Tesla opent zevende Superchargerstation in Verviers

Tesla opent vandaag een nieuw Superchargerstation in Verviers, het zevende Tesla snellaadstation in België welke vanaf nu operationeel is. Deze snelladers bieden de mogelijkheid om de elektrische Model S en X op te laden in een kwestie van minuten in plaats van meerdere uren. Het station bevindt zich bij Van der Valk hotel Verviers aan 4 Rue de la Station.

De nieuwe Supercharger is, naast Nivelles en Arlon, de derde in Wallonië en is uitgerust met acht oplaadpunten. Het vormt een belangrijke ondersteuning van de verbinding vanaf Maastricht richting het zuiden en de verbinding tussen Luik en Duitsland.

Deze nieuwe locatie vervoegd een netwerk van meer dan 300 locaties in Europa die een ongemakvrij lange afstandsreizen toestaan voor de elektrische rijder. Zowel de Model S, een elektrische sedan met een bereik van 300 tot 500km, en de Model X, een SUV met hetzelfde bereik, kunnen in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden. Dit is meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken.

In België zijn nabij strategische snelweglocaties al Superchargers in gebruik in Aartselaar, Machelen, Nivelles, Arlon, Gent en Heusden-Zolder. De Tesla Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Superchargers worden op het 17-inch touchscreen van de Tesla Model S en Model X in Google Maps weergegeven.