Qualifying Stage Neuville… en de anderen

We wisten dat hij in topvorm was en dat bewees hij meteen op de kwalificatieproef donderdagavond in de buurt van Nieuwkerke. Thierry Neuville zal de te kloppen man zijn in de Ypres Rally 2017.

Op de korte kwalificatieproef van 5,37 km reed de Hyundai-piloot zijn dichtste achtervolger, Bryan Bouffier (Skoda Fabia R5) meteen op 1″7. Kevin Abbring, 3de, stond al op 2″00 met zijn Peugeot. Zowel Bouffier als Abbring bewezen dat er met hen rekening gehouden moet worden, net als met streekpiloot Verschueren, die zijn Skoda Fabia R5 op amper 0″001 van Abbring parkeerde. Dat belooft!

Kris Princen volgt op korte afstand (2″175 van Neuville). De verrassing was  Fredrik Ahlin, die zijn Skoda Fabia R5 tussen Verschueren en Princen parkeerde! We zullen zien hoe hij op de echte proven presteert… De tijd van Giandomenico Basso viel wel tegen. Hij stuurde zijn Hyundai i20 R5 naar de 15de plaats.

De Top 10 werd verder vervolledigd door  Guillaume Dilley (Hyundai i20 R5), de Ier Keith Cronin (Ford Fiesta R5), Bernd Casier (idem) en de andere Ier  Desi Henry (Skoda) allemaal op minder dan 6″00 van Neuville, net als Hermen Kobus (Skoda), 11de op 5″884.

foto : Hyundai by W.W.