afstand volgde. Afspraak in Ieper voor het vervolg van de razend spannende titelstrijd in het Belgian Rally Championship!

Foto’s BRC – Johan Hendrickx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait