25 Jaar Ypres Historic Rally, tentoonstelling in Boezinge. Alain Mervilde

Een gevoel van nostalgie overviel ons toen we de tentoonstelling binnenstapten. Wie had dat 25 jaar geleden kunnen vermoeden, dat er een tentoonstelling zou georganiseerd worden om deze verjaardag te vieren.  Ik herinner  mij 1993 alsof het gisteren was. Terwijl het “jong geweld” er op de markt van Ieper van door stoof. Stonden wij in de schaduw van de Kathedraal, met een handvol mensen iedere piloot en co-piloot, letterlijk één voor één te begroeten en konden wij honderduit vragen stellen en beelden nemen naar hartelust. De “Historic” was een feit. Spijtig dat veel van die beelden, die ik indertijd voor  o.a. “Automax” maakte nog niet digitaal waren en verloren zijn gegaan, net zoals vele andere. Na deze van 1993 hebben we geen enkele editie gemist en het zien uitgroeien tot een evenement met de gekende allure.

Nu 25 jaar later, is een heuse tentoonstelling opgezet met een zeer mooi overzicht van die  jaren en de evolutie die de Historic Rally van Ieper heeft doorgemaakt.  Aan de hand van honderden foto’ en andere relieken kun je jaar per jaar nog eens bekijken. Buiten zorgen enkele rallywagens voor extra piment.

Vel meer kunnen wij daar niet aan toevoegen, of t’is, allen daarheen.  Een “must see” voor elke liefhebber van Historic rallies.

Alain Mervilde