Ladbrokes SRX Cup round #5

Persbericht – 16/07/2017
Ladbrokes SRX Cup round #5

Loris Cencetti Jr. op het nippertje!

Het Duivelsberg circuit van Maasmechelen was voor de 2de maal van dit seizoen de gastheer voor de Ladbrokes SRX CUP en het Belgisch Kampioenschap Rallycross. Loris Cencetti Jr. (Autodis nr.07) ging met de overwinning aan de haal na een lastige race met concurrent Guillaume De Ridder. 

Ondanks de vele wolken, werd het Duivelsberg circuit bijna de volledige dag gespaard door de regen. De paar druppels motregen die af en toe vielen, zorgden voor extra spektakel met schuivers en unieke stuurkunsten (of sommige net niet) waar vooral het publiek genoot van een échte rallycross show.

Na een kleine pauze van één maand na de 4de manche van de Ladbrokes SRX CUP, waren bijna alle piloten aanwezig voor Round #5 te Maasmechelen op de Duivelsberg. Negen teams meldden zich aan de start van de vrije trainingen zondagochtend en het was Guillaume De Ridder (GDRX nr.05) die zich bovenaan het klassement stootte na de drie kwalificatie heats, met Loris Cencetti Jr. (Autodis nr.07)) op de tweede plaats en Jérôme Farinaux (Ladbrokes nr.08) op de derde plaats.

Maar na een intens duel tijdens de semi finale tussen Loris Cencetti (Autodis), Guillaume De Ridder (GDRX) en Jérôme Farinaux (Ladbrokes), was het Autodis dat zich op pole plaatse voor de finale.

Daar waar de heats kalm verliepen, stond de eerste semi-finale bol van verschillende acties, botsingen en inhaalbewegingen. Spektakel allom en Autodis kon er het meeste van profiteren en nam de pole voor de finale nadat hij voor Autobuzz eindigde, die met zijn eerste deelname een prachtige prestatie neerzette.

Tijd voor de finale, met op pole de favoriet van de dag Loris Cencetti Jr. (Autodis) die een prachtige start nam en zo Guillaume De Ridder die van buitenaf probeerde, mooi voor kon blijven. Loris Cencetti Jr. wist zijn eerste plaats heel de race vast te houden ondanks verschillende inhaalpogingen van Guillaume De Ridder. Hij wou het zo graag, maar Loris was deze keer niet te stoppen. Het podium werd vervolgens vervolledigd door het team Ladbrokes met Jérôme Farinaux en Guy Fastres. Zij hadden een comfortabele voorsprong op Patrick Hein (Media SsangYong Germany).

Loris Cencetti Jr. : “De start is het aller belangrijkste hier in Maasmechelen. Wanneer je de start wint, win je al de helft van de race. Ik zag dat Guillaume zeer kortbij was en daarom besliste ik om de binnenkant toe te houden en laat te remmen. Vervolgens was de race echt spannend. Mijn ogen weken geen seconde van de spiegels af. Guillaume ging echt snel en hij was hard aan het duwen om me toch voorbij te gaan. Maar ik ben blij dat ik hem voor kon blijven en zo mijn leiderplaats in het kampioenschap versterk. Ik had een zware ochtend waar ik een fout maakte in de eerste heat die me 12 seconden koste. De rest van de dag moest ik in de achtervolging en was ik hard aan het duwen om Guillaume terug voorbij te gaan. En dat lukte door de semi-finale te winnen en hierdoor op pole te starten voor de finale. Ik ben zeer tevreden met het resultaat en ik wil graag mijn team en de organisatie bedanken.”

Het podium bestaat uit Loris Cencetti (team Autodis nr 7), Guillaume De Ridder (team GDRX nr5) en Jérôme Farinaux-Guy Fastres (team Ladbrokes nr8).

Volgende afspraak, 10 september voor de 6de manche te Maasmechelen!

 

Dagklassement – ROUND #5

01. Autodis (Nr7). Piloot : Cencetti Loris Jr
02. GDRX (Nr.5). Piloot : Guillaume De Ridder
03. Ladbrokes (Nr.8). Piloten : Jérôme Farinaux & Guy Fastres
04. Media Germany (Nr.2). Piloot : Patrick Hein
05. Media Belgium / Autobuzz (Nr. 1). Piloot : Julien Libioul
06. Sudpresse (Nr.4). Piloot : Thierry Wilmotte
07. Het Laatste Nieuws (Nr.9). Piloten: Bart Hendrickx/Unkas Velghe
08. Dealer SsangYong/Bruno Mercier (Nr.3). Piloten : Xavier Brunclair/Alexandre Bouckzoone/Christophe Montier
09. Lauwers (Nr.6). Piloot: Marc Lauwers