Nieuwe Jeep® Compass: onovertroffen 4×4-capaciteiten, toptechnologie en authentiek design.

  • De nieuwe Jeep® Compass combineert gebruiksvriendelijke technologie en een arsenaal aan actieve bestuurdersassistentiesystemen met legendarische Jeep-terreincapaciteiten, in een opvallend, hedendaags design.
  • Bij de dealers van het merk beschikbaar vanaf juli.

De gloednieuwe Jeep® Compass doet zijn intrede in het compacte SUV-segment, wereldwijd een zeer belangrijk en groeiend segment, waarvan verwacht wordt dat het tegen 2020 met bijna
20 procent zal groeien, tot 7,5 miljoen. In Europa vormt de gloednieuwe Compass een belangrijke aanvulling op het Jeep-gamma, omdat het merk zich met dit voertuig in het grootste SUV-segment in Europa begeeft. Dit segment staat vandaag de dag voor ongeveer 1,6 miljoen voertuigen per jaar en wordt verondersteld de kaap van 2 miljoen voertuigen te overschrijden tegen 2020.

“Onze gloednieuwe Jeep Compass concurreert in het reusachtige compacte SUV-segment, waarin wereldwijd jaarlijks nu al meer dan 6,3 miljoen voertuigen verkocht worden” , aldus Mike Manley, Hoofd van het merk Jeep.  “Met een ongeëvenaarde lijst van eigenschappen, met onder meer toonaangevende terreincapaciteiten, een rijdynamiek van wereldniveau, een opvallend Jeep-design en geavanceerde technologische functies en veiligheidsvoorzieningen legt de Jeep Compass de lat in het segment hoger en is hij een nieuw prachtig voorbeeld van ons onophoudelijk engagement om het merk Jeep overal ter wereld te doen groeien.”

Om tegemoet te komen aan verschillende behoeften van klanten in de hele EMEA-regio, is de Compass verkrijgbaar met twee benzine- en twee dieselmotoren, voor een totaal van acht verschillende aandrijflijnen en vier verschillende configuraties: Sport, Longitude, Limited – de hoogwaardig uitgeruste versie op het vlak van verfijning en standaard technologische content en uitrusting – en Trailhawk, met de beste 4×4-capaciteiten in zijn segment, dankzij specifieke eigenschappen voor de meest veeleisende klanten inzake terreincapaciteiten.

“Met de Compass vervolledigt Jeep zijn aanbod in Europa, waardoor het merk nu aanwezig is in elk SUV-segment en een zeer positief momentum opbouwt in Europa”, aldus Dante Zilli, Hoofd van het merk Jeep – regio Europa, Midden-Oosten en Afrika, Fiat Chrysler Automobiles. “De Compass zal het merk op een hoger niveau tillen en Europese klanten een onweerstaanbaar aanbod doen, doordat hij de legendarische Jeep-terreincapaciteiten combineert met een opvallend design en een waaier aan gebruiksvriendelijke technologieën die garant staan voor een veilige, comfortabele en verbonden dagelijkse rijervaring.”

De gloednieuwe Jeep Compass is vanaf deze zomer beschikbaar in de Jeep-showrooms op de Belux-markt tegen een starprijs van €24.900 (€24.077 in het Groothertogdom Luxemburg) in de versie 1.4 MultiAir Sport met 140pk en 4×2 uitgerust met een manuele transmissie met zes versnellingen.

Opvallend, eigentijds en authentiek design

De gloednieuwe Jeep Compass heeft een opvallend, eigentijds en authentiek design, met een uitgesproken allure. De gloednieuwe compacte SUV is onmiddellijk herkenbaar als een Jeep, dankzij de typische traditionele designkenmerken, waaronder het radiatorrooster met zeven sleuven en de trapezoïdale wielbogen. De Jeep-designers gaven het legendarische radiatorrooster met zeven lamellen een moderne uitstraling door elk van de lamellen in een vlak in Gloss Black te plaatsen. Zwarte koplampringen voegen persoonlijkheid en uitstraling toe aan de voorkant van de gloednieuwe Jeep Compass.

Een snelle, spectaculaire daklijn en gespierde spatbordverbreders creëren een verbluffend profiel. Een kenmerkende integrale in chroom afgewerkte raamlijst (DLO), met een element dat helemaal rond het voertuig loopt en het als optie verkrijgbare dak in Gloss Black voegen een unieke, hoogwaardige uitstraling toe. Een als optie verkrijgbaar zonnedak met dubbel paneel ontworpen voor maximale oppervlakte en hoofdruimte zorgt voor het typische openluchtgevoel van het merk Jeep. Een opvallend kenmerk aan de achterzijde van de Compass zijn de unieke led-achterlichten: de slanke en rechthoekige achterlichten vloeien in de achterklep voor een imponerende en hoogwaardige uitstraling, die op de weg of het terrein onmiddellijk herkenbaar is als een Jeep Compass.

Voor extra gebruiksgemak is de gloednieuwe Jeep Compass uitgerust met een elektrische achterklep (beschikbaar naargelang de markt), die het in- en uitladen vergemakkelijkt.

Zes verschillende types van velgen zijn beschikbaar op de nieuwe Jeep Compass. Het model is standaard uitgerust met 16” (op de versies Sport en Limited), 17” (standaard op de versies Longitude en Trailhawk) en 19” (optioneel op Limited) die één voor één optimale gebruikscondities garanderen.

De Jeep Compass is beschikbaar in 11 koetswerkkleuren.

Hoogwaardig interieurdesign

Het interieurdesign van de gloednieuwe Jeep Compass wordt gekenmerkt door verfijnde materialen en technische details. De rand rond de middenconsole is een typisch Jeep-designkenmerk, met bijpassende kleur en afwerking bij de interieurkeuze. De middenconsole is uitgerust met het 5,0″-, 7,0″- of 8,4″-aanraakscherm van het Uconnect-systeem.

De middenconsole integreert perfect de functionele uitrustingen van de Jeep Compass, waaronder versnellingskeuze, Selec-Terrain-bediening, een elektrische handrem, de bedieningstoetsen Engine Stop/Start (ESS), de airconditionings- en volumetoetsen van de radio en eenvoudig bereikbare laad- en connectiviteitspoorten in het opbergbakje.

Het ergonomisch ontworpen instrumentenbord van de bestuurder is zorgvuldig vormgegeven en voorzien van een 3,5″- of 7″-led-beeldscherm met informatie voor de bestuurder. Het 7″-kleurenbeelscherm geeft gegevens weer die de bestuurder kan configureren voor eenvoudigere toegang tijdens het rijden en is standaard op de modellen Limited en Trailhawk.

Geavanceerde, gebruiksvriendelijke technologie, waaronder splinternieuwe infotainmentsystemen

De gloednieuwe Jeep Compass zet de nieuwe standaard binnen het Jeep-gamma op het vlak van infotainmentsystemen. Hij is verkrijgbaar met drie nieuwe Uconnect-systemen (5.0″, 7.0″ en 8.4″), met communicatie-, entertainment- en navigatiefuncties om zowel de rijervaring als het comfort voor passagiers te verbeteren, inclusief een van de grootste led-kleurenbeeldschermen in het segment.

De Uconnect-systemen 7.0″ en 8.4″ zijn uitgerust met een capacitief aanraakscherm met hoge resolutie en omvatten nieuwe Apple CarPlay- en Android Auto- (standaard op Limited en Trailhawk) functies voor handenvrij telefoneren, navigeren en tekstberichten verzenden en ontvangen. Dat stelt klanten in staat om de stembedieningssystemen van hun telefoon en een hele reeks infotainmentfuncties naadloos te integreren.

De beste terreincapaciteiten in zijn segment, met twee toonaangevende 4×4-systemen

De beste terreincapaciteiten binnen het segment zijn te danken aan twee geavanceerde, intelligente permanente vierwielaandrijvingssystemen: Jeep Active Drive en Jeep Active Drive Low. Dat laatste systeem beschikt over een kruipverhouding van 20:1. Beide systemen kunnen indien nodig 100 procent van het beschikbare koppel naar elk van de wielen sturen. Zowel Jeep Active Drive als Active Drive Low omvatten tevens het Jeep Selec-Terrain-systeem, met tot vijf modi (Auto, Snow, Sand en Mud, plus de exclusieve Rock-modus op het Trailhawk-model) voor de beste vierwielaangedreven prestaties op elke ondergrond – op de weg of off-road – en in alle weersomstandigheden.

De Compass is ook uitgerust met een loskoppelbare achteras en een aftak-as (PTU) – voor een optimaal brandstofverbruik voor 4×4-modellen. Zowel Jeep Active Drive als Active Drive Low grijpen onmiddellijk in als 4×4-tractie vereist is.

Het Trailhawk-model beschikt bovendien over een bijna 2,5 cm grotere grondspeling, bodembeschermingen, een rode trekhaak achteraan, een unieke voor- en achterkant, goed voor een oploophoek van 29,1°, een hellingshoek van 23,7° en een afloophoek van 33,1°, agressieve 17″-off-roadbanden en een grondspeling van max. 22,9 cm.

Voor nog betere terreincapaciteiten omvat Selec-Terrain ook Selec-Speed Control met afdaalhulp op Trailhawk-modellen.

Een compleet gamma motoren

Om tegemoet te komen aan de behoeften en voorkeuren van alle klanten is de gloednieuwe Jeep Compass verkrijgbaar met acht verschillende aandrijflijnen, met twee benzinemotoren, twee dieselmotoren en twee verschillende versnellingsbakken: de negentrapsautomaat en de manuele zesversnellingsbak.

In Europa wordt het Compass-gamma aangedreven door een benzine- en twee dieselmotoren. Het benzineaanbod bestaat uit een 1.4 MultiAir2 turbomotor met Stop&Start, met een vermogen van 140 pk bij 5000 t/min en een koppel van 230 Nm bij 1750 t/min, in combinatie met de manuele zesversnellingsbak en 4×2-configuratie, en de 1.4 MultiAir2 turbomotor met een vermogen van 170 pk bij 5500 t/min en een koppel van 250 Nm bij 2500 t/min, in combinatie met de negentrapsautomaat en 4×4-configuratie.

Het dieselaanbod bestaat uit een 1.6 MultiJet II met Stop&Start, met een vermogen van 120 pk bij 3750 t/min en een koppel van 320 Nm bij 1750 t/min, in combinatie met de manuele zesversnellingsbak en 4×2-configuratie, en een 2.0 MultiJet II met een vermogen van 140 pk bij 4000 t/min en een koppel van 350 Nm bij 1750 t/min, in combinatie met de manuele zesversnellingsbak en de 4×4-configuratie.

Een versie met verhoogd vermogen van de 2.0 MultiJet II met Stop&Start – met 170 pk in combinatie met de negentrapsautomaat en 4×4-configuratie (inclusief de specifieke Trailhawk lage versnellingsmodus) – maakt het dieselaanbod voor de gloednieuwe Compass compleet.

Meer dan 70 beschikbare geavanceerde veiligheidssystemen

De veiligheid van bestuurder en passagiers stond centraal bij de ontwikkeling van de gloednieuwe Jeep Compass, die verkrijgbaar is met meer dan 70 actieve en passieve veiligheidssystemen, waaronder Forward Collision Warning-Plus, LaneSense Departure Warning-Plus (beide systemen zijn standaard doorheen het volledige gamma), Blind-spot Monitoring en Rear Cross Path Detection, ParkView-parkeercamera achteraan met dynamische hulplijnen, volledig automatische parkeerhulp voor parallel en haaks parkeren, adaptieve snelheidsregelaar, elektronische stabiliteitscontrole (ESC) met Electronic Roll Mitigation en zeven standaard airbags. Voor bijkomende bescherming is de Compass uitgerust met een ‘veiligheidskooi’ met meer dan
65 procent hoogwaardig staal.

Jeep Compass en Mopar : meer dan 70 exclusieve accessoires om de nieuwe Jeep Compass ter personaliseren naar de smaak van elk type gebruiker.

De eigenaars van de nieuwe Jeep Compass hebben de keuze om te kiezen uit niet minder dan 70 originele accessoires die werden ontwikkeld door Mopar, dit om tegemoet te komen aan de meet veeleisende en diverse wensen van de individuele klanten. Deze accessoires omvatten uitrustingen die specifiek werden ontwikkeld om het design of de prestaties te accenturen, het gebruikscomfort te optimaliseren (meer bepaald voor het transport van objecten), of vrijetijdsbesteding in open lucht, en dit in alle veiligheid.

Jeep Compass en FCA Bank : een interessant aanbod van financiële oplossingen

FCA Bank – het filiaal van financiële oplossingen van Fiat Chrysler Automobiles – in samenwerking met Crédit Agricole – heeft een reeks interessante oplossingen uitgewerkt voor de geïnteresseerde kopers van de nieuwe Jeep Compass. Deze aanbiedingen gelden zowel voor privé- als professionele klanten.

Bijvoorbeeld, de nieuwe Jeep Compass 1.4 MultiAir 170pk Opening Edition 4×4 automaat is beschikbaar vanaf €359 BTWI/maand (€347 BTWI/maand in Luxemburg) voor particuliere klanten.

De professionele klanten kunnen over een nieuwe Jeep Compass 2.0 MultiJet 140pk Opening Edition 4×4 automaat beschikken aan een maandelijks tarief van €309 ex. BTW op de Belux-markt.

De officiële distributeurs van het merk kunnen aan de klanten duidelijke en interessante offertes opmaken. In deze offertes is inbegrepen, naar aanleiding van de lancering van dit nieuw model, een uitgebreide garantie van drie jaar en drie jaar gratis onderhoud.

Met de komst van dit nieuw model versterkt het merk Jeep zijn portfolio et een ongeëvenaarde lijst van eigenschappen, met onder meer toonaangevende terreincapaciteiten, een rijdynamiek van wereldniveau, geavanceerde technologische functies en veiligheidsvoorzieningen, met een opvallend en authentiek design.