Alle BMW’s geconnecteerder dan ooit.

Vanaf nu is de optie BMW Remote 3D View beschikbaar, waarmee men op zijn smartphone een virtueel 3D beeld kan tonen van de omgeving van zijn BMW. Tegelijk breidt het Duitse premiummerk de mogelijkheden van RTTI aan boord van de wagen uit met informatie van voorliggende BMW’s, wordt Apple Carplay beschikbaar op alle BMW’s met navigatie en kan u vanaf uw smartphone routes plannen mét een tankstop als de wagen aangeeft dat dit nodig is in functie van de brandstofreserve.

 

Een ‘uitgebreide connectiviteit aan boord van de wagen’ is één van de grote pijlers van de Number One>NEXT strategie van BMW, waarmee het Duitse automerk ook in de toekomst de nummer één op de Belgische premiummarkt wil blijven. Zo was BMW al de eerste grote autoconstructeur die een SIM-kaart in al zijn modellen standaard aanbood. Dankzij de nieuwe dienst BMW Remote 3D View en een belangrijke uitbreiding van de diensten RTTI, Apple CarPlay en BMW Connected+ kunnen de klanten blijven rekenen op een best-in-class connectiviteit.

 

BMW Remote 3D View houdt een oogje op uw wagen.

Wilt u zien waar uw wagen juist geparkeerd is of wilt u bij een alarmoproep kijken wat er rond uw wagen gebeurd, dan kan dit voortaan via de gratis smartphone app BMW Connected. Tot drie keer per twee uur kan u een 3D omgevingsbeeld opvragen van uw wagen en zijn omgeving.

Technisch moet de wagen hiervoor uitgerust zijn met de camera’s uit de optie Surround View of het pack Parking Assistant Pack Plus en qua software moeten de ConnectedDrive Services en de Remote Services geactiveerd zijn. Dit betekent dat Remote 3D View beschikbaar is voor alle BMW 5 Reeksen vanaf productiedatum 11/16 en voor alle BMW 7 Reeksen vanaf productie 3/17. Ook op de net onthulde BMW X3 en BMW 6 Reeks Gran Turismo, die eind dit jaar op de markt komen, zal deze optie beschikbaar zijn. Het opvragen van de beelden gebeurt via de laatste versie van de BMW Connected app, die sinds vorige zomer gratis te downloaden is voor iOS en sinds februari ook voor Android.

 

RTTI waarschuwt voor heftige regen of glad wegdek dankzij voorganger.

De Real Time Traffic Information dienst krijgt ook een belangrijke upgrade in België. Voortaan biedt deze dienst notificaties wanneer een gevaarlijke situatie gedetecteerd is door een voorrijdende BMW. Wanneer de sensoren van een voorligger bijvoorbeeld een glad wegdek of dichte mist detecteren, wordt dit doorgegeven aan de BMW CarCloud en automatisch doorgegeven aan alle achtervolgende BMW’s. De waarschuwing wordt dan getoond als aparte alert én op de kaart. Ook wordt de eventuele data getoond bij het plannen van een route via de BMW Connected app, zodat er meer reistijd voorzien kan worden.

 

Apple CarPlay voortaan beschikbaar op alle modellen.

De dienst Apple CarPlay is in België sinds vorige zomer beschikbaar bij BMW op alle modellen met Navigatie Professional. Vanaf nu is Apple Carplay ook beschikbaar op modellen met Navigatie Business én daarbovenop ook op de BMW 2 Reeks Active Tourer, BMW 2 Reeks Gran Tourer en de BMW X1 (vanaf productie juli 2017) met Navigatiesysteem of Navigatiesysteem Plus. Een abonnement kost voortaan €310 voor drie jaar en kan nadien verlengd worden via de ConnectedDrive store aan boord van de wagen.

 

BMW Connected+ zorgt voor extra gebruiksgemak.

Wie de dienst BMW ConnectedDrive Services nu activeert, zal een jaar lang gratis gebruik kunnen maken van de extra diensten van BMW Connected+. Zo wordt het bij het plannen van routes via de BMW Connected app op de smartphone, direct zichtbaar of u voldoende brandstof heeft, en of u een tankstop moet incalculeren en toevoegen aan uw route.

 

Ook wordt het mogelijk om op een veilige manier uw aankomsttijd en live route te delen met vrienden en familie, terwijl u zich veilig concentreert op de weg. De app biedt dan ook pop-ups voor deur-tot-deur navigatie: van uw wagen naar uw afspraak en terug.

 

Bovendien wordt het plannen van reizen uitgebreid dankzij deze BMW Connected+. Zo wordt het in de BMW Connected app mogelijk om in het adressenboek van de smartphone te zoeken, er kunnen contacten worden toegevoegd aan geplande reizen, als tussenstop of eindbestemming bijvoorbeeld en er is een kalenderintegratie van derde partijen (zoals Facebook) in de gratis smartphone app.

 

Het eerste jaar zijn deze uitgebreide diensten gratis binnen de BMW ConnectedDrive Services (standaard op de BMW 1 Reeks, BMW 2 Reeks, BMW 3 Reeks, BMW 4 Reeks, BMW 5 Reeks, de toekomstige BMW 6 Reeks Gran Turismo, BMW X1 en de toekomstige BMW X3), nadien kost BMW Connected+ €30 per jaar incl. BTW in België en Luxemburg.