RX 2, World RX of Sweden. Eerste podium voor Guillaume De Ridder

Onze landgenoot Guillaume De Ridder heeft zeer snel de moeilijkheden van zijn nieuwe discipline, Rallycross, begrepen. Na slechts drie wedstrijden in RX2, wist hij een TWEEDE PLAATS te verzilveren tijdens de World RX van Zweden voor de ogen van 50.000 toeschouwers.

Deze prachtprestatie brengt hem vanaf de zesde positie naar de voorlopige derde positie op het Wereld Kampioenschap RX2!

Guillaume De Ridder : « Na een veelbelovende start van het weekend (3de tijd algemeen), kende we enkele moeilijkheden tijdens de kwalificatiemanches waarin we uiteindelijk zesde algemeen werden. Net voldoende om gekwalificeerd te geraken voor de semi finale. Maar vanaf toen ontketende alles razend snel maar efficiënt: tweede in de semi finale en … mijn eerste podium (2de plaats) tijdens de finale! Ik ben énorm blij voor mijn team (JC Raceteknik), mijn partners en mijn management ZELOS die me doorheen deze spectaculaire discipline gids. Ik wijd dit eerste podium toe aan mijn familie, die me overal en altijd steunt tijdens mijn passie. »

Voor zijn eerste seizoen in RX2, bezet Guillaume nu een veelbelovende 3de plaats in het wereldkampioenschap.

Zijn progressie verbaast Koen Pauwels (RX Coach – Zelos) helemaal niet: « Guillaume bezit alle kwaliteiten voor deze sport. Intelligent, snel en zeer competitief. Guillaume geraakt zeer snel uit zijn startblokken, wat uitermate essentieel is in deze gespannen en korte discipline, en dat is een goed voorteken voor de toekomst. »