Nico Verdonck met Bentley Team ABT naar 24 Uur van Spa

De samenwerking tussen Nico Verdonck en Bentley Team ABT tijdens de 24 Uur van de Nürburgring krijgt dit jaar nog een vervolg. Van 26 tot 30 juli komt de Belg opnieuw voor het Duitse team in actie, ter gelegenheid van de Total 24 Hours of Spa, de belangrijkste race ter wereld voor GT3-bolides. Verdonck krijgt op de #9 Bentley Continental GT3 het gezelschap van de Zuid-Afrikaan Jordan Lee Pepper en de Duitser Christer Jöns. En het trio is niet van plan om een figurantenrol te spelen!

 

“Fantastisch dat Bentley Team ABT opnieuw beroep doen op mijn diensten”, stelt een glimlachende Nico Verdonck. “Zeker voor deze wedstrijd, die me als Belgische rijder uiteraard heel nauw aan het hart ligt. Het is het beste bewijs dat men tevreden was over mijn prestaties tijdens de 24 Uur van de Nürburgring. Met Jordan en Christer, die zowel de wagen als het team heel goed kennen, denk ik een homogeen trio te kunnen vormen. We zouden wel eens voor de verrassing kunnen zorgen.”

 

De Bentley Continental GT3 wist de meest recente wedstrijd van de Blancpain GT Series te winnen, de Circuit Paul Ricard 1000 km. Bovendien kwam de wagen tijdens de vorige editie van de Total 24 Hours of Spa heel dicht bij de overwinning. “We staan niet aan de start om de hoop te vullen”, gaat de Belgische rijder verder. “We mikken bij deze etmaalrace op een ereplaats! We beseffen echter maar al te goed dat dat geen makkelijke opdracht is. Niet alleen willen heel wat constructeurs het in de Belgische Ardennen heel goed doen en ligt het niveau van de wedstrijd dus heel hoog, maar het wordt ook de eerste deelname van het Bentley Team ABT aan een manche van de Blancpain GT Series. We zullen dus snel en goed alle details van het kampioenschap onder de knie moeten krijgen! Bovendien moeten we ook snel de gepaste afstellingen voor de Pirelli-banden weten te vinden, banden die we tijdens de Test Day van 4 juli voor het eerst zullen gebruiken. Ik heb echter het volste vertouwen in het team en ik ben er van overtuigd dat we ons aardig uit de slag zullen trekken.”

 

Voor Nico is deze terugkeer naar de Total 24 Hours of Spa een schitterende beloning. “Geweldig dat ik nog eens voor eigen publiek en fans kan rijden”, stelt hij. “Zo zal ook mijn trouwe partner Willco Products van de gelegenheid gebruik maken om enkele enthousiaste gasten uit te nodigen. Dit op één van mijn favoriete circuits in een ContinentalGT3 is gewoonweg fantastisch!”

 

Follow Nico on:

www.nicoverdonck.be

www.twitter.com/nicoverdonck

www.facebook.com/VerdonckNico