Persbericht – 19/06/2017 Ladbrokes SRX Cup round #4

Loris Cencetti Jr. (Autodis) verovert de beker

Afgelopen weekend, op het Duitse rallycross circuit te Buxtehude, werd de 4de manche van de Ladbrokes SRX Cup afgewerkt in het kader van het Belgisch Kampioenschap Rallycross. De overwinning ging, na een zonovergoten weekend, naar het Luxemburgse team Autodis n°7 met Loris Cencetti Jr. achter het stuur. 

Een technisch circuit dat bij iedereen respect afdwong, verschillende stijle afdalingen, heel wat mooie gevechten en de piloten die er een mooi schouwspel van maakten: alle ingrediënten waren aanwezig om er een spectaculair weekend van te maken. Acht auto’s stonden er uiteindelijk aan de startgrid.

Aan het einde van de drie heats, verdeeld over zaterdag en zondag, wist Loris Cencetti Jr. (auto Autodis nr.7) zijn favorietenrol waar te maken en vanuit pole de finale aan te vangen.

In de finale wist hij zijn eerste plaats vast te houden ondanks een zware en spannende strijd met Guillaume De Ridder (auto GDRX Nr.5), een andere favoriet nà zijn opmerkelijke resultaten in RX2  en Jérôme Farinaux (auto Ladbrokes Nr.8) vooraleer hij als eerste over de laatste rechte lijn kwam en de overwinning mee thuis nam.

“Ik doe graag ervaring op, op alle nieuwe circuits waar ik nog niet gereden heb. Dus was ik héél blij om naar Buxtehude te komen, en na het bekijken van video’s van de WRX op Youtube, hield ik al van de omloop en de complexe veranderingen tussen asfalt en onverhard. De races waren doorheen het hele weekend zeer spannend en het was zeer aangenaam om zoveel supporters rond het circuit te zien. Ik zet mijn terugrit van 600km alvast in met een grote smile. De Ladbrokes SRX Cup is echt een unieke en leuke formule.” 

Het podium werd vervolledigd door Guillaume De Ridder (auto GDRX Nr.5) en Jérôme Farinaux (auto Ladbrokes Nr.8).

Afspraak voor Round#5 op 16 juli in Maasmechelen !

 

RANGSCHIKKING VAN DE FINALE – ROUND #4

01. Autodis (Nr7). Piloot : Loris Cencetti Jr.
02. GDRX (Nr.5). Piloot : Guillaume De Ridder
03. Ladbrokes (Nr.8). Piloot : Jérôme Farinaux
04. News Agency SP-X / Dealer SsangYong (Nr.3). Piloot : Max Friedhoff
05. Sudpresse (Nr.4). Piloot : Maxime Pasture
06. Het Laatste Nieuws (Nr.9). Piloot : Amaury Lainé
07. Lauwers (Nr.6). Piloot : Marc Lauwers
08. Media Germany (Nr.2). Piloot : Patrick Hein