Nieuwe Fiat 500X S-Design: sportief design voor de compacte SUV van Fiat

 • De nieuwe Fiat 500X S-Design is de perfecte synthese van stijl, opvallend karakter en wendbaarheid in de stad.
 • Twee configuraties: Fiat 500X Urban S-Design en Fiat 500X Cross S-Design.
 • Verkrijgbaar vanaf 21 690euro (20 973euro in Luxemburg).

De nieuwe Fiat 500X S-Design is vanaf nu verkrijgbaar bij alle erkende verdelers van het merk in België en Luxemburg. De Fiat 500X S-Design is verkrijgbaar vanaf een prijs van 21 690 euro (20 973 euro in het Groothertogdom Luxemburg) en is de perfecte combinatie van wendbaarheid in de stad en elegante stijl die verleidt van bij de eerste blik, dankzij een spontane persoonlijkheid die aansluit bij de tegelijk jonge en stedelijke doelgroep.

Sportieve uitstraling

Aan de buitenkant onderscheidt de nieuwe Fiat 500X S-Design zich door de matte koetswerkkleur Verde Alpi (op aanvraag verkrijgbaar; in totaal 6 koetswerkkleuren beschikbaar), en afwerkingsdetails met donkere “Myron”-afwerking, zoals de laterale sierlijsten en de deurgrepen, en nog andere kenmerkende details.

De nieuwe Fiat 500X S-Design is zowel verkrijgbaar in de uitvoering Urban als in de uitvoering Cross met een sterkere offroad-look. Ten opzichte van het Popstar-model vertoont het afwerkingsniveau S-Design enkele belangrijke verschillen, met onder meer:

 

 • Een navigatiesysteem met scherm van 6,5″
 • Een parkeerhulpsysteem achteraan
 • Bi-xenonkoplampen met donkere afwerking
 • 17″ lichtmetalen velgen (18″ op Cross) met afwerking Myron/matzwart
 • Een specifieke “Castiglio”-interieurbekleding met chevronmotief
 • Achterzijruiten en een achterruit in getint glas
 • Verchroomde drempellijsten
 • Een verchroomde uitlaatpijp
 • Dakstangen (Cross)

 

De uitrusting heeft een waarde van 3 450 euro (Urban) en 2 800 euro (Cross) en wordt aangeboden voor respectievelijk 1 500 euro en 1 000 euro, in vergelijking met de overeenkomstige Popstar- en Cross-versies, d.w.z. met een voordeel voor de klant van 57% en 64% al naargelang gekozen wordt voor de Urban- of Cross-uitvoering van de Fiat 500X S-Design.

Naast de matte koetswerkkleur Verde Alpi zijn voor de Fiat 500X S-Design nog vijf andere kleuren beschikbaar: Bianco Gelato, Nero Cinema, Grigio Moda, Bronzo Donatello en Blu Jeans.

Het motorengamma is hetzelfde als dat van het Fiat 500X-gamma en omvat de benzinemotoren 1.6 EtorQ van 110 pk en 1.4 MultiAir van 136 pk (manuele of automatische DCT-versnellingsbak), en de dieselmotoren 1.3 MultiJet II van 95 pk en 1.6 MultiJet II van 115 pk. Die laatste is leverbaar met een manuele versnellingsbak of een automatische DCT-versnellingsbak.